Deprem sırasında deniz 20 metre çekildi

Muğla Kos adası merkezli 6.3 şiddetindeki depremin ardından bilanço ortaya çıkmaya devam ediyor.

Deprem sırasında deniz 20 metre çekildi
 Muğla Kos adası merkezli 6.3 şiddetindeki depremin ardından bilanço ortaya çıkmaya devam ediyor.

Depremin en çok hissedildiği Bodrum ilçesinde elektrik enerjisi ve internet kesintiye uğradı. Bodrum’da halen bir bölgede enerji yok. Elektrik enerji kablolarında meydana gelen kopmalardan oluşan arklarla çevredeki bitki örtüsü maki ormanlarının tutuştuğu ve Orman işletme ve İtfaiyeye bağlı ekipler yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Valisi Esengül Civelek yaptığı açıklamada  “ deprem nedeniyle yaklaşık 30 yaşında olan binalarda bazı çatlakların meydana geldiği tespit edildi. Panik nedeniyle incinme ve yaralanmalar meydana geldi. Deprem sırasında elektrik enerjisinin kesilmesi de yaralanmaların olmasında büyük etken oldu. Şu ana kadar yıkık ve can kaybı bulunmuyor “ dedi.


Depremin en çok hissedildiği yerlerden olan Gümbet bölgesinde denizin kıyıdan itibaren 20 metre çekildiği ve bazı yerlerde denizin 50 metre yükseldiği bazı otel ve işyerlerinin su baskını nedeniyle etkilendiği de öğrenildi.

UMKE HASTANE BAHÇESİNE SAHRA HASTANESİ KURUYOR

Depremin şiddetiyle Bodrum Devlet Hastanesinin acil servisinin asma tavanı göçtü. Hastane tahliye edildi.Hastanede tedavi gören hastalar tahliye edildi.


 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 04:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER