Akşener, Erdoğan’ın kendisine yaptığı üç teklifi açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. İki liderin görüşme sonrası ortak basın açıklaması yaptı.

Manisa Son Haber
Akşener, Erdoğan’ın kendisine yaptığı üç teklifi açıkladı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na gerçekleştirdiği ziyaret sonrası yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı üç teklifi açıkladı.

Erdoğan'ın grup toplantısında kullandığı, “Bu hanımefendinin '28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum' sözünü unutmadık" ifadesine “28 Şubat üzerinden, ellerinde başka bir şey olmadığı için bir yürüme söz konusu olursa Erdoğan’a çok üzülürüm” yanıtını verdi.

Erdoğan'ın üç teklifini açıkladı

Akşener şunları söyledi:

28 Şubat ile ilgili olarak, o kararlar, rahmetli Başbakan Erbakan hocamızın imzaladığı, iktidarın diğer ortağı Çiller’in imzaladığı ve en son benim imzaladığım bir hükümet kararıdır. Dolayısıyla, uygulanacağını söyledim. 28 Şubat üzerinden, ellerinde başka bir şey olmadığı için bir yürüme söz konusu olursa Erdoğan’a çok üzülürüm. Aynı Erdoğan 2001’de partisinin kuruluşuna beni davet etti. Erdoğan, 2015’te bana Başbakan yardımcılığı teklif etti. Aynı Erdoğan, 2020’de ne kadar milli ve yerli olduğumu ifade edip, ‘Buyurun beraber bir berber dükkanı kuralım’ dedi. Ben bunların tamamını reddettim.

HDP ile, Abdullah Öcalan ile, Osman Öcalan ile PKK ile Erdoğan ve paydaşlarına aralarına mesafe koymayı öneriyorum. TRT’ye 31 Mart’ta Abdullah Öcalan’ın mektubu çıktı. Osman Öcalan, mülakat verdi. Ne için verdi? Bu mektubun değerli olduğu söylendi. İstanbul’a seçim alınsın diye. Yazık yazık. Biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER