CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Yeni Görevindeki İlk Açılış ve Temel Atma Töreni Turgutlu’da Oldu

Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapıldı. Törende Başkan Çetin Akın’a ve ekibine teşekkür eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Turgutlu, Çetin Akın’dan razı; biz de razıyız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Yeni Görevindeki İlk Açılış ve Temel Atma Töreni Turgutlu’da Oldu

Turgutlu Belediyesi tarafından 226 milyon TL’lik dev yatırımla kente kazandırılan Turgutlu Belediyesi 100.Yıl Cumhuriyet Çarşısı, Cuma Pazarı ve otopark, Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi, Çepnibektaş Çok Amaçlı Salon projelerinin toplu açılış, Ekrem Gürel Merkezi ve Kadın Sığınmaevi ile Selvilitepe Spor Kompleksi projelerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in genel başkan seçildikten sonra ilk olarak katıldığı Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni, vals gösterisiyle başladı.

“Turgutlu, Çetin Akın’dan razı; biz de razıyız”

Törende konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Memleketimde, bize ait olan bir belediyede toplu açılış ve temel atma törenine katılmak, yeni temeller atmak doğup büyüdüğümüz bu topraklarda daha çok hizmet edilsin diye katkı sunmak benim için büyük bir onur ve gururdur. Turgutlu, beş yıl önce geçmişten aldığı bir dersle kendi evladına önemli bir görev verdi. Turgutlu halkı, Turgutlu’nun sokaklarında değil, ara sokaklarında koşmuş, çalışmış, büyümüş ve ayrımcılık yapmayacağına emin olduğu bir evladına siyasi parti ayrımı gözetmeksizin destek verdi. O da aldığı bu desteğin hakkını beş yıl boyunca çalışarak, didinerek, koşturarak ödedi. Buna hepimiz şahidiz. Yaptığımız memnuniyet anketlerinin sonunda gördük ki Turgutlu, Çetin Akın’dan razı; biz de ‘razıyız’ dedik. Bir beş yıl daha görev yapması için sizlerin takdirlerine sunuyoruz. Bu evladınıza sahip çıkın, Turgutlu Belediyesinde elimizi kolumuzu arkadan bağlayan, belediye meclis çoğunluğunun olmamasını ortadan kaldırın. Anketler kazanacağımızı gösteriyor, yetmez; belediye meclisinde Başkan Çetin Akın’a tam destek istiyoruz, çoğunluğu istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel Tüm Türkiye’ye davetini Turgutlu’dan yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasının sonunda “Pazar günü bütün Türkiye’yi davet ettik. Hak, hukuk, adalet için, Anayasa’ya, ülkemize sahip çıkmak için, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkmak için… Hem hayat pahalılığına itiraz etmek için hem Anayasanın çiğnenmesine, hepimizin geleceğine göz konmasına itiraz etmek için 14 Ocak Pazar günü saat 13.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda olacağız. Büyük mitingimize gel, gücümüze güç kat. Yarınlara ve sana birlikte sahip çıkalım. Bu davet bizimdir ve bütün Türkiye’yedir” sözleriyle pazar günü Ankara’da düzenlenecek mitinge davet etti.

 “226 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz projelerimizi Turgutlu’muza kazandırıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz”

Çok heyecanlandığımız, gururlandığımız günlerden ve anlardan bir tanesine tanıklık ediyoruz” diyen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “226 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz projelerimizi Turgutlu’muza kazandırıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Turgutlu’muzun bugününe ve geleceğine yaptığımız bu yatırımların hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Projelerin tamamını kendi imkanlarımızla finanse ettik. Turgutlu Belediyesine ait hiçbir yeri satmadık. Geçmiş döneme ait bugünkü değeri ile 8 milyon dolar borç ödedik”

Beş yıl boyunca üstyapı çalışmalarından eğitime, kültür sanattan istihdama, üretimden spora kadar her alanda yapılan çalışmalar ve sosyal belediyecilik hizmetleri hakkında bilgileri paylaşan Başkan Çetin Akın, “Biz Turgutlu Belediyesine ait hiçbir yeri satmadık, bu memleketin malını, mülkünü, parasını kimseye peşkeş çekmedik, çektirmedik. Tamamını kendi imkanlarımızla finanse ettiğimiz bütün bu projeleri, çalışmaları ve hizmetleri yaparken esnafa borcu olan, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek durumdaki Turgutlu Belediyesini cari borcu sıfır bir belediye ve ayrıca Türkiye’deki kredisi en yüksek belediyelerden biri haline getirdik. Geçmiş döneme ait bugünkü değeri ile 8 milyon dolar borç ödedik” ifadelerini kullandı.

“Bizim için yeni bir serüven başlıyor… Yolumuza daha sağlam, daha kararlı bir şekilde emin adımlarla devam ediyoruz”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli ve İdareler Seçimleri’ne yönelik mesajlarına da yer veren Başkan Çetin Akın, şunları söyledi:

“Şimdi bizim için yeni bir serüven başlıyor. Bu beş yılda kazandığımız tecrübelerle yolumuza daha sağlam, daha kararlı bir şekilde emin adımlarla devam ediyoruz. Turgutlu’muzda nasıl ki 30 yıl sonra yeniden sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kıldıysak, önceki dönemde meclis üyesi olmayan Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını yerelde iktidara taşıdıysak şimdi yine aynısı ve hatta daha fazlasını Türkiye’nin umudu, Manisa’mızın gururu Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile birlikte yapacağız.”

“Kasaba hak ettiği değeri büyükşehirden alacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ise “Turgutlu için hayaller kuran ama büyükşehirden gerekli desteği almayan Çetin Akın Başkanımı çok tebrik ediyorum. 80 gün sonra bu şehrin büyükşehir belediye başkanı olacağım ve Kasaba hak ettiği değeri büyükşehirden alacak. Biliyorum Çetin Başkanım Turgutlu’ya daha nice değerler katmak istiyor. Sana söz Çetin Başkanım, bunları birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni, kurdele kesilmesinin ardından sona erdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER