Erdoğan'ın, ABD ziyareti iptal edildi

Bloomberg kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs tarihinde gerçekleştireceği Beyaz Saray ziyaretinin iptal edildiğini bildirdi.

Erdoğan'ın, ABD ziyareti iptal edildi

Bloomberg'e verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği Beyaz Saray ziyareti ertelendi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Üst düzey bir Türk yetkilinin açıklamasına göre, erteleme kararı Erdoğan'ın "programında meydana gelen değişiklikler" nedeniyle alındı.

Yetkili, yeni ziyaret tarihinin muhataplarıyla görüşülerek belirleneceğini açıkladı.

Dün bir soru üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin soruya “Programlanmış bir şey yok” yanıtını vermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyareti bir ilk teşkil edecekti. ABD lideri Biden, Erdoğan'ı daha önce hiç Washington'da ağırlamamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'la uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçen temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir araya gelmişlerdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, dün "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER