Meral Akşener YSK'nın kararına sert tepki gösterdi

YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararının ardından Başkent Ankara’da uzun bir gece yaşanıyor. Partilerin Genel merkezlerinin ışıkları öyle görünüyor ki sabaha kadar yanacak.

Meral Akşener YSK'nın kararına sert tepki gösterdi

YSK’nın kararının ardından parti genel başkanları yetkili kurullarını toplantıya çağırıp YSK’nın ilk kararını değerlendirdiler. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘de 6 Mayıs tarihine dikkat çekerek, “YSK’nın bu kararı üniformalı darbe günlerini geride bırakan sivil bir darbedir, buna sessiz kalmayacağız” dedi.

Akşener açıklamasında şunları söyledi ;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararını değerlendirdi. Akşener, “YSK’nın bu kararı üniformalı darbe günlerini geride bırakan sivil bir darbedir. Buna sessiz kalmayacağız.” dedi.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Büyük Türk milleti, bugün 6 mayıs 2019 pazartesi. Bu günü unutmayın. Bu tarih, aziz milletimizin iradesinin çiğnendiği tarihtir. Bu tarih, Türkiye’nin demokrasi geleneğinin ezildiğ tarihtir ve bu tarih ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir.

Demoktrat Parti’nin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği hürriyet misakıyla önü açılan millet iradesi, bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafında br kez daha tıkanmıştır. Üniformalı darbe günlerini bile geride bırakan bu sivil darbenin hedefi ve mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun, aziz milletimizin iradesidir.

Demokrasimize vurulan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız.

Millet ittifakı olarak kendi parti kurullarımızda ve ittifak ortağımızla yapacağımız istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere karşı atacağımız adımları aziz milletimizle paylaşacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER