Eyyyyy Demirci Belediyesi Ayasofya'nın halıları Demirci'de dokunuyor, haberin var mı ?

Dünya'nın gözü kulağı Ayasofya ile  ilgili alınacak yargı  kararı ve  sonrasındaki gelişmelere çevrilmişti.
"Bakanlar Kurulu kararıyla 1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya, Danıştay'ın söz konusu kararı iptal etmesinin ardından 24 Temmuz Cuma günü Müslümanlar için ibadete açılıyor." Haberi düştü manşetlere! 
Sevindik, gözyaşlarına hakim olamayanlar oldu.


Danıştay 10'uncu Dairesi,  geçtiğimiz Cuma günü yayımladığı kararla, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Bu kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrini ve ibadete açılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı imzaladı.
Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın 24 Temmuz'da Cuma namazıyla birlikte Müslümanlar için ibadete açılacağını açıkladı.
Ortodoks Hristiyanlar için bir manastır olarak inşa edildiği için bu inanca sahip kişiler için de kutsal olarak kabul edilen Ayasofya için dünya ayağa kalktı. İslam alemi ve Ortodoks Hristiyan alemi için de  Ayasofya'nın alınan bu kararla ibadete açılması önemliydi.


AYASOFYA DEMİRCİ'DE SEVİNCİ VE MEMNUNİYETİ İKİYE KATLADI
Uzun süredir Demirci'nin üzerinde sanki ölü toprağı serpiliydi. Pandemi salgını, ticari hamlesisizlik, salgın sürecindeki kısıtlı günler sonrasında o miskinlik sürüyordu. Bazı kasaba futbol takımları ligden kümeye  düşünce esnafın ağzını bıçak açmaz, suratlar asık olur, günlerce takımın niye küme düştüğü yüzünden kızgın suratlar gezer ortalıkta hani.. Tabir yerinde ise Demirci tam da bu havada bu tarife uygun haldeydi.
Ayasofya kararı açıklandı!
Aradan bir iki gün geçti, Bir anda anlattığım  bu Demirci'den eser kalmadı,  aksine bir silkiniş oldu. Gelen haber ilçeye moral oldu.
Ayasofya'nın ibadete açılması kararı sonrası, döşenecek halılar Demirci'de üretilecek haberi düştü kulislere. Biz haberciler olayın teyidi için telefon diplomasisine başladık. Gelen duyumlar doğruydu.
 85 yıl hasretin ardından, müslümanların Ayasofya'da namaz kılarken yüzlerine temas edecek halılar, Demircili 100 yıllık tecrübeleri ile Özkul ailesinin fabrikasında üretilecek ve yere serilecekti.
Demirci için sevinç ve gurur ikiye katlandı, ilçeye girecek maddi girdinin dışında bu "tarihe geçmek" diye adlandırılacak olayda Demirci ismi hep daim kalacaktı. 
Ayasofya'nın ibadete açılması kararının yaşattığı sevinç, yeni gelen bu haberle ikiye katlandı. Zira bu halı meselesi Demirci adına bu bir onurdur, gururdur, tarihi bir olaydır.
Türkiye'deki bütün internet sitelerinde, gazetelerinde ve televizyonlarında bu haber yayınlandı. 
Dünya'da yankı bulan Ayasofya'nın Halılarının Demirci'de üretildiği haberi Avrupa ve islam ülkelerinde yayınlanan haber bültenlerinde de yer buldu. 
Biz Demirci'nin yerel gazetecileri çalıştığımız ulusal ajans ve gazetelere bu haberi hazırlayıp, bol görsellerle gönderip  yayınlatırken gurur duyduk, onur duyduk. 
Demirci ilçesi bundan daha iyi reklam yapılabilir miydi? 
Demirci'deki cami ve otel halıları üreten kuruluşlar için bundan iyisi can sağlığıydı. İnternet ortamında halı satışı için dijital pazarlamada arama motorlarında öne çıkmak için milyarlarca lira reklam veren kuruluşlar için  Allah" yürü ya kulum" demişti.
Bu tarihi olayda adı geçen Demirci ve halı sektörü için gelecek günlerde de onlarca yıl bunun övgüsü ve reklamı en kısa sürede yeni sahalar açılmasına neden olacak, ilçe ekonomisine girdilerin pozitif olarak yansımasına sebep olacaktır.


DEMİRCİ BELEDİYESİNİN İNTERNET SİTESİ BU HABERİ NİYE YAYINLAMADI?
Bu haber dünya ve ülkemizde medya kuruluşlarında  yer bulmuşken, Demirci Belediyesinin resmi internet sitesinde bu haberin yer bulmaması ve yayınlanmaması da ilçede dikkat çekti.
Bugüne kadar bir anlaşılmazlık ve mevzuat bilgi eksikliği nedeniyle fırsattan istifade bir yapıyla etliyi, sütlüyü ve hatta asayiş haberlerini bile adeta kurumsal site değilde, adete bir haber sitesiymiş gibi gayri yasal olmasına rağmen, yayınlamaktan gözünü kırpmayan Demirci Belediyesinin resmi internet sitesinde bu haberin görmezden gelinmesi, zihinleri yine bulandırdı.


Son süreçte benim yaşadığım talihsiz ihbar gafının çıkış noktası ve adete sinek üreten bataklık niteliğindeki haberleri ve fotoğrafları etik kurallarla elemeden, düşünmeden, düzensiz ve nizamsız yayınlayan, haberlerin başlığında bile sık sık  imla hataları ile rekorlar kitabına girmeyi zorlayan,  bu sitede yayınlanan haberdeki bir tek fotoğrafın yayından kaldırılmasına rağmen, ilçede kurumları ve şahısları mağdur etmesi de henüz zihinlerde iken, Demirci'nin dünyaya mal olmuş bu prestij haberinin niçin yayınlanmadığının sorusuna geçerli bir gerekçe ve cevabı  kim verecek merakla bekliyoruz.....


Halkın kafası karışık, ahalinin ağzı torba değil ki büzesiniz.

Aynı sektördeki "halıcı başkan yaptırmamıştır"  diyen mi ararsın, "başkanın bundan haberi bile yoktur, ordaki üç beş taşeronunun elinde bu site oyuncak olmuş" diyen mi ararsın, ne aklınıza geliyorsa dedikodu üretim merkezlerinde gündem son günlerde bu oldu.


gov.tr ile biten bir resmi kurum sitesinin çok üstünde usulsuz etik dışı ve hatta cilalı , pembe boyalı haberler yayınlayan Demirci Belediyesinde Ayasofya'ya döşenen halıların Demirci'de üretilmesi haberi niçin atlanıldı, zihinlerdeki bu sorunun cevabı henüz bilinmiyor.
Çünkü sessizlik hakim. Çünkü böyle bir durumda hamle yapacak kurmay beyin, entellektüel yönetici veya irade yok.
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un aşağıda ekran görüntüsünü paylaştığımız bu sosyal medya paylaşımından konuyla ilgili başka da  bir bilgi belediye cenahından çıkmış görünmüyor.


Demirci Belediyesinin internet sitesi dışında gölgeden haberler eşsitesi pozisyonlu derin ajans sitesinde de bu haber yayınlanmadı. Millet soruyor neden?

Okurlarına bol bol kınalı ve pembe boyalı haberler yapan bu korsan sitede de Ayasofya'nın halıları haberi yayınlanmadı.

Acaba bir dur diyen mi var? Dur bu Ayasofya halı işini cilalama, kınalama, kalaylama diyen mi var?


Dışardan bu haberi yüzeysel olarak duyup internet ortamında arayanlar da önce belediyenin resmi sitesini arayıp bu Ayasofya halıları haberini burada arayıp bulamadıklarını da söylüyorlar..


Buradan halk adına, Demirci'nin itibarı adına soruyoruz.

" Eyyyyy Demirci Belediyesi Ayasofya'nın halıları Demirci'de dokunuyor, haberin var mı ?"


Lavanta hasadı  işi başladı, kiraz mevsimi de ha geçti geçecek, gündemde Ayasofya'nın Demirci 'de üretilen turkuaz renkli halıları var, uyanın da balığa gidelim...


Selami Selçuk başkanın önce bunu kurum içinde kendisinin sorması gerekmiyor mu?
Bu haberi belediyenin sitesinde niye yapmadınız?

Demirci kamuoyu ve internet üzerinden bu konuda bilgi edinmek için  arama motorlarına Demirci Belediyesi yazıp bu haberi göremeyenler adına soruyoruz.

Ayasofya Demirci halısı haberi Demirci Belediyesinin sitesinde neden yayınlanmadı?

23 Temmuz 2020

Mustafa Temiz

YORUM EKLE