Demirci Belediyesi manşetlerden inmiyor

Demirci Belediyesi hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘ya CHP TBMM Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından verilen soru önergesi geniş yankı buldu. Özel’in soru önergesi Manisa ‘da yayın yapan günlük gazetelerin manşetlerine girerken, internet haber siteleri de haberi manşet ve gündem olarak gördüler.

Demirci Belediyesi manşetlerden inmiyor
 Demirci Belediyesi hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘ya CHP TBMM Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından verilen soru önergesi geniş yankı buldu.

Özel’in soru önergesi Manisa ‘da yayın yapan günlük gazetelerin manşetlerine girerken, internet haber siteleri de haberi manşet ve gündem olarak gördüler.

Demirci Belediyesi ile ilgili çıkan haberlerin ardından Başkan Selçuk suskunluğunu sürdürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘ya verilen soru önergesinin ardından, geçtiğimiz günlerde başkan Selçuk hakkında yargı kararına uymamak ve görevini kötüye kullanmak iddiasıyla açılan soruşturma gereğince Valilik tarafından görevlendirilen Muhakkik Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ın çalışmaları da halen devam ediyor. Sudak ‘ın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve başkan hakkında görevine iade edilmesine hükmeden, mahkeme kararına uymadığı için Savcılığa suç duyurusunda bulunan memur Abdül Vahap Dilşeker muhakkik Sudak’ın ziyaretinin ertesi günü belediyede göreve başlaması için yazı tebliğ edildiği öğrenildi.

Demirci Belediyesi içinde başka bir serviste görev verilen Dilşeker’in bugün Manisa ‘da muhakkik Sudak’a ifade vereceği de yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Demirci ‘de gündeme oturan soru önergesi ve ilçede konuşulan iddialar ise kamuoyunca büyük bir merakla takip ediliyor.


Özel’in soru önergesinde bakana yöneltilen sorular şöyleydi;

Demirci Belediyesi’nin sponsor olduğu ve 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Mezuniyet Şenlikleri ile ilgili yapılan ödemelerin şaibeli olduğu iddiaları kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık oluşturduğuna dikkat çeken Özel, “İddialara göre AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı’nın sahibi olduğu Ulus Fuarcılık Organizasyon firmasına şenliklerde 90 bin TL ödeme yapılmıştır. Bunun yanı sıra etkinlik afişlerinde Ulus Fuarcılık Organizasyon, Cangür Organizasyon ve Pegasus firmaları da görülmektedir ve haliyle ödenen meblağın 100 bin TL’yi aştığı ortadadır. Böyle bir organizasyon için neden ihaleye çıkılmadığı, iddialar doğruysa bu ödemelerin hangi kalemden, kimlere yapıldığı da şaibe konusu olmuştur” ifadelerini kullandı.













1.BİMER ve CİMER’e Demirci Belediyesi hakkında gönderilen şikayetlerin kapsamı nedir?

2.İddialarda belirtildiği üzere İçişleri Bakanlığı’ndan Demirci Belediyesi’ne yönelik bir soruşturma açılması istemi yapıldığı ve muhakkik atandığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğruysa muhakkik kimdir ve soruşturma kimler tarafından yürütülecektir?

3.Usulsüzlük iddialarının olduğu etkinlikler ve ödemeler nelerdir?

4.Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet töreni için Demirci Belediyesi sponsorluğunda 18-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ‘Mezuniyet Şenliği’ etkinliklerinin ödemelerinin AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı’nın fuarcılık firmasına yapıldığı doğru mudur?

5.Bu kapsamda,  AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı’na Demirci Belediyesi tarafından 90 bin TL’lik bir ödeme yapıldığı ve faturaların Vergi Dairesi’ne ibraz edilmediği doğru mudur?

 

6.Mezuniyet Şenlikleri afişlerinde Ulus Fuarcılık Organizasyon, Cangür Organizasyon ve Pegasus firmalarının logoları açıkça bellidir. Öte yandan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı’na şenlikler kapsamında plaket vermiştir. Eğer 90 bin TL’lik ödeme yapıldığı doğruysa, bu ödeme hangi kapsamda yapılmıştır? Bu kadar büyük bir rakam için neden ihale yoluna başvurulmamıştır?

7.Diğer şirketlere ödenen meblağ ve ödemenin kapsamı nedir?

8.Mezuniyet Şenlikleri etkinlikleri için yalnızca, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı’nın firmasının da içerisinde bulunduğu 3 aynı firmadan teklif alındığı,  her bir etkinlik için en az 3 farklı firmadan teklif alınması gerekirken, aynı 3 firmanın farklı etkinliklere teklif vererek, birbirlerini kolladığı ve işlerin 3 aynı şirkete verildiği iddiası doğru mudur?

9.İddiaların konuşulmaya başlanmasıyla birlikte yapılan ödemelerin faturalarının yok edildiği iddiaları doğru mudur? Eğer iddialar doğruysa bununla ilgili Belediye Başkanı Selami Selçuk ve hesap işleriyle ilgilenen personeller hakkında bir inceleme başlatılacak mıdır?

10.Demirci Belediyesi tarafından bahsedilen firmalara ödeme yapıldıysa faturalar nerededir?

11.Demirci Belediyesi tarafından Mayıs ve Haziran ayları içerisinde yapılan akaryakıt ödemelerinin astronomik rakamlar olduğu iddiaları doğru mudur? Demirci Belediyesi Mayıs-Haziran 2017 akaryakıt ödemeleri aylara göre ne kadardır?

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER