Manisa'nın göbeğinde elektriksizlikten çıra yakıyorlar

Manisa ‘nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi Eşti semtinde yaşayanlar ömürleri boyunca elektrik görmediklerini söylüyorlar.

Manisa'nın göbeğinde elektriksizlikten çıra yakıyorlar
 Manisa ‘nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi Eşti semtinde yaşayanlar ömürleri boyunca elektrik görmediklerini söylüyorlar.

7 evin bulunduğu Eşti semti sakinleri hayvancılıkla uğraşıyorlar, ineklerini elektrik olmadığı için elle sağıyorlar, buzdolabı denilen ev aleti hiç evlerine girmemiş çünkü elektrik olmadığı için gereksinimleri olmamış. Geceleri çıra yakarak hareket edebiliyorlar. Semt sakinlerinin elektrik ile ilgili söyledikleri ise oldukça ilginç.

64 yaşındaki Azize Aslan isimli kadın “ben Eşti’de doğum büyüdüm ve halen burada yaşıyorum, elektriği ömrüm boyunca görmedim, görmeden bu dünyadan göçersem gözlerim açık gidecek” derken her kuşaktan insanın elektrik ile ilgili hayalleri ve istekleri var.





Eşti mahallesinde yaşayan 7 yaşındaki Alpay ise astım hastası bir çocuk o da “ ben astım hastasıyım, buhar alarak yaşamak zorundayım, ne olur yetkililer sesimi duysun bize elektrik bağlasın” diyor.

Eşti semtinin hemen yanı başındaki Şahinkaya, Karaağaç ve Boyalı mahallelerinde elektrik enerjisi var. 5 yıl önce elektrik idaresine gerekli başvuruyu yaptıklarını söyleyen Eşti semti sakinleri “istenilen bütün evrakları ve belgeleri elektrik idaresine teslim ettik, ancak ne gelen ne giden var” diye sitemlerini de dile getiriyorlar.


2017 yılına gelindiğinde Ege’nin göbeğindeki Gördes ilçesinde Eşti semtindeki bu insanların feryadını umarız duyan bulunur. Başta Gördes Kaymakamı ve Manisa Valisi bu insanların mağduriyetini gidermek için umarız ki gerekli çalışmaları hemen başlatırlar.

Kaynak :gazetegordes.com

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER