İYİ Parti’li Lütfü Türkkan: “Millet bu saatten sonra bunlara günahını bile vermez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz ve altınları çıkarın açıklamasına ilk ses İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan geldi. Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yastık altındaki döviz ve altını bozdurun” önerisini dinleyen herkesin zarar ettiğini söyledi.

Manisa Son Haber
İYİ Parti’li  Lütfü Türkkan: “Millet bu saatten sonra bunlara günahını bile vermez”

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

Erdoğan’ın 2023 manifestosu diye açıklayacağı şeyleri herkesin merakla beklediğini ifade eden Türkkan, “AK Parti’nin bu kongresi, tüzük gereği yapılmış bir kongre olarak cereyan etti. Heyecanı olmayan, umutsuzların bir araya geldiği bir kongre olmuş. Ruhu olmayan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidardayken yaptığı son kongresi olmuştur” dedi. 

“Erdoğan’ın konuşmalarına bakınca sanki 19 yıldır Türkiye’yi yöneten onlar değil. Sayın Erdoğan değil. Sanki başka biri yönetirken bugün Erdoğan, geçmişle alakalı bütün söylediklerini unutmuş, yaptıklarını unutmuş, yeniden ülkeyi yönetmeye çalışan bir siyasetçi gibi konuştu” diyen Türkkan, şunları kaydetti:

“Sanki ülkede hiç tek adam rejimi yaşanmamış, sanki dolar 8,40’lara dayanmamış, sanki çöpten ekmek toplayan, akşam pazarında artanları eve götüren hiç kimse yokmuş gibi gerçeklere değinmeden Sayın Erdoğan masal anlattı millete. 

Vatandaşlarımızdan milli servetimiz olan evlerindeki ‘döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum’ diyor. Yabancı yatırımcılara da Türkiye’nin potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyor. Gözleri, milletin yastık altındaki birikimlerinde. Utanmasalar vallahi ‘Kefen paralarınızı getirin’ diyecek. Bugüne kadar Sayın Erdoğan ne zaman ‘Yastık altındaki döviz ve altını bozdurun’ dediyse, Cumhurbaşkanını dinleyen herkes zarar etti. 

30 Haziran’a kadar süre verdi. 30 Haziran deyince bir erken seçim mi var Sayın Erdoğan? Niye 30 Haziran? Türk milleti bu saatten sonra bunlara günahını bile vermez. Emin olun. Milletin yastık altındaki dövizini, altınını bırakın. Önce uçurduğunuz 128 milyar doları geri getirin."

“İnsanları sivil itaatsizliğe itersin”

Kongreden öne çıkanların ne manifesto ne de içi boş söylenenler olduğunu ifade eden Türkkan, “Ama bugünkü kongreden 2 kare var ki çok öne çıktı. Bakın siz bu kongreleri yaptığınız gün insanlara ne maskeden bahsedebilirsiniz, ne hijyenden bahsedebilirsiniz, ne de insanlara ‘Senin dükkanını kapatırım, sana maskesiz gezersen ceza keserim, sen sokağa çıkma yasağına uymazsan 3 bin 150 lira ceza keserim’ diyemezsin. İnsanları sivil itaatsizliğe itersin bu fotoğraflardan sonra… Size bunları gösterirler. Ceza kestiğiniz adam ‘Bunlar kim?’ diye sorar ifadelerini kullandı. 

Türkkan, Erdoğan'ın salon önünde toplananlara hitap ettiği sırada kullandığı "Kar yağışı mikropları temizler" sözüne yönelik olarak da "Ya içeride ne olacak?" karşılığını verdi. 

AJANS BİZİM

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER