CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeyrek 'Yeni Başkan, Güçlü Manisa' vurgusu yaptı

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinin muhtarlarını kahvaltılı programda ağırlayan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Buluşmada, halkla iç içe, halkın sorunlarına kulak veren bir belediye başkanı istekleri dikkat çekerken, Başkan Adayı Zeyrek de 'Yeni Başkan, Güçlü Manisa' vurgusu yaptı.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeyrek  'Yeni Başkan, Güçlü Manisa' vurgusu yaptı

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Merkez’deki Şehzadeler ve Yunusemre muhtarlarıyla bir araya geldi. Giritilgil Hotel’de gerçekleşen programa CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. CHP’li belediye başkan adayları muhtarların yaşadığı sorunları dinledi. 
“YORGUN, YILGIN VE ŞEHRİN SORUNLARINDAN UZAK BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR”


Muhtarlara programa katıldıkları için teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa’nın bir çocuğu olarak her zaman halkın içinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydetti. Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptığını vurgulayarak, “Halk demek, belediye demek. Ama maalesef şehrimizi 15 yıldır yöneten yorgun, yılgın ve şehrin sorunlarından uzak, muhtarlarından uzak bir belediye başkanımız var. Artık değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Manisa’ya yeni bir başkan, yeni bir zihniyetin gelmesini düşünüyorum. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin sorunları var, çözmek çok basit. Ama bu basit sorunları görmek ve çözmek gerekiyor. Bu sorunları görmezlikten gelirseniz şehri güllük gülistanlık zannedersiniz. TÜİK verilerine baktığımızda Manisa sanayide 7. sırada olmasına rağmen, gelişmişliğe baktığımızda 25. sırada yer alıyor. Sosyal hayata baktığımızda ise Türkiye’de ise 50. sırada yer alıyoruz” dedi. 
ZEYREK’TEN ULAŞIMA TRAMVAY ÇÖZÜMÜ
Ulaşımla ilgili sorunları herkesin bildiğini ama buna yönelik çalışmaların yapılmadığına dikkat çeken Zeyrek, seçildikleri takdirde Manisa’yı ulaşımın en önemli çözüm noktalarından biri olan tramvayla buluşturacaklarını açıkladı. Zeyrek, tramvay güzergahından bahsederek, “Mevcut cezaevinden başlayacak. Sonra şehrin içerisine girecek. Şehrin içerisinden Karaköy’’de bir ring yapacak. Devamında Lale Kavşağı’nın altından orta ölçekli sanayi, oradan organize sanayi, oradan Muradiye ve üniversiteye kadar ulaşan bir tramvay yapılacak” diye konuştu.
“BELEDİYELERİ MUHTARLARLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Ferdi Zeyrek’e muhtarları böyle bir programda ağırladığı için teşekkür etti. Balaban, muhtarların doğrudan halkın temsilcisi olduğunu, doğrudan kendi güçleriyle seçilen, doğrudan demokrasinin temsilcileri olduğunu kaydetti. Balaban, “Gülşah Durbay da kazandığında, Ferdi Zeyrek de kazandığında, Semih Hoca da kazandığında belediyeyi siz muhtarlarla yöneteceğiz. Muhtarlarımız bizim baş tacımız olacak. Muhtarların onay vermediği hiçbir olgu gerçekleşmeyecek” diye konuştu. 
“SORUNLARI ÇÖZECEK GÜCE SAHİBİZ”
CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay da, muhtarlara programa katıldıkları için teşekkür etti. Durbay, Şehzadeler ilçesinin sorunlar yumağı haline geldiğini, büyükşehre bağlı merkez ilçe olmasına rağmen sürekli göç veren tek ilçe olduğunu, sosyal hayatın neredeyse sıfıra düşen bir ilçe haline geldiğini belirtti. Durbay, en temel belediyecilik hizmetlerinin alınamadığı bir ilçeye dönüştüğünü dile getirerek, bu sorunları çözecek güce sahip olduklarını vurguladı. Durbay, belediyeyi yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlara yöneteceklerini ve muhtarlara hak ettiği değeri CHP’nin vereceğini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER