Başkan Selçuk, aday yapılmayınca aday olabilmek için parti arıyor! Selçuk, hangi partiden aday olacak?

AK Parti Genel Merkezi tarafından 10 yıllık belediye başkanlığının ardından yeniden aday yapılmayan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, yeniden aday olabilmek için partilerin kapılarını çalmaya devam ediyor.

Başkan Selçuk, aday yapılmayınca aday olabilmek için parti arıyor! Selçuk, hangi partiden aday olacak?

Demirci'de siyasi kulislerde siyasetin kazanı fokurdamaya devam ediyor. Partilerin adaylarını belirlemek için yoğun kulisler ve temasları devam ediyor. 

Ancak ortaya her geçen gün dedikodu kazanının altına odun atar gibi siyasetin konuşulduğu ortamlarda da meydana yeni yeni iddialar atılıyor.

10 yıllık belediye başkanlık sürecinin sonunda AK Parti tüzüğüne göre doğal aday olarak aday belirleme sürecinin içine dahil olan Selami Selçuk AKP Genel Merkezi'nce aday yapılmadı.

Başkan Selçuk, Erkan Kara isminin ortaya çıkmasının hemen ardından bu karardan geri dönülmesi için genel merkeze yakın isimlerle iletişime geçerek çeşitli temaslarda bulundu, bu karardan geri dönülmesi için çaba içinde olduğu ilk gelen iddialar arasındaydı.

Erkan Kara isminin kesinleşmesi ve AK Parti Demirci İlçe Başkanlığı'nca aday tanıtım toplantısı için duyuruların yapıldığı gün ise Selçuk'un başka partilerle aday olabilmek için temaslara geçtiği bilgisi teyidli güvenilir kaynaklardan haber merkezimize ulaşmıştı.

BAŞKAN SELÇUK İLK ÖNCE YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN KAPISINI ÇALDI

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un Yeniden Refah Partisi'nden aday olabilmek için iddialara göre temasa geçtiği haberi ulaştı.Selçuk'un temasa geçtiği parti ilgilileri bir görüşmenin sağlanamadığı ve Yeniden Refah Partisi'nin Selçuk ismi üzerinde bir değerlendirme yaptığı da yine iddia olarak bazı kesimlerce dillendirildi.

BAŞKAN SELÇUK BU KEZ İYİ PARTİ'DEN ADAY OLABİLMEK İÇİN TEMASA GEÇTİ

10 yıllık belediye başkanlığının son günlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen ve seçime giremeyen Selami Selçuk  geçtiğimiz gün de İYİ Parti'den aday olabilmek için temasa geçti.
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Selçuk İYİ Partili eski milletvekili aracılığıyla bu talebini İYİ Parti Genel Merkezine ilettikten sonra Demirci ilçesinde de İYİ Parti ilçe başkanına Demircili bir işadamı aracılığıyla ulaştı. Teyidli bilgiye göre işadamı Selçuk'un aday olma isteğini İYİ Parti ilçe yöneticilerine iletti. İlk etapta Demirci İYİ Parti'de şaşkınlık yaşandı. Selçuk'un İYİ Parti'den aday yapılması halinde bir önceki seçimdeki rakibi İYİ Parti belediye başkan adayı ve eski ilçe başkanı Veteriner Hekim Haluk Şenyurt'a da Belediye Başkan yardımcılığı teklif ettiği de haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

BAŞKAN SELÇUK GEMİLERİ YAKTI

Demirci belediye başkanı Selami Selçuk, partisi tarafından aday yapılmamasının hıncını Cumhur ortağı MHP'den çıkardı.Aday adayları arasında partililerin tercihlerinin alındığı Manisa'da yapılacak temayül yoklaması öncesinde Demirci'de yaptığı toplantıda en çok eleştirdiği ve "ithal adaylar" diye nitelediği aday adaylarından Erkan Kara'nın başkan adayı yapılmasının ardından Cumhur ittifakı ile ilişkisini sonlandırdığını da ifade etti.
Yine teyidli güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cumhur ittifakı ortağı MHP ilçe teşkilatına 04 Şubat 2024 günü saat 14.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Manisa'da yapacağı Açık Hava toplantısına gitmek için götürülen partililer için  450 adet kumanya ve ulaşım için araç temin etme sözünden de vazgeçti.

MHP Demirci ilçe başkanı Ümit Kanyılmaz'ı telefonla arayan Selçuk, kendisine öncesinde konuşulan desteği vermeyeceğini söyledikten sonra Cumhur İttifakı ile kendisinin bir bağı kalmadığını da ifade etti.

HEM MİTİNG, HEM TANITIM TOPLANTISIYLA İLGİLİ BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN ANONSLARI DA SELÇUK YAPTIRTMADI İDDİASI

AK Parti ilçe başkanlığı tarafından 03 Şubat 2024 günü saat 20.00'da yapılması planlanan Cumhur İttifakı adayı Erkan Kara'nın aday tanıtım toplantısı için duyuru yapılması ve belediye hoparlöründen anons talebinin de yerine getirilmediği iddia edildi.
Yine ertesi günü Devlet Bahçeli'nin Manisa toplantısı içinde belediye hoparlöründen anons taleplerinin yerine getirilmediği de aynı iddialar içinde ilçede kulislerde konuşuluyor.

Belediyenin imkanlarının seçimlerde kullanılıyor olması ve bu iddiaların konuşulduğu ortamlarda Selçuk dönemindeki tüm siyasi faaliyetlerde belediyenin araç gereç, nakit ve hatta personelinin de kullanılmış olması eleştirilere yol açıyor.

SELAMİ SELÇUK NİYE BAĞIMSIZ ADAY OLMUYOR?

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un partisi tarafından aday yapılmamasının ardından, Selami Selçuk'u destekleyen AK Parti'deki belli kesimlerin başkan Selçuk'u mutlaka aday olması konusunda zorladıkları da konuşulurken, siyasi kulislerde ise başkan Selçuk'un aday olabilmek için partilerle temasa geçmesi eleştirilerek "10 yıldır belediye başkanı olan biri hizmetlerine ve yaptığı işlere güveniyorsa niye bağımsız aday olmuyor?" sorusunu sordukları da konuşuluyor.

BAŞKAN SELÇUK ADAY OLAMAZSA SİYASETİ BIRAKACAK MI?

Siyasi kulislerde başkan Selçuk'la ilgili "siyaseti bırakacak mı? sorusu da sık sık soruluyor. Selçuk'un 10 yıllık başkanlık sürecinin sonunda seçimi kaybetmesinin demokrasi içinde olağan bir durum olduğu ancak aday yapılmamasının siyasette daha ağır bir sonuç olduğu da konuşuluyor.

Demirci ilçesinde Selami Selçuk'un her gün yeni bir arayış içine girmesi ve yaptığı girişimleri gündemde yerini koruyor. Aday kim olacak sürecinin içinde sonucun ortaya çıkmasının ardından Selami Selçuk Demirci ilçesinde yine gündemin en başında yer almaya devam ediyor.

PRENSES NE OLACAK?

Başkan Selçuk'un makam odasında yaşayan Prenses isimli kedinin akıbeti de ilçede merak konusu oldu. Başkan Selçuk'un Prenses'in rahatsızlandığı bir gün özel araçla İzmir'e tedaviye gönderdiği Prenses isimli kedisini de görev günü sona erdiğinde yanında götürüp götürmeyeceği de vatandaşlar arasında espri konusu olarak konuşuluyor.
Prenses kedi uzun yıllardır Selçuk ile birlikte makam odasında hüküm sürüyordu. Sık sık medyada da yer alan Prenses'in belediyede kalırsa yeni seçilecek başkan ile nasıl bir iletişim yaşayacağı da yine halk arasında konuşulmaya devam ediyor.

Mustafa Temiz/Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2024, 05:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şoför Hakan
Şoför Hakan - 3 ay Önce

Ne yapalım gördük artık yolun sonunu,
Üzdük dostları, tutamayız elini kolunu , Mahvettik ilçenin kaldırımını yolunu, Çarçur ettik belediyenin parasını pulunu.

Nasılsa doluyor dedik oylar sandıklara , Halkımız aç ,zaten süslü martavallara , Topu topu iki merdiven yaptık ihtiyarlara, Göz boyamak işimiz yuttururuz taraftarlara.

 Diyemedik vekile,varamadık Saraya Güç yetiremedik bizim Erkan Kara'ya,
Aha şimdi söylüyoruz ,yazıyoruz buraya, Seçim bittiği gün tüyüyoruz Bursa'ya...

Siyaset maalesef yalan dolan demek, Olamadık cevval gençlere örnek, İşimiz artık parti kapılarında dönmek, Ne zormuş meğer parıldarken,sönmek.

Kabul eden partiye çiçekler derebiliriz, Önlerine türlü türlü vaatler serebiliriz, Baktık hepsi nafile şunu diyebiliriz,
İsterse yeni başkana Prensesi verebiliriz.

SIRADAKİ HABER