Ambulans Şoförü Yasa Dışında Kaldı !

Türk Diş Hekimleri Birliği, güvenlik görevlisi ve ambulans şoförlerinin Sağlıkta Şiddet yasasında kapsam dışı kaldığını açıkladı.

Manisa Son Haber
Ambulans Şoförü Yasa Dışında Kaldı !

Yasalaşan teklifte sağlık ve yardımcı sağlık çalışanları hakkında sınırlı düzenleme yapıldığını belirten Türk Di Hekimleri Birliği yetkileliri, “Örneğin güvenlik görevlisi veya ambulans şoförü bu yasanın koruması dışında kalmıştır. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir ve ekipte yer alan bütün çalışanların yüksek bir korumaya sahip olması gereklidir. Bu bakımdan, teklifte yapılan değişikliğin yerinde olmadığını, sağlık kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların da en kısa zamanda bu yasanın kapsamına alınması gerektiğini düşünüyoruz. COVID-19 pandemi mücadelesinde bile hayatlarını hiçe sayarak mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına şiddet devam ediyor. Tüm yetkililere sağlıkta şiddetin sebeplerinin ortadan kaldırılmasına odaklanarak gerekli çalışmaları yapmaları çağırımızı yineliyoruz” dedi.

YASADA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Birliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Hasta yoğunluğunun azaltılmasından, beklentilerinin gerçekçi bir yerde tutulmasına ve sağlık çalışanlarına şiddeti olumlayan söylemlerden kaçınılmasına kadar bir dizi alanda ciddi ve özenli bir çalışmanın meslek kuruluşlarının da katılımıyla bir an önce başlatılması gereklidir. Şiddetin sebepleri yerinde durduğu sürece, şiddetin önlenmesinde suça verilecek cezada artış yapılması olumlu ancak şiddetin ortadan kalkmasındaki etkisi oldukça yetersizdir. TDB olarak kamu ve özelde çalışan tüm sağlık çalışanlarına yönelik çıkarılan bu yasaya emeği geçenlere tekrar teşekkür eder, halkımızdan sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmalarını bekleriz” (BSHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER