Başkan Akan, "Çocuklar için fırsat eşitliğinin sağlandığı bir dünya yaratacağız"

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Manisa Son Haber
Başkan Akan, "Çocuklar için fırsat eşitliğinin sağlandığı bir dünya yaratacağız"

Başkan Akan, “Çocuk haklarını savunmak, çocukların eşit şartlar altında mutlu bir yaşam sürmesi, temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve sağlanması ve yaşanılabilir bir dünya ve Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, çocukların fırsat eşitliğinin sağlanması için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı. 

“ÇOCUKLAR ARASINDAKİ FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİN BOYUTU ARTTI”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan açıklamasında, “Her çocuğun eşit bakım, eğitim, barınma, kişisel ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık hizmetlerinden, sosyal ve kültürel haklardan faydalanma hakkı vardır. Ülkemizdeki ekonomik durum gözüne alındığında çocuklar arasındaki eşitsizliğin boyutunun ciddi derecede arttığının fark edilmemesi mümkün değildir. Bu eşitsizliğin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Sokakta yaşayan, dilendirilen, fiziksel duygusal şiddete maruz kalan, savaş ve çatışma bölgelerinde yaşayan, tecavüz ve tacize maruz kalan, fuhuşa zorlanan, ayrımcılığa tabi tutulan yoksulluk açlık eğitimsizlik sağlıksız çevrelerde yaşamak zorunda bırakılan çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maalesef yeterli çalışma yapamamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Bakanlığın yapısı hatta adı yıllar içerisinde sürekli değişmektedir. İstikrar sağlanamamaktadır” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAKLARI TEMELLİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK” 

Başkan Akan açıklamasının devamında, “Eğitim sistemindeki çarpıklıklar eğitimin ve öğretimin seviyesinin düşük olması, çocuklara toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerinin verilmemesi, çocuk mağduriyetlerinin artmasına ve suça sürüklenen çocuk sayılarında artışa neden olmakta ve sadece yasal düzenlemelerle artışın önüne geçilemeyecek boyutlara ulaşmaktadır. Çocuk adalet sisteminin fiilden çok faile odaklanması, çocuğun çevresi ile bir bütün şeklinde değerlendirilmesi ve bu kapsamda çocuğun ihtiyaçlarının dikkate alınması gerekliliği unutulmamalıdır. Türkiye taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesinin koşullarını yerine getirmek zorundadır. İYİ Parti ve Yunusemre teşkilatı olarak çocuk haklarını savunmak, çocukların eşit şartlar altında mutlu bir yaşam sürmesi; temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve sağlanması, yaşanılabilir bir Türkiye için mücadelemiz ve çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

AV. ATAK, “CEZALAR CAYDIRICI OLMALI”

İYİ Parti Yunusemre Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nezahat Bölge Atak da yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla  ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak ilan edilmiştir. Türkiye'de  çocuk hakları ihlalleri, şiddet, çocuk istismarı konularında yapılan yasal düzenlemeler yetersiz kalmaktadır. Yasal düzenlemelerin yetersiz olması bir yana iktidar tarafından çocuk istismarını artıracak düzeyde kamuoyu algısı yaratılmaktadır. Çocuk gelin adı altında çocuk istismarının önüne geçilememektedir. Suça sürüklenen çocuk sayısı hızla artmaktadır. Cezalar caydırıcı olmadığı gibi cezanın infazı sonrası çocuğun topluma kazandırılması ve adaptasyonu alanında yeterli çalışmalar yapılmamaktadır”

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2021, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER