Cansel Bağlı cinayetinde neler oldu?

Manisa’nın Demirci ilçesi Hüdük Mahallesinde 17 yaşındaki Cansel Bağlı ‘nın vahşice öldürülüp dere kenarında cesedinin bulunması ardından olay Türkiye gündeminde yer aldı. Televizyonların ana haber bültenleri ve ulusal gazetelerin manşet haberlerinde verilen bu olayın itirafı dün Demirci’de yaşandı.

Cansel Bağlı cinayetinde neler oldu?
 Manisa’nın Demirci ilçesi Hüdük Mahallesinde 17 yaşındaki Cansel Bağlı ‘nın vahşice öldürülüp dere kenarında cesedinin bulunması ardından olay Türkiye gündeminde yer aldı.

Televizyonların ana haber bültenleri ve ulusal gazetelerin manşet haberlerinde verilen bu olayın itirafı dün Demirci’de yaşandı.

Kaybolduktan 3 gün sonra cesedi bulunan genç kızın babası ve ağabeyi yapılan sorgulamaların ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, sevgilisi Fikret Yılmaz’da her yerde aranmaya başladı.

 

Demirci SavcıSinan Emirler

SAVCI SİNAN EMİRLER ÖZEL EKİP KURDU

Cinayetin aydınlatılması için soruşturmayı yürüten Demirci Savcısı Sinan Emirler Jandarma ve polisten oluşan özel bir ekiple cinayeti aydınlatmak için yoğun bir çalışma temposu gösterdi.

İlk gün 20 kişinin ifadelerine başvuran savcılık, Cansel Bağlı’nın babası ve ağabeyini çelişkili ifadeler ve vücutlarında bulunan çiziklerin tırnak izi olması şüphesi ile mahkemeye sevk etti. Mahkeme baba ve ağabeyi tutukladı.



İTİRAZ ETMEDİLER, CENAZE İÇİN İZİN İSTEMEDİLER

Tutuklanıp cezaevine gönderilen 59 yaşındaki baba Mehmet Bağlı ve 31 yaşındaki ağabey Akın Bağlı’nın mahkemenin tutuklama kararına itiraz etme hakları olmasına rağmen bunun için bir girişimde bulunmadıkları, Cansel Bağlı ‘nın 19 Haziran günü defnedilen cenazesine katılmak için dilekçe verip müracaat etme hakları olmasına rağmen dilekçe vermedikleri ve cenazeye katılmadıkları zihinlerde kalan sorular arasında kaldı.







FİKRET YILMAZ 4 GÜN BOYUNCA BULUNAMADI

Cesedin ortaya çıkmasının hemen ardından savcılıkta ismi öne çıkan Fikret Yılmaz 4 gün boyunca özel ekip tarafından aranmasına rağmen bir türlü bulunamadı. Fikret Yılmaz’ın ortaya çıktığı güne kadar nerede saklandığı da hala kafalarda kalan bir diğer soru.

Fikret Yılmaz ‘ın sevgilisi Cansel Bağlı’nın mezarı başında halk arasında Tamaron diye tabir edilen genelde tütün yetiştirmede kullanılan tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunduğu, mezarı başında ilacı içtikten sonra bir anda ölmekten vazgeçip mezar ile arası oldukça uzak olan çeşmeye kadar koşup kustuğu ve elini yüzünü yıkadığı, ona rağmen ilacın kısmen etkisini gösterdiği, Köprübaşı Devlet Hastanesine getirildiğinde durumunun oldukça ciddi olduğu ve Salihli Devlet Hastanesine sevk edilerek hayata döndürüldüğü de yine bu cinayetin önemli kırılma noktalarından biri olarak kayıtlara geçmiş oldu.







Cansel Bağlı çok iyi arkadaş olduğu kuzeni Neşe Bağlı ile





ANNE NURHAYAT BAĞLI SADECE MANİSA SON HABER’E KONUŞTU

Cansel Bağlı’nın annesi Nurhayat Bağlı savcılık tarafından ifadesine başvurulduktan sonra serbest kaldı. Acılı anne kendisiyle görüşmek isteyen tüm gazetelerin tekliflerini geri çevirdi. Yapılan haberleri takip eden, çelişkileri ve bazı gazetelerdeki yalanları tespit ettiklerini söyleyen aile, sadece Manisa Son Haber’den Mustafa Temiz’e evlerinin kapılarını açtı.

Bu röportajında annenin açık yüreklilikle anlattıkları cinayetin ortaya çıktığı bu noktada yayınlanan röportajdaki iddialarının da ne kadar gerçeği yansıttığını da ortaya koymuş oldu.

Cansel’in amcakızı Neşe Bağlı’nın yine aynı röportajda ortaya koyduğu iddialar ve bilgiler adli kurumlarında üstüne giderek bu cinayetin çözülmesinde büyük rol oynadı.



FİKRET YILMAZ CİNAYETİ İLK OLARAK NEREDE İTİRAF ETTİ

Cansel Bağlı cinayetinin ortaya çıkmasının ardından 4 gün boyunca bir türlü bulunamayan Fikret Yılmaz’ın bu olayda kilit isim olduğu söyleyeceklerinin bu cinayeti çözeceği herkes tarafından biliniyordu.

Fikret Yılmaz 6 gün boyunca Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görüp 28 Haziran günü Demirci’den giden bir ekiple hastaneden alınıp ilçeye getirildi.

Fikret Yılmaz ile Manisa-Demirci arasında yolda gelirken aracın içinde konuşmaya çalışan ekiplerin büyük çaba ortaya koydukları da anlaşıldı.

Demirköprü Barajı’na gelindiğinde Fikret Yılmaz’ın sigara içmek istediğini söylemesiyle samimiyet kuran ekip bu esnada da konuşmayı sürdürdü. Fikret Yılmaz “Cansel’den vazgeçemedim, bırakmak istedim beceremedim, başka erkeklerle görüştüğüne telefonuna bakınca defalarca şahit oldum, onu çok sevdiğimi başkalarıyla görüşmemesini söyledim, olay günü de yine bunun için tartıştık, bir anda tartışmamız büyüdü bu işi ben yaptım “ dediği de bize gelen net bilgiler arasında yer alıyor.



Cansel Bağlı'nın ablası Nihal Akkaya 

ABLA NİHAL JANDARMADA İFADE VERDİ

Fikret Yılmaz’ın Demirci ilçesine getirileceği gün Cansel Bağlı’nın Serçeler Mahallesinde yaşayan evli ablası Nihal Akkaya’nın da ifadesine başvuruldu. Yine Anne Bağlı’nın Mustafa Temiz’e verdiği röportajı sırasında ortaya çıkan küçük detay savcılık tarafından değerlendirildi. Anne büyük kızına dargın ve kızgın olduğunu, Cansel’in kaybolduğu 14 Haziran günü kendilerinin sabah saat 06’da eşiyle birlikte hayvan otlatmaya gidip Cansel’in evde yalnız kaldığı anda en son ablasıyla telefonda konuştuğunu, Cansel’in kendisine “Fikret ile köprünün orada buluşacağız, abla ne olursun anneme babama söyleme” dediğini ve büyük kızının bunu sakladığını, kendisine o anda söylemediğini, söylemiş olsa bu buluşmaya mani olacağını ve kızının bunu cenaze sonrası ağzından kaçırdığını bunun için şimdi Hüdük’teki evlerine gelemediğini söylemişti. Anneye bunu savcılıktaki ifadesinde söyleyip söylemediğini soran Temiz’e annenin “kafam yerinde değil ki, bunu anlatmayı o an unuttum” demişti. Röportajın yayınlanmasının ardından bu haberi değerlendiren savcılık makamı abla Nihal Akkaya’nın ifadesine de başvurdu.



FİKRET YILMAZ HERŞEYİ İTİRAF ETTİ

Fikret Yılmaz ilçeye getirilirken geniş güvenlik içinde getirildi. Jandarma Komutanlığına girişte tepki vermeyen Cansel’in sevgilisi gece boyunca ifade verdi. Gece yarısına gelindiğinde cinayeti tüm açıklığıyla itiraf eden Fikret Yılmaz’ın soğukkanlılığı dikkatlerden kaçmadı.



TATBİKAT İÇİN HÜDÜK MAHALLESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Cinayeti itiraf eden Fikret Yılmaz çelik yelek giydirilerek Hüdük Mahallesinde cinayeti işlediği köprü altına getirildi. Olay yeri inceleme bandı çekilen alanda cinayeti gece ifadesi sırasında da koruduğu soğukkanlılıkla savcı Emirler’e anlattı. Cinayet sırasında kullandığı bıçak Jandarmadaki ifadesi sırasında verdiği bilgilerle gece ele geçirilen cinayet zanlısına bu defa savcılık tarafından özel yaptırılan tahtadan bıçak verildi. Bıçağın ölçülerine göre yaptırılan tahtadan bıçağı eline alan Fikret Yılmaz’ın “benim bıçakla aynı boyda yaptırmışsınız sadece sapı biraz kısa olmuş “ demesi de dikkat çekti. Cansel’i önce sırtından bıçaklayıp, çığlık attığı ve acı çektiğini görünce boğazından da kestiğini anlatan zanlı daha sonra 5 araçlık bir konvoy ve güvenlik tedbirleri içinde Demirci adliyesine getirilip savcıya ifade verdi.







MAHKEME BİR SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ


Savcılıktaki ifadesinin ardından Mahkemeye sevk edilen Fikret Yılmaz mahkeme sırasında da sakindi. Duruşma sırasında hâkime savcıya verdiği ifadeleri tekrar eden cinayet zanlısı verilen mola sırasında jandarma gözetiminde adliyenin kapısı önüne sigara içmeye çıktı. Yeniden duruşmaya girdiği sırada rahatsızlanınca mahkeme hâkimi tarafından çağrılan sağlık ekibi gelip zanlıya müdahale edip yeniden duruşmaya devam etmesi de sağlandı.





GECE SAAT 21’DE BİTEN MAHKEME SONRASI TUTUKLANDI


Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren duruşmanın ardından saat 21’de tutuklanma kararı çıkan Fikret Yılmaz elleri kelepçelenerek Jandarma Komutanlığına ait araç ile adliyeden alınıp Salihli cezaevine gönderildi.



BABA VE AĞABEY İÇİN YENİ KARAR


Yapılan ilk sorgulamalarının ardından verdikleri çelişkili ifadeler, kollarında bulunan tırnak izine benzeyen çizikler ve cinayete dair tavır ve hallerinden şüpheli durumda olan baba Mehmet Bağlı ve ağabey Akın Bağlı Fikret Yılmaz’ın cinayeti itiraf etmesinin ardından Salihli cezaevinden tahliye edildiler. Öğrenilen bilgilere göre baba ve ağabey adli kontrol şartı ile tahliye edildiler, şüpheli durumları devam ediyor, her gün imza verecekler ve yurtdışına çıkmaları da yasak.Dün gece Salihli Sezaevinden tahliye edilen baba ve ağabey Salihli'de yakınlarının sağladığı bir özel otomobil ile Demirci Hüdük Mahallesindeki evlerine döndüler.







BU DAVA İLE İLGİLİ GELİŞMELER MERAKLA BEKLENİYOR

Cinayeti itiraf eden Fikret Yılmaz’ın tutuklanıp cezaevine gönderilmesi, baba ve ağabeyin şüpheli olarak adli kontrol şartı ile cezaevinden tahliye edilmelerine rağmen Cansel Bağlı cinayeti ismini alan bu davanın daha çok gelişmelere sahne olacağı bekleniyor.

Baba ve ağabeyin çelişkili ifadeleri, Fikret Yılmaz’ın cinayeti itirafı dışında söylemediği ve sakladığı ve hatta yalan söylediği bazı ifadelerin araştırılması devam edecek.

Soruşturma kapsamında Cansel Bağlı’nın telefon görüşmelerinin yaklaşık 3 bin sayfa olduğu öğrenilmiş, telefon takibi ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü de yine açıklanmıştı.

Bu safhadan sonra Devlet Su İşleri tarafından yapılan Hüdük Mahallesindeki gölet inşaatında çalıştıkları tespit edilen ve Cansel Bağlı ile görüşen 2 şahısın ve diğer telefon görüşmelerinde takibe takılan numara sahiplerinin soruşturmaları devam edecek.

Adli Tıpta halen incelenen Cansel Bağlı’nın cesedi üzerinde bulunan saç kılları ve DNA ların diğer şahıslardan alınan örneklerle karşılaştırmasının sonuçları bu davada daha çok yol kat edileceğinin birer göstergesi olarak ortada duruyor.

Cezaevine alınan Fikret Yılmaz’ın bundan sonraki aşamada takınacağı tavır vereceği ifadeler yargı süreci içindeki ortaya çıkacak başka gerçeklerde yine bu davanın seyrini değiştirecek başka ihtimaller arasında yer alıyor.

Cansel Bağlı Cinayeti ile ilgili gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğiz.

 

HABER-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 02:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
h f
h f - 8 yıl Önce

Gayet açık anlaşılır ve net bir haber olmuş ama ben tatbikat videolarinida izlemek isterdim keşke onlari da koysaydiniz.ayrıca.cinayetin aydinlanmasinda emeği geçen savcı,polis,jandarma ların ellerine yüreklerine ve emeklerine sağlık

Feride
Feride - 8 yıl Önce

işte gazatecilik.... yürekten tebrik ediyo başarılarınızın devamını diliyoum...

Ahmet Gülek
Ahmet Gülek - 8 yıl Önce

Gazetecilik bu olsa gerek Mustafa bey tebrik eder olayın aydinlanmasinda ki katkılarindan dolayı kutlarim

Şuayb Akkuş
Şuayb Akkuş - 8 yıl Önce

Yaptığınız gazetecilik adina teşekkürler. Mustafa Temiz

yanki
yanki - 8 yıl Önce

Bu haber iyiydi

SIRADAKİ HABER