8 şehit 13 yaralı

Dün akşam saatlerinde gelen şehit haberleri ülkeye yasa boğdu. Zeytin Dalı harekâtında Afrin kırsalında askerlerimiz ile teröristler arasında sıcak çatışmaların yaşandığı Kel Tepe tünellerinde 8 asker şehit olurken 13 asker ise yaralandı.

8 şehit 13 yaralı
 Dün akşam saatlerinde gelen şehit haberleri ülkeye yasa boğdu. Zeytin Dalı harekâtında Afrin kırsalında askerlerimiz ile teröristler arasında sıcak çatışmaların yaşandığı Kel Tepe tünellerinde 8 asker şehit olurken 13 asker ise yaralandı.
Afrin operasyonunda yaşanan sıcak çatışma sonrası TSK'dan açıklama geldi. Buna göre 5 askerimiz şehit düşerken 7 de yaralımız var.  Bu açıklamanın ardından ikinci açıklama geldi. 8 asker şehit oldu, 13 asker de yaralandı. 

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI
Yapılan açıklama şöyle: " Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin'de icra edilen operasyonlar esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

TERÖRİSTLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHI ATEŞ ALTINA ALINDI

Çatışmanın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, sınırdaki konuşlu birlikler de teröristlerin geçiş güzergahlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Silahlı Kuvvetleri'nin ilk açıklamasından kısa bir süre sonra yeni bir açıklama daha geldi. Açıklama şöyle: Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

TÜNELLERDEN SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR
A Haber'in haberine göre ise Kel Tepe'de çok kalabalık bir terörist grubu tünellerden sızma girişiminde bulundu. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Savaş uçakları, ATAK helikopterleri teröristlerin kaçış noktalarını vuruyor.  Yaklaşık 100 kişilik terörist grubun bölgedeki tünel ağından sızmaya çalıştığı, çok sayıda teröristin öldürüldüğü de belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 02:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER