Cansel'in kaybolduğu gün neler yaşandı?

Cansel Bağlı ‘nın annesi kızının kayıp olduğu gün yaşanan tüm detayları da bizlerle paylaştı. 14. Haziran 2016 Salı günü saat 06 ‘da tüm aile olarak kahvaltı ettiklerini söyleyen anne Bağlı o günü şöyle anlattı. “Kahvaltıyı erken yaptık zira eşimle ben hayvan otlatmaya gidecektik. Kahvaltıdan sonra Cansel ile İzmir’den çağırdığım oğlum Akın evde kaldılar. Biz hayvan otlatmaya gittiğimizde evde ağılda kalan bu yıl doğan kuzulara bakmaları için ikisine de tembihte bulundum.

 Cansel Bağlı ‘nın annesi kızının kayıp olduğu gün yaşanan tüm detayları da bizlerle paylaştı.

14. Haziran 2016 Salı günü saat 06 ‘da tüm aile olarak kahvaltı ettiklerini söyleyen anne Bağlı o günü şöyle anlattı. “Kahvaltıyı erken yaptık zira eşimle ben hayvan otlatmaya gidecektik. Kahvaltıdan sonra Cansel ile İzmir’den çağırdığım oğlum Akın evde kaldılar. Biz hayvan otlatmaya gittiğimizde evde ağılda kalan bu yıl doğan kuzulara bakmaları için ikisine de tembihte bulundum.

Biz hava ısınınca öğlen hayvanlarla birlikte eve geldik. Eve geldiğimde Cansel evde yoktu. Oğlum Akın’a kızın nerde olduğunu sordum. Akrabalara gezmeye gitmiştir dedi. Amcasının kızı bir gün önce İzmir’den geldiği için onun yanına gitmiştir diye düşünerek aramaya gitti. Bu arada bizde Cansel’i telefondan aradık, telefonda aradığımız kişiye ulaşılamıyor mesajı çıkıyordu. Oğlum Akın amcakızı Neşe’nin yanında olmadığını söyleyince bu defa kocam kızı aramaya gitti. Daha önceden F. ile birlikte motora binip buluşmaya gittikleri çamlıkları falan aradı geldi kız yok dedi. Bu arada F. ‘de sürekli telefon ederek Cansel’den haber var mı? Diye sürekli soruyordu. Kendi uğraşlarımızla kıza ulaşamayınca Jandarmaya haber verdik. Jandarmaya telefon etmemizin hemen ardından eve F.  geldi. Bizimle birlikte o da beklemeye başladı. Bu arada Jandarma geldi. Eşim ve oğlum kızın kaybolmasını F.’ye sorun deyince Jandarmalar evimizde F’nin ifadesini alıp serbest bıraktılar. F. akşama kadar bizim yanımızda evimizde bekledi. Akşam ezanına yakın bana “anne ben gidiyorum, bir haber gelirse haber verin, ben de ararım zaten ara ara” dedi.

AMCAKIZI NEŞE ANNE KONUŞURKEN ARAYA GİRMEK İSTEDİ

Anne ile söyleşimiz sırasında yanımızda bekleyen Cansel’in amcakızı Neşe Bağlı annenin bu sözlerinden sonra “1 dakika ağabey bir durum daha var “ diyerek söze girdi. Amcakızı Bağlı “ Ben bir gün önce yol yorgunu olduğum için Salı günü saat 12 ‘ de kalktım. Eve Akın ağabeyim geldi Cansel’i sordu, ben de bugün hiç uğramadı görmedim dedim. Bir süre sonra da amcam Mehmet Bağlı ‘da bizim evin yakınındaki çamlıkta Cansel’i arıyormuş, benim yanıma gelip o da Cansel nerede, sana geldi mi diye sordu Akın abiye verdiğim cevabı ona da verdiğim anda telefonum çaldı. Arayan Cansel’in sevgilisi F. idi. Bende amcama çalan telefonu gösterip, bir dakika amca Cansel bunun yanındadır ses çıkarma dinle deyip ahizesiz arama moduna alıp telefonu amcama dinlettim. F.’ de bana Cansel’i sorunca bunu amcamda duydu. Ben Cansel’in kaybolduğuna o anda inandım.

ANNE BÜYÜK KIZINA KIRGIN

Cansel Bağlı ‘nın kaybolmasının ardından bir gerçekle karşı karşıya kalan anne Bağlı büyük kızına çok kızgın olduğunu ve darıldığını da söyledi.

Cenazeden sonra öğrendiği bilgi acılı anneyi oldukça üzmüş.

Cansel’in gömülmesinin ardından o üzgünlük içinde büyük kızının ağzından kaçırdığı bilgi için anne halen hayıflanıyor.

Anne Bağlı’nın ifadesine göre,  Cansel Salı günü annesi ve babası hayvan otlatmaya gidince ablasını telefonla aramış. (Anne bu sözleri sarf ederken oldukça hiddetlenip, ağlamaya başlayınca, konuyu dağıtmamak için büyük kızının adını öğrenemedik) Ablasına konuşma aralarında köprünün orada F. ile buluşacağını söylemiş, ablası evden ayrılma dese de ablasına hemen geleceğim ne olur ablacığım anneme babama söyleme demiş.

Anne Bağlı halen büyük kızına bu bilgiyi kendisine niçin o anda telefon edip söylemedi diye kızgın ve bunun yüzünden büyük kızını sorumlu tutuyor. Kendisine bu bilgi önemli Savcı ile bunu paylaştın mı diye sorunca “ hiç aklıma gelmedi, söyleyemedim, kafam çok dağınıktı ifade verirken” dedi.

Cansel’in kaybolmasının ardından cesedi bulununcaya kadar geçen 3 gün boyunca evde sadece beklediklerini söyleyen Anne Bağlı kızının cesedini bulan komşusu ile aralarında geçen diyaloğuda şöyle anlattı. “ Komşumuzun dere kenarında patates tarlası var, dere akar dere olduğu için abdest alabilecek duru yer arıyormuş. O sırada Cansel’in saçlarını daha sonra da cesedini görmüş ve Jandarmaya haber vermiş “ dedi.



EVDE ÇALINAN PARA VE SATILAN NOHUT ÇUVALLARI

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı sonunda yaşanan bir gelişme de acılı annenin kafasında bir soru olarak dururken, cinayetin ardından bazı şeyleri çözebildiğini söyleyerek söze yeniden başladı.

“Kurbanlık sattık evde 8.000 TL paramız oldu. Onları evde sadece kendimin bildiği gizli bir yerim var sarıp sarmalayıp sakladım. Üstüne de lastik geçirdim. Bir gün eve geldiğimde oda kapısının önünde para torbasının üstüne gerdiğim lastiğe benzer bir lastik vardı. Huylandım parayı kontrol ettim. Paranın yerinde yeller esiyordu. Bize sadece 500 TL para kalmıştı. Evin içinde herkesi soruşturdum, gelinimden şüphelendim, gelinim bundan dolayı bana bugüne kadar dargındı.

Şimdi anlıyorum ki o dönem F.’nin altındaki motosiklet ve kızıma defalarca sorup söylemediği telefon o parayla alınmış. Her şey yerine oturuyor şimdi kafamda” diyor çaresizlik içindeki anne.

AMCAKIZI NEŞE TAM BU ANDA YİNE LAFA GİRDİ

Yenge ölen öldüğüyle kaldı, bu saatten sonra günah vebal üstümüzde kalmasın. Cansel bana da bazı zamanlarda F.’nin motosiklete benzin alacak parası olmadığında beni görmeye gelemeyeceğini söyledi mi ambardan bir iki çuval nohut veriyorum, o motosiklette bacaklarının arasına çuvalları koyup gidip satıyor, motosiklete benzin alınca beni görmeye geliyor demişti. Sen şimdi bu lafı deyince vicdanım rahatlasın böyle bir durum daha var “ dedi.



ANNE KIZINI ÖLDÜRENİN F. OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Yüzünde hayatın yorgun izleri yanı sıra, son dönemde yaşadığı acılarında rahatlıkla görülebildiği yüreği kavrulmuş annenin Temiz’in işi toparlayan son sorusuna verdiği net yanıt biz Manisa Son Haber ekibini şaşırttı.

Sence kızını kim öldürdü?

Bence kızımı F. öldürdü. Oğlan gururuna yediremedi. Benim kızım kabahatli, belki ölümü hak etmedi ama oğlana dürüst ve sadık kalmadı. Başka erkeklerle de görüşmüş, ben savcıya çağrılınca da söylediler dünya kadar konuşma kaydı varmış. Muhakkak gene buluştuklarında gene bundan dolayı tartıştılar bu esnada oğlan bunun boğazını kesti diye düşünüyorum ‘dedi.

PEKİ, KIZIN KAYBOLDUĞU GÜN OĞLAN AKŞAMA KADAR BİZİM YANIMIZDAYDI DEDİN, SENİN DEDİĞİN DOĞRU İSE BU ARADA CİNAYET İŞLENMİŞ OLMASI LAZIM, ŞÜPHELİ BİR DURUM GÖRMEDİN Mİ? SALI’DAN CUMA GÜNÜNE KADAR CESET NEREDEYDİ AKLINA BİRŞEY GELİYOR MU?

Dedim ki, anne Bağlı “ Ben kızı kıskandığı için namus meselesi yaptı diyorum, oğlanla ben ara ara yalnız konuşurduk. Anne bizimkileri alıp gelmek istiyorum, Cansel’in diğer hattı bende bakıyorum başka erkeklerden mesaj geliyor, bu bana geri adım attırıyor derdi. Ben de ona oğlum Cansel seni seviyor başkasına bakmaz der geçiştirir onu sakinleştirirdim. Bu ceset konusunda kafamda da oğlanın Demirci’deki evleri var, haberin var mı gasteci efendi o ev arandı mı? Diye o bana soru yöneltiyor ki, ben bunu ilk o anda öğreniyordum, suskun kaldım.

AMCAKIZI NEŞE GENE ARAYA GİRİP FİNALİ YAPTI

Ağabey o gün F. buraya geldiğinde benim dikkatimi çeken bir şey oldu. Ne o? Deyince genç kız “ F. telefon geldiğinde elindeki telefonu kulağına yaklaştırırken fark ettim üzerindeki kırmızı ceket kol kısmından yırtıktı. Çünkü F. hiç böyle gezmezdi hiç onu yırtık, pasaklı, kirli görmedim “ dedi.

Veda etmemiz gerektiğini yanımdaki ekibime gözlerimle belirttikten sonra ben onların bir süre daha bayan bayana kalması gerektiğini düşünüp, kapıya yöneldim ki, röportaj boyunca ara girişleriyle bende belli düşüncelere yol açan amcakızı Neşe’ye ben Hüdük camisini görmedim, cenaze görüntülerini başka arkadaş çekti, beni camiye götürür müsün deyip yola doğru yöneldim ki kabul edip yanımda yürümeye başladı.

 Araç şoförüne ekip hazırlanınca hareket et beni caminin önünden al talimatını verip Neşe ile Camiye doğru yürümeye başladık.

Caminin minaresine baktım mesafe var, bu fırsattı Neşe ‘ye bir iki soru daha sordum.

Aklımdan geçen cevapları bir bir sıraladı. Caminin önüne geldik boynumda takılı makine ile bir iki kare fotoğraf çektim. O arada bizim kafileyi taşıyan araç yanımıza yaklaştı ve bindim. Arkamızda Jandarma’nın aracının durduğunu dikiz aynasından gören şoför konuşmaya devam etti, “az önce yanındaki bayanı Jandarma arabasına bindirdiler abi” deyince sadece sessiz gülümsedim.

Adaleti tecelli ettirenler her zaman bir hamle, bir adım önde gidiyordu.







Mustafa Temiz

manisasonhaber@gmail.com

ANDROİD KULLANICISI OKURLARIMIZ VİDEOYU SEYREDEBİLMEK İÇİN HABER SONUNDA TELEFONLARININ EKRAN ALTINA YER ALAN "Masaüstü görünüm" KONUMUNA TIKLAMALIDIRLAR.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 00:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
azime çınar
azime çınar - 8 yıl Önce

Mustafa bey teşekkür ederiz amca kizida mi tutuklandi

mustafa temiz
mustafa temiz - 8 yıl Önce

hayır azime hanım sadece ifadesine yeniden başvuruldu

ceylan
ceylan - 8 yıl Önce

Hic bir anne kizina toz kondurmaz ama bakiyorumda burda ki kadin kizini karaliyor. İnsallah kimin yaptigi ortaya cikar ve en agir sekilde yargilanir hic kimse bu sekilde bir ölümü haketmez. Annenin anlattiklari bile hep celiskili.

Eski yeni demircili
Eski yeni demircili - 8 yıl Önce

Beğenerek takıp ediyorum roman okusam böyle bir his yasamam çoğu konusma terettup içinde tahmin ediyorum ve berak içinde suçlunun bulunmasını bekliyorum

Esma Esen
Esma Esen - 8 yıl Önce

Mustafa Bey intihar eden gencin akıbeti nedir acaba

mustafa temiz
mustafa temiz - 8 yıl Önce

i̇ntihardan hemen sonra köprübaşı devlet hastanesine , oradan salihli devlet hastanesine daha sonra da manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesine kaldırıldı.halen orada tedavisi devam ediyor esma hanım

SIRADAKİ HABER