Demirci Ticaret ve Sanayi Odası haberimize "asılsız" dedi Belgeyi yayınlayamadı biz yayınlıyoruz ve soruyoruz! Bakanlığın bu belgesi yalan mı?

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası haberimize "asılsız" dedi Belgeyi yayınlayamadı biz yayınlıyoruz ve soruyoruz! Bakanlığın bu belgesi yalan mı?

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası haberimize "asılsız" dedi Belgeyi yayınlayamadı biz yayınlıyoruz ve soruyoruz!  Bakanlığın bu belgesi yalan mı?

Demirci Ticaret Odası işbirliği kuruluş olarak Demirci Bölgesinde halı  sektöründe çalışan firmaları bir araya toplayarak “Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi” programına sunmuş olduğu proje ile ülke ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya büyük katkısı olacak olan halı ihracatı rakamlarının yükseltilmesi ve yeni pazarlara açılması amacıyla düzenlediği projenin CİMER'e yapılan bir şikayet nedeniyle askıya alındığı ve soruşturma başlatıldığı haberimizin ardından sessizliğe bürünen Demirci Ticaret ve Sanayi Odası 
21 Şubat 2024 günü yayınladığımız haberimizin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. (HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Yapılan açıklamayı da içeren ve Demirci kamuoyunda konuşulan iddialarla  ilgili sorular da sorduğumuz yine ayni gün(açıklamanın hemen ardından) yayınladığımız haberimizde odaya yaptığı açıklamasını belge yayınlayarak iddialarını  desteklemesini belirterek Bakanlığın odaya tebellüğ ettirdiği belge ile yapılan açıklamanın birbirini tutmadığının altını çizerek oda başkanı Kasim Kabak ve yönetiminin istifa edip etmeyeceklerini de sormuştuk. (HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)


9 Temmuz 2023 - 15 Temmuz 2023 tarihleri arasında proje gereği ilk ülke Kazakistan oldu.
 13 firma ve bunun yanı sıra çatı kuruluş Demirci Ticaret ve Sanayi Odasının olduğu proje kapsamında Kazakistan'tandaki ilk etkinliğe  9 firma katıldı.
Bir önceki dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem döneminde hazırlanan bu proje dönemin Demircili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da desteğiyle yürürlüğe girmişti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA HABERİMİZİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI BELİRTİLMİŞTİ.

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı açıklamasında"Cimer'e yapılan şikayet sonrasında, Odamız ve Yönetim Kurulu Başkanımız hakkında yapılan karalamaya dönük haberlerde, "devletin zarara uğratıldığı" ve "yolsuzluk yapıldığı" gibi haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İtibar etmeyiniz." denmişti.


YAPILAN AÇIKLAMA İLE BAKANLIĞIN BELGESİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Aynı konuda "belgeyi açıklayın" dediğimiz en son haberimizin ardından belgeyi yayınlayamayan ve belgede bakanlığın yaptığı inceleme sonucu ile tutmayan açıklamanın ardından Demirci Ticaret ve Sanayi Odası yeniden sessizliğe büründü.

BELGEYİ YAYINLAYABİLSELER AÇIKLAMALARININ DOĞRU OLMADIĞI VE ORTADA YAPILAN BİR USULSÜZLÜĞÜN OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTI.

KAMUOYUNUN MERAKLA TAKİP ETTİĞİ BELGEYİ BİZ YAYINLIYOR VE TAKDİRİ YİNE KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ. VE YENİDEN SORUYORUZ?

BAŞKANIN FİRMASI KATILIMCI OLMADIĞI HALDE  BU ETKİNLİĞE NASIL KATILABİLDİ!

DESTEK ÖDEMELERİNİN YAPILMAYACAK OLMASIYLA BU MAĞDURİYETİN DİĞER KATILIMCILARIN MASRAFLARINI KİM KARŞILAYACAK?

KAZAKİSTAN'DAKİ ETKİNLİĞE KATILAN DİĞER FİRMALARIN YETKİLİLERİNİN DE SESSİZLİĞİNİ KORUMASI DİKKAT ÇEKİYOR.
BAKANLIĞIN KARARINA GÖRE MASRAFLAR DESTEK ÖDEMESİ KAPSAMINDA ÖDENMEYECEK..MAĞDUR OLAN FİRMALAR NEDEN SUSUYOR?

SON SORU?

DEMİRCİ İLÇESİNİN TİCARET BAKANLIĞI'NIN BU KARARIYLA İTİBARI SARSILDI MI? SARSILDIYSA SEBEBİ KİM VEYA KİMLER?

BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU BU BELGEDEN SONRA İSTİFA EDECEK Mİ?

MANİSA SON HABER/ HABER MERKEZİ


 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2024, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER