Tether; Kusama, Bitcoin Cash SLP ve Omni Layer’dan RGB’ye geçiş yapıyor!

Tether, kripto para piyasalarındaki yatırımcıların gelişen talep ve ihtiyaçlarına yönelik olarak yeni bir stratejik dönüşüm hamlesi başlattığını duyurdu.

Tether; Kusama, Bitcoin Cash SLP ve Omni Layer’dan RGB’ye geçiş yapıyor!

Şirket, yaptığı açıklamada geçiş sürecinin ilk adımında Kusama, Bitcoin Cash SLP ve Omni Layer uygulamalarına verilen desteğin kesildiğini, yeni dönemde RGB’ye geçiş yapılacağını belirtti.

Dünyanın ilk ve en yaygın stablecoin’ine güç veren blockchain özellikli Tether.to’yu geliştiren Tether USD₮ ve çıkarılan diğer tüm tokenlar için sağlam bir blockchain ekosistemini sürdürme konusunda derin bir sorumluluk duygusuna sahip. Şirket bu kapsamda taahhüdünü yerine getirmek için sürdürülebilirlik, kullanım istatistikleri ve topluluk ilgisi arasında bir denge kurmaya çalışarak mevcut ulaşım katmanlarını periyodik olarak değerlendirmeye alıyor.

Öte yandan USD₮'yi belirli bir blokzincirine getirmeye karar vermede topluluğun ilgi düzeyi kilit bir faktör olarak öne çıkmakla birlikte seçilen blokzincirinin de güvenliği, kullanılabilirliği ve sürdürülebilirliğini sağlamak için güvenlik, müşteri desteği, uyumluluk ve düzenleyici gözetimi gibi etmenler büyük önem taşıyor. Bir blokzinciri, uzun bir süre boyunca durağan ve yatay bir gelişim trendinde ilerliyorsa hem desteğin sürdürülmesi verimsiz hale geliyor hem de güvenlik ve gözetimi tehlike altına giriyor.

Tüm bunlar doğrultusunda, detaylı bir değerlendirme sürecini tamamlayan Tether; Kusama, Bitcoin Cash SLP ve Omni Layer uygulamalarına sağladığı desteği sonlandırmaya karar verdi. 

Tether gelecekte Omni’yi tekrar değerlendirecek

Şirket tarafından yapılan açıklamada kararın Omni için ifade ettiği önemin farkında olunduğu ve ekibin kripto sektörüne sunduğu katkı ve yeniliklere saygı duyulduğu belirtildi. Bitcoin üzerine inşa edilen Omni Layer, Tether'in geçmişteki yolculuğunda oldukça önemli bir rol oynamıştı.

Bununla birlikte yıllar geçtikçe Omni Layer, popüler tokenlar’ın olmaması ve diğer blok zincirlerinde USD₮’nin kullanılabilirliği nedeniyle zorluklarla karşılaştı. Bu, birçok borsanın alternatif taşıma katmanlarını tercih etmesine yol açarak Omni Layer’ı Bitcoin üzerinde USD₮’nin kullanımında düşüşe yol açtı.  

Tether alınan son karara rağmen yine de Omni Layer'ın potansiyeline ve merkeziyetsiz borsaların dönüştürücü gücüne olan inancını sürdürüyor. Omni Layer'ın merkeziyetsiz trading’in ve token düzenleme protokolünün (NFT'ler dahil) artan kullanımıyla beraber Tether, gelecekte Omni aracılığıyla Bitcoin'de USD₮ yayınlamayı yeniden düşünecek.

Tether, RGB'nin geliştirilmesine de aktif olarak katkıda bulunuyor

Tether ekibi, şimdiye kadar yapılmış en güvenli, denetlenmiş ve merkeziyetsiz blok zincir olan Bitcoin’den yararlanmayı amaçlıyor. Şirket ayrıca, Bitcoin ekosisteminin 2. ve 3. katmanında çalışan, istemci tarafında doğrulanmış bir durum ve akıllı sözleşmeler sistemi olan RGB'nin geliştirilmesine de aktif olarak katkıda bulunuyor. RGB hem zincir üzerinde (Bitcoin L1) hem de Lightning Network üzerinde çalışarak benzersiz ölçeklenebilirlik vaat ediyor. Tether, RGB'nin sektördeki büyük oyunculardan kapsamlı destek alarak dijital varlıklar, akıllı sözleşmeler ve dijital haklar için yeni bir çağ açacağına inanıyor. USD₮’nin RGB'de yayına girmesiyle birlikte daha güçlü ve ölçeklenebilir Bitcoin katmanında USD₮ ortaya çıkacak.

Tether’in katman geçiş süreci ise şu şekilde ilerleyecek:

Ağustos 2023 tarihinden itibaren USD₮-Omni, USD₮-Kusama ve USD₮–BCHSLP basımı durdurulacak.
Tether, en az önümüzdeki 12 ay boyunca USD₮-Omni, USD₮-Kusama ve USD₮-BCH-SLP'yi normal şekilde kullanmaya devam edecek. Bu süre zarfında başka değişiklikler de değerlendirilerek kamuoyuna açıklanabilir.
Kullanıcılar ayrıca Bitfinex gibi bu varlıkları destekleyen platformlardaki diğer zincirler için USD₮-Omni, USD₮-Kusama ve USD₮-BCH-SLP'yi değiştirebilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER