Demirci'de seçim nasıl geçti? - 9 - / Mustafa Temiz Yazdı...

Selçuk'un iddia ettiği o isim de Mehmet Babayiğit idi.

Demirci'de seçim nasıl geçti? - 9 - / Mustafa Temiz Yazdı...

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -1- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -2- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -3- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -4- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -5- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ -6 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ - 7 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ - 8 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Selçuk'un iddia ettiği o isim de Mehmet Babayiğit idi.
Selçuk, daha temayül öncesi yapılan toplantıda Erkan Kara'nın ona göre antidemokratik aday yapılışı ve Babayiğit'in istediği an Kara'ya hükmedeceğini ve ilçede görünmeyen güce sahip olacağı imalı iddiaları seçim sürecinde sürdürüyordu. Meclis listesini Babayiğit'in yazdığını, yazılanların içinde de AK Partililerin olmadığını bile açık açık söylüyordu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KENDİNE VAZİFE ÇIKARANLAR 
SÖZDE SOSYAL MESAJLAR VERİYORDU

Sosyal medya üzerinden Selçuk'un isim verdiği ve Erkan Kara'nın Sögüt altı projesini hayata geçiren bir arkadaş da kendince Kara'nın sözcülüğüne soyunuverdi.

Son süreçte gündemde olan magazinci Hakan Ural'ın Mondros mütarekesi ile ilgili salladığı gibi, hiç bir donanımı ve bilgisi yok iken, memleket üzerine fikir beyan eden bu arkadaş, zamanında siyaset yapmış, bu işi bilen, kendisinin hiç deneyimi yok, hatırladığım bir oda seçimi onda da çekildi sanırım. Bazı kişilere Erkan Kara'yı eleştirdikleri için güya kendine vazife çıkarıp videolar çekerek, kıt Türkçe'si ve mevzuat bilgisiyle dikkat çekmeye çalışıyordu.

Duble tabirini çok iyi bilen bu vatandaş, benimle birlikte başka kişileri, beni de, başka isimlerle birlikte ortaya karışık salata servis eder gibi, yaptığım haberler ve paylaşımlar dolayısıyla eleştiriyordu. Sıfır bilgiyle kamera açan bu arkadaş, benim dikili bir ağacımın olup olmadığını soruyordu.

Benim Kaplıca'daki Kongre Merkezi'nin yasal olmadığı haberlerimi, Kent Meydanı ile ilgili yaptığım haberlerimi sonuca ulaşmadığı için güya zamanında bu yatırımları ben engellemişim gibi suçlamalarda bulunuyordu. Aslında yaptığının hukuki olarak suç olduğunu da bilmiyordu. İsim vererek sosyal medya aracılığıyla itibarsızlaştırma, hakaret etme ve hedef gösterme suçu da işliyordu. Ne olur ne olmaza karşı o video da arşivimde, çünkü yaptığı paylaşımları bir süre sonra kaldırma hastalığı da var.

Sen yine de akıllı ol.. Unutma ben tek başına bir insan değilim, isim vererek paylaşım yaptığından dolayı başkaları da rahatsız oluyor, mesela bir avukat var bildiğin o çok rahatsız oldu, haberin olsun...Vekaletimde onda aman diyeyim, adliyelerde seni görmeyi hiç istemem.

Seçim döneminde onun amacına hizmet etmemek için sustum, zira onun istediği zaten gündemde kalmak "adamlık etmekti". Şimdi vakti gelmişken onun da cevabını verelim.

Böyle çıyanvari işler bana göre değil. Boş cuvalın dik durmayacağını, bilgisiz insanın fikir sahibi olamayacağı gerçeğini önce bir belirteyim. 

Bu kaplıcadaki iş konusunda sıfır bilgiye sahipsin. 
1- Orayı Bimer'e şikayet eden ben değilim.(döneminde CİMER, BİMER'di)
2- Ben bu şikayeti sadece haber yapan gazeteciyim.
3- Orası senin o el hareketleri ile "memleket sevdalısı şov" yaptığın ve parodiyle karışık izah ettiğin gibi "devlet bir yöntem buldu diyorsun ya" yöntemi bulan devlet değil. Siyasi güçle o Kara, sadecine destek almak için Demirci'ye getirttiğiniz ve önüne döküldüğünüz Orman yakan Bakan Pakdemirli'nin yaptığı katakülleli iş. Cumhurbaşkanını bile kandıran Pakdemirli. Tetikçisi Selami Selçuk ve yanına giden Milletvekilleri. Bunu yapmasalar Selçuk, ceza alacaktı, belki de cezaevine girecekti.
4- Orman işletmesinin bu işte dava açtığını bilmiyorsun.
5- Selami selçuk'u şikayet edip, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soruşturma izni vermesine sebep olanın Demirci Orman İşletme Müdürlüğü olduğunu da bilmiyorsun.

Ben bu süreci sadece haber yaptım. Kamuoyunu haberdar ettim. Celal Bayar Üniversitesi markasıyla orada yapılacak Kongre organizasyonu yapılmadı. İyi ki de yapılmadı..Sen bunu da bilmiyorsun ki,bu çok belli.. Eğer bu organizasyon yapılsa idi. Skandaldı. Dönemin Rektörü eniştemiz buna mani oldu. Buradaki Dekan ile Selçuk'un yaptığı gayri yasal tüccar pratiği iş Demirci'ye pahalıya mal olacaktı. Bu orman arazisine kaçak yolla yapılmış yerde bu organizasyon yapılsa ve ortaya çıksa Demirci'den Eğitim Fakültesi alınacaktı. Çünkü Dünya üniversiteler Birliği'nin etik kuralları içinde böyle bir akademik programın yapılması böyle gayri yasal bir yerde itibar kaybı olacaktı.Hem CBÜ bir daha bu organizasyonlara katılamayacak, hem de uluslararası bir itibar kaybı nedeniyle Yüksek Öğrenim Kurumu yani (YÖK) devreye girecek ve Demirci'deki Fakülte kapatılacaktı. Ben buna mani oldum.
Sen ne konuşuyorsun...

Kent Meydanı işine gelince; Yahu orayı şikayet eden ki haklıydı. Ben değilim. Cengiz Ergün.. Bilgisiz bilgisiz konuşmakta üstüne yok. Kamusal alanı, ticari alan yapan Selami Selçuk, dava açan da Ergün.. Oranın öyle mezbelelik halde yıllarca yarım kalmasına sebep de, Ergün'ün açtığı mahkeme sonucunun "iptal" kararı...O işten de ceza alacaktı Selçuk, Cumhur ittifakı imdadına yetişti.. Halkın alanının ticari alan yapılması, memleketin 17 ilçe içinde tek kent meydanı olmayan ilçe kaldığını bilmeyecek kadar, bu güce tapma hastalığın yüzünden farkında bile değilsin.. Güya benim haksız çıktığımı süreçten benim yenik çıktığımı algılamışsın konuşuyorsun..
Demirci kaybetti, gördün mü pazar yerinin dibine alışveriş merkezi açıldı. Yürüyen merdiven halka değil, çok önceden el sıkışılan alışveriş mağazası için yapıldı akıllım. Anladın mı şimdi... Birilerine dükkanlar peşkeş çekilecekti. Meydansız kaldı memleket, sen ne konuşuyorsun..

Ayrıca memlekette benim dikili ağacımın olup olmadığını soruyorsun ya, bu işler dere kenarına ağaç dikmekle sorgulanmaz, benim diktiğim ağaçlar senin anlayacağın dille anlatayım, memlekete öğretmen oldular, memlekette idareci oldular. Ama diktiğim tek dikili ağaç sensin. Eşini kaçırdıktan sonra seni evlendiren, müzisyen iken düğününü çalan, sana göbek attıran bendim unutma...Hem bak fena mı oldu. 2 tane yeğenim, birde  son süreçte damadım oldu, gayet de iyi oldu..
En kısa zamanda benden özür dilemeni bekliyorum. Bir büyüğün olarak sana bu şansı da veriyorum. Bu da benim aramızda olan hukuk ve samimiyetten sonra en doğal hakkım.Küsmek yok, bana "Sayın Temiz" demeye de devam edebilirsin..

Şu seçim sonucunun üstünde de takılı kalma,görüyorum şampiyon olmuş takımın genel sekreteri modundasın, bu hallerini hemen bırak tavsiye ediyorum, çünkü artık bu sonuç baklavasına veya gazozuna kazanılmış halı saha maçı modunda.

Reis eline kosayı aldı, Türkiye'nin kırmızı renge bürünmesinden sonra, senin sadecinin Angara'daki tüm kankalarını biçmeye başladı, tanıdık kimse de kalmadı, memleketin işlerini yaptıracak, bak haberin olsun.. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nün bakanların üstü bir makam olduğunu söyleyen Erkan Kara 'ya zaten bu devlet işlerini bilmiş olsan uyarı yapardın, o söyledi sen de inandın..Bakanlıkların üstünde sadece Cumhurbaşkanlığı var, öyle bir makam yok, Hasan Doğan bakanları arayıpta "Bizim Erkan Demirci belediye reisi oldu, şu Salli yolunu yapven gan" diye ulaştırma bakanını arasa bile takan olmaz... Onun sözünü sadece AKP Genel Merkezinde Ali İhsan Yavuz taktı, Erkan'da öyle aday oluverdi.. Anladın mı?

Endişelerim devam ediyor. Başarısızlık ve Demirci'nin zaman kaybında ilk hesap soracağım, başarılı olunursa da ilk tebrik edeceğim kişi de sen olacaksın, Allah yeterki ömür ve sağlık versin...

MEHMET ACAR CEPHESİ PÜR DİKKAT SEÇİM SÜRECİNİ SESSİZCE TAKİP ETTİ

Erkan Kara'nın aday tanıtım toplantısına gelerek, orada söz isteyerek konuşma yapan,zoraki centilmenlik gösteren, bu sürecin bence 1. sıradaki kaybedeni Mehmet Acar. Acar, seçimi pür dikkat ama sessizce takip etti.

Demirci'de klasik algı ile "Acar, saman altından su yürütür, Kara'nın kaybetmesi için tabana bir mesaj verir" beklentisi bile karşılık bulmadı.Çünkü Acar, karakteri sağlam bir kişilikti.

Acar'ın Erdoğan sevgisi kendisine yapılan çok büyük haksızlığın önüne çıktı. Acar, seçimlerde yol geçen hanına dönen işyerinde herkesi dinledi, her gelişmeyi büyük bir olgunlukla takip etti.

Bu süreçte kendisi ile sürekli temas halindeydim.
Ama dediğim gibi seçim akşamları tek sonuçludur, kaybeden ve kazanan. Ancak zaman ilerledikçe seçim sonuçları başka, başka sonuçları da ortaya çıkarır. Acar'ın bu zaman ilerledikçe ortaya çıkan süreçte, başka sonuçların içinde yine yer bulacağını ve hatta bu süreçlere adeta kolundan, yakasından tutularak dahil edileceğini düşünüyorum.

14 Nisan 2024
Mustafa Temiz

ERKAN KARA'YA ÖZEL MESAJIM VAR...

BU MESAJIMI YARIN Kİ BÖLÜM DE OKUYACAKSINIZ...

DEMİRCİ'DE BU SÜREÇTE YAŞANAN BİLİNMEYENLER

ÇELİŞKİLER, DÖNÜŞLER TÜM GERÇEKLER.......YENİ YAZIMIZ 15.NİSAN 2024 GÜNÜ SAAT 15:00'DAN İTİBAREN MANİSA SON HABER'DE YAYINLANACAK...

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2024, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER