Foseptik Çukuru, Ciğer ve Peker

Son süreçte bir suç örgütü lideri videolar yayınlıyor. Pazar günü saat 07.30 diye gün ve saat veriyor. Pazar tatiline alışkın bir millet, o tatil gününde uykusundan uyanıp, saatini alarmını kurup, kalkıp 1 saat bu adamın ağzına bakıyor, videosunu izliyor.

Video yayınlanıyor,sonra TV başına. Çünkü tüm haber programları ve tartışmalarda Peker'in son yayınlanan videosunda söyledikleri didiklenerek, tek tek tahlil ediliyor.

Edildikçe geçmişte hafızamızda kalan gelişmelerin içinden de pislik, karanlık ilişkiler ve uyuşturucu, silah kaçakçılığı ne derseniz deyin, bu iddialar arasında krizlerden ve süreçlerden para kazanan devleti yönetenlerin yanında yamanmış veya yapışmış kitleler çıkıyor.
Ortalık karışıyor. 
Önceki yıllarda şahit olduğumuz olaylara ait ve  başlık olarak gördüğümüz ve bilmediğimiz detaylar, parça parça önümüze gelince, parçaları birleştirip, gündemi takip eden, haberlerle içli dışlı olan ve özellikle son süreçte yazılmış kitapları okuyanlar için bu çok zor bir iş değil.
Aslında bu son süreçten sonra kendimin de ilkeli bir gazeteci olarak yaptıklarımın hiç hafife alınacak şeyler olmadığını da anlıyorum. Takdir eden eder, etmeyen anlamayana ise sadece dua ederim, Allah akıl fikir versin diye..
Demirci ilçesinde ortaya çıkardığım ve haberlerime yansıttığım, Selami Selçuk'lu Demirci dönemlerinde eminim ki bizim daha haberimizin olmadığı ve bilmediğimiz daha çok karışık işler var. Bugüne kadar ortaya çıkan ve hep birer kulp takılan işlerin ne olduğu da aşikar bekliyor. İçişleri bakanı tarafından soruşturma izini verilmiş, mahkeme kararlarıyla yaptığı her işin hukuksuz, kanunsuz ve görevini kötüye kullandığı ortaya çıkmış birinin hala başkan olarak o milletin koltuğunda oturuyor olması , ülkedeki son gelişmeleri gördükten sonra bana bile normal gelmeye başladı. 
Soylu deyip güvendiğimiz bakanın imzaladığı karar bile uygulanmıyorsa, yine son süreçte Soylu'nun döneminde kullandığı şiddetle iş gösteren adam  etiketli bir suç örgütü liderinin dediği bayağı ifadeler bile artık canımı acıtmıyor. Oysa o eski Türkiye diye itibarsızlaştırdıkları ülkede  bir bakana bir mafia liderinin böyle laflar etmesi en sade vatandaşı bile rahatsız eder, protesto ederdi. Adam koca bakana "tasma takıp gezdireceğim seni sülü" diyor tık yok..Niye Peki?
Süleyman Soylu ismi son süreçte revaçta, onun katıldığı bir TV programı ve Soylu'nun sözleri halen konuşuluyor. Ülkede ne karanlık ve pis iş varsa Sedat Peker gibi kanunsuz işlerin adamı birinden ve onun ağzından duymak, eminim herkesin miğdesini bulandırıyor.

Bu iddiaları Peker'i bile en çok takip edilen ve videoları izlenme rekoru kıran adam haline getirdi ya, bundan daha kötü bir resim veremeyiz  hem devlet hem de millet olarak.
Din iman üfleyerek halkın oyuyla iktidara gelen, devleti milletin oyu ile emanet alan ve işbaşına gelen islamcı demokratların, ülkeyi getirdiği durum bu.

Ülke de yargı çalışmıyor veya döneminde oluşturulan hukuksal , anayasal zemin gereği belki çalıştırılamıyor.
Para  tüm olayların merkezinde..Pislik,irin, kokuşmuşluk patladı. Ortalığı deyim yerinde ise "bok götürüyor."


ÇOK ŞEYİ DETAYLI ANLATMAYA GEREK YOK, BU HİKAYEYİ OKUYUP KISSADAN HİSSE ÇIKARIN ARTIK
'' Özellikle gurbette yaşayan memur aileler, okulların tatile girmesiyle birlikte köydeki evlerine gider, tatili orada geçirirler.
Köy yerlerinde altyapı olmadığı için foseptik çukuru olur.
Yaz tatili bittiğinde, evden çıkmadan önce, aile tüm hazırlıklarını tamamlar ve en son bir kuzu ciğerini de ipe bağlayıp, tuvaletin çukurunun üzerine asardı... 
Temmuz başında tekrar köye döndüğümüzde foseptik çukurunun  tertemiz ve bomboş olduğunu görürdük...
Bir gün anneme sordum :
"Anne, biz neden bunu yapıyoruz ?" 
O da izah etti : 
" Burada asılı olan ciğere, bir müddet sonra kurtçuklar üşüşür. O kurtçuklar ciğeri yer ve çoğalırlar. Onlar çoğaldıkça ciğer azalır. 
Bir gün kurtçuklar ciğeri tamamen yer bitirirler ve aşağıya düşerler. Bu sefer oradaki pislikleri yemeğe başlarlar...
Kurtçuklar yine çoğalmaya başlarlar; bu defa da oradaki pislikler azalır, gün gelir, o çukurdaki pislikleri de yer bitirirler... 
Aç kalan kurtçuklar, en sonunda birbirlerini yemeğe başlarlar... Nihayet, onlar da biter ve kuyu tertemiz olur yavrum..."


Menfaat grupları arasında son yaşanan çıkar çatışmalarını gördükçe, aklıma, o evin lağım çukurunun tepesine asılan ciğer geldi... 
Üzülerek söylüyorum. ama, vaziyetin aynen böyle olduğu kanısına vardım... ''
Yıllar evvel bir ciğere saldırdılar... 
Saldırdıkça da çoğaldılar. 
Şimdi ciğer bitti ve lağım çukuruna düştüler...
O kadar açtılar ki, oradaki pislikleri de yediler...
Doymadılar...
Şimdi birbirlerini yiyorlar...
Yakında tertemiz olacak her yerler . . .
Demokrasi ile ve milli irade deterjanı ile, milletin eliyle attığı oyun dezenfektan etkisiyle bu ülkeyi tertemiz etmeliyiz. Buna mecburuz.
Yoksa artık çamur değil, foseptiğin içindeki malum pislik, yani dışkı, yani bok etrafımızı sarmış  durumda..

Demedi demeyin...

Yeter artık, vicdanlı herkes, insansa buna dur demeyi bilmelidir.
Temiz bir toplum, temiz bir ülke için attığınız o oy en büyük silah, bunu sakın unutmayın.
31 Mayıs 2021
Mustafa Temiz

YORUM EKLE