Gazeteciler ve Gaz gidericiler

4 gündür tartışılan ülke gündeminin kenarında ama aynı iradenin etrafında bazı olaylara şahit olmuşum. Bugün Talat Atilla ismi ortaya çıkınca, bunu daha iyi anladım.  
Dün medya Notu com isimli bir internet sitesinde Talat Atilla kaynaklı Tevfik Diker  ve Büyük Parti ile ilgili itibarsızlaştırma amaçlı bir haber yayınlandı. Diker bunun üzerine bir basın açıklaması yayınladı. 
Haberi okudum ve Diker'in açıklamasını yayınlayan sitenin yetkilisini aradım, haberi ve Diker'in açıklamasını sordum. Diker'in açıklamasını yayınlayacağımı bildirdim. Ancak Diker aynı açıklamayı bu kendisini itibarsızlaştıran ve kaynak olarak Talat Atilla'yı gösteren haberi yayınlayan kişiye de göndermiş.
Ben görüşmeyi yapıp haberi yazmak için masama oturmuştum ki, Sayın Diker aradı ve bu haberin siteden silindiğini söyledi. İlgili yetkilinin notunu da bana gönderdi. ifade şuydu "selam hocam, haberi sildik".
Daha sonra Rahmi Turan ile ilgili gündem içinde kaldım. Bu arada Sayın Diker ile Turan'ı da konuştum. Çünkü Rahmi Turan Diker ile iyi dosttu. Hatta Sözcü'deki yazılarında Diker'in gündemle ilgili değerlendirmelerini de yayınlıyordu. 
Diker bu konuda da Turan'a Londra'da tedavi gördüğü için geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu, mesaj yazdığını söyledi. Gün içinde gündem ısındı. Diker Turan'a mesajlarını devam ettirdi. Konuyla ilgilenen gazeteci olduğum için, kendisi bu ilgim karşısında tüm gelişmeleri benimle de paylaştı.
Değerli Rahmi Ağabey
Geçmiş olsun.
Sağlıklar diliyorum.
Son günlerde yaşadığın sorunlara sebep gazeteci
Talat Atilla 
konuşuluyor.
Ağabey
Kimse lütfen bana yaz
Ben kendi adımla paylaşayım.
Selam ve saygılar.
Tevfik Diker
10 33 saat
-----
Değerli Ağabey
Talat Atilla konusunda sizi ve Hüseyin Avuç'u çok uyardım.
Ama ben haklı çıktım.
Saygılar.
Tevfik DİKER


Bu diyaloglar bana bizzat Diker tarafından gönderildi. Ara ara Sayın Diker ile görüştüğümüzde  Talat Atilla ile ilgili bana oldukça ilginç bilgiler de vermişti.
Bugün Rahmi Turan'ın kaynağının Talat Atilla olduğunu açıklamasının ardından, aklım adeta şimdi yerine geldi.
Atilla kaynaklı dün Diker hakkında yazılan ve Diker'in yaptığı açıklamalarla 15 dk sonra silinen haberi de okuyunca ve içeriğini de bildiğim için dönen olayı daha iyi anlayabildim.
Konumuz bugünkü gelişmeler değil, ancak ucundan kanaatimizi de gösterelim. Fünyesi çekilmiş el bombası  döndü dolaştı CHP ve Kılıçdaroğlu'nun kucağında kaldı.
DİKER'E HER YERDEN BİLGİ VE BELGE GELİYOR
Yurtdışından ve yurt içinden desteği her geçen gün artan, gündem belirleyen yazan cesur adam olarak son günlerde zirve yapan Diker, yazdıklarıyla ve öngörüleriyle, yapılamayan hamleler veya yapılan hamleler ile ilgili ekonomiden, dış politikadan, yolsuzluklarla ilgili her konuda ülke meselelerine hakim, devlet adamlığı tecrübesiyle de o olgunluğa sahip, aklı başında vakur tavırlar gösteriyor. Halkın güvenini kazanıyor, insanlar ona inanıyor. Zira Diker, öngörüleriyle, aman sakın ha dediklerinde hep haklı çıktı, bugün yaşanılan Beştepe'ye giden CHP'li haberi ve Rahmi Turan'ın kaynağı konusunda da yine haklı çıkmış oldu.
Talat Atilla nerelere, kimlere hizmet etti. Bugün yaptığı açıklama bile kendini kurtarmasına yetmeyecek durumdadır. Talat Atilla dün yayınlanıp kaldırılan hedefe Tevfik Diker'in konulduğu haber, son süreçte Rahmi Turan'a kaynak olması. CHP'li dediği CHP'yi dizayn edenlerin elinde bir tetikçi durumundaki halini neyle nasıl tarif edecek, kendisini nasıl aklayacaktır.
Talat Atilla'nın TV'lerde açık oturumlarda kestiği ahkam görüntüleri bugünden itibaren bitmiştir.
Moderatörlerin onu konuk edip istemeyecekleri belli bir süre sonra da Atilla ile ilgili nasıl bir kamuoyu oluşacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Elimde belgesi var, kaynağım da var.
Ama Talat Atilla'nın mesaj diyalogları ve önemli bir şahsın bayan torununa çektiği mesajları ve fantazileri ortalığa yayılırsa, bugün konuşulduğundan daha fazla konuşulacaktır, bu kesin.
Bu mesleğe zarar verilmiştir, gazetecilik zedelenmiştir.
Talat Atilla ve tuzağa düşen 80 yaşındaki Rahmi Turan ile bu platformu artık kimse meşgul etmesin..
Gazeteciler ile Gaz gidericiler bugün ortaya serilmiştir.
Mustafa Temiz

YORUM EKLE