Perakende Satış Endeksleri Yüzde 4,3 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Perakende Satış İstatistiklerini açıkladı. Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,3 azaldı.

Manisa Son Haber
Perakende Satış Endeksleri Yüzde 4,3 Azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,3 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %5,8 azalırken, otomotiv yakıtı satışları %0,4 arttı.
BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 0,3 ARTTI
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,3 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,4, otomotiv yakıtı satışları %2,4 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %1,5 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %17,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %8, otomotiv yakıtı satışları %1,7 arttı.
BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 0,1 AZALDI
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,1 azaldı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,2, otomotiv yakıtı satışları %1,1 azalırken, gıda, içecek ve tütün satışları %0,7 arttı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER