Hüseyin Akkurt “bunların hizmet etme gibi bir dertleri yok “ - 3.BÖLÜM

DEMİRCİ’Yİ SEVENLER SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE AKLI BAŞINDA İLÇE EŞRAFI BİR ARAYA GELMELİ.

Hüseyin Akkurt “bunların hizmet etme gibi bir dertleri yok “ - 3.BÖLÜM
 Eskiden bu ilçede ortak akıl ile hizmetler gelir, memleketin yatırım alması hizmet görmesi için neler yapılırdı. Bu dönemde bunu göremiyoruz. Bu memleketin sivil toplum örgütleri neredeler, eşraf bir araya gelmeli.

3-5 tane devlet tecrübesi olmayan adamın iradesiyle Demirci yönetilir oldu. Her ekip gelir kendine göre çalışır ancak bu ekip yanlışları çok olan bir ekip oldu. Demirci’ye zarar veriyorlar. İlçeye zaman kaybettiriyorlar. Bunlar 10 yıl öncesinde hala Demirci’yi merkezi idareden bütçe alır bir belediye sanıyorlar. Kendilerine göre siyaset ve belediye imkânlarından ticaretlerini çevirmeyi düşünür oldular.

Demirci’nin Büyükşehire bağlandığını göremiyorlar.

Demirci’deki STK’lar ve eşraf büyüklerimiz bunları ikaz etmeli, yaptıkları yanlışı göstermeli.

Geçmişte bir araya gelindiğinde yerel idare ve siyasetçileri çok kere ikazlar olmuş bu ikazların neticesinde de doğrular bulunmuş ve Demirci bu işlerden kazançlı çıkmıştı.

Etrafımızdaki ilçe belediyelerde de AKP’li olanlar var. Onlar kısa sürede işin farkına vardılar. Büyükşehirin hizmetlerinden alabildikçe alabilme peşine düştüler.



SELAMİ SELÇUK İÇİN BÜYÜKŞEHİR VE CENGİZ ERGÜN YOK GİBİ

Seçimlerden sonra eline aldığı hediye bir seccade ile Cengiz Ergün’ü ziyarete giden Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk o günden beri Büyükşehirin kapısı bir defa bile çalmadı.

Ben Büyükşehir meclislerinde bile Selami Selçuk ve diğer üyeyi zor görmeye başladım.

Mazeretsiz gelmedikleri oturumlar var.

Olmadığın yerde sayılmazsın, siyasette kural bu. Orada olacak ki Demirci’ye hizmet alabilsin.

Ancak Selçuk bu konularda duyarlı değil, küçük olsun benim olsun derdinde. Ama Demirci’ye böyle davrandıkça kötülük ediyor.

Çevredeki ilçeler geliştikçe siz yerinizde saydıkça da geri düşüyorsunuz.

Diğer ilçeler trilyonluk yatırımları aldılar, Büyükşehirin önünü açtılar.

Bizimkiler ise ne yaparsak Büyükşehiri Demirci’ye sokamayız derdindeler. Günah bu ilçeye rutin belediyecilik dışında şu ana kadar Selçuk ve ekibi ortaya bir şey koyamadı.



HAKKIMDA DEDİKODU HABER YAPTIRIP YIPRATMAYA ÇALIŞTILAR

AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazete ve internet haber sitelerinde şahsımı karalayıcı ve iftiralarla dolu haberler yaptırıyorlar.

Ben yakınlarım ve ailemden hiç kimse için torpil gibi bir hamle yapmadım.

Bu haberlerin hepsi yalandır.

Benim parti değiştirmemi eleştiriyorlar. Ne yapsaydım.

Bunların niyetleri kötü Demirci’ye hizmet etmek gibi bir dertleri yok.

Benim bu konuda hassasiyetimi herkes bilir. Bir yere seçilmişsem benim hizmet etmem veya hizmetin yanında yer almam gerekiyor.

Otopark ve kent meydanı düzenlemesi için yırtındım. Ancak mecliste elem küllem edip bu 15 trilyonluk yatırımın ilçeye gelmesine bunlar engel oldular.

AKP’li meclis üyelerinin potansiyelleri belli. Onlar ellerini indir kaldır vazifesi yapıyorlar.

Benim olduğum yerde niyetler iyi olacak, Demirci birinci sırada olacak. Bunlar şahsi işlerinin derdine düştü. Ticari ikballeri için siyaset yaparak Demirci’nin geleceğiyle oynuyorlar. Ben onların bu planlarının içinde olmamak için ve Demirci’ye Demirciliye faydam olsun hizmet gelsin, yatırımlar gelsin diyerek son çare olarak AKP’den istifa ederek MHP’ye geçtim.

Cengiz Ergün gibi bir Büyükşehir Başkanımız var. Bu adam Manisa ve Demirci için bir şans aslında. Şu ana kadar gördüm ki Manisa AKP’de olsa da yine Demirci’ye hizmet için bunlar kıllarını bile kıpırdatmayacaklarmış. Bunu bugüne kadar yaptıklarından rahatlıkla söyleyebiliyorum.

Cengiz Ergün Büyükşehirin imkânlarıyla her tarafa yetişmeye ve hizmet üretmeye çalışıyor. Ahenkli bir tutum içine girseler, meclisi Büyükşehirin istekleri üzere çalıştırsalar şimdiye kadar memleketin otopark sorunu kalmayacaktı. Şehrimizde modern bir kent meydanımız olacaktı.

Akıncılar Mahallesindeki güzelim binayı verdiler. Oradaki vatandaşın kullanacağı hazır binayı halkın hizmetinden kaçırıp siyasi ideolojileri gereği bir cemiyete teslim edecekler. Günah değil mi?

Ticaret ve Kültür Merkezi borçsuz harçsız bitirildi. Orayı da Manisa İl Spor Müdürlüğüne vererek hata ettiler. Öyle merkezi bir yerdeki bina bunların elinde zebil oldu. Yazık oldu.

Demirci halkına şunu izah etmek istiyorum.

Benim parti değiştirmem ile ilgili beni eleştirmeyin.

Ben siyaseti ve partiyi bir hizmet aracı olarak görüyorum.

Hizmet olsun diye particilik yapılır.

Siyaset hizmetin aracıdır ben art niyetleri ve Demirci’ye zarar verenleri gördükten sonra kendi kurduğum parti bile olsa yine istifa ederim.

Tüm hemşerilerime Selami Selçuk idaresindeki belediyenin iyi çalışmadığını, Demirci’ye Büyükşehir Belediyesinden gelecek olan yatırımlara engel olduğunu yeniden hatırlatarak onlara Demirci Belediyesini şikâyet ediyorum.

Tüm hemşerilerimi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.



 

Hüseyin AKKURT röportajımızın son bölümüydü. Akkurt yine bildiğimiz Akkurt..Siyaset arenasında kendisinin deyimiyle hizmet varsa o da var.. Hizmetin olmadığı yerde Akkurt olmaz diyerek bu röportajımızı da noktalıyoruz.

RÖPORTAJ VE FOTOLAR-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER