Milliyet Gazetesinde yayınlanan köşe yazısı Demirci'de gündem oldu

AKP’li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un Demirci Belediyesinde memurlara mobbing uygulandığına dair yaklaşık 1 yıl önce Milliyet Gazetesindeki köşesinde yazılar yazan ünlü gazeteci Muhittin Akbel 31 Mayıs 2017 tarihli köşesinde mobing sürecinde gelinen son yargı kararını da açıkladı.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan köşe yazısı Demirci'de gündem oldu
 AKP’li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un Demirci Belediyesinde memurlara mobbing uygulandığına dair yaklaşık 1 yıl önce Milliyet Gazetesindeki köşesinde yazılar yazan ünlü gazeteci Muhittin Akbel 31 Mayıs 2017 tarihli köşesinde mobing sürecinde gelinen son yargı kararını da açıkladı.

Memurlara mobing uygulayıp emekliye zorlayan Selçuk’un bu zorlamasına karşı çıkıp dilekçe vermeyi kabul etmeyen Demirci Belediyesinin 657 Sayılı Devlet Memuru kadrosunda Emlak servisinde çalışan Vahap Dilşeker’in hukuk mücadelesi başlattığını belirten Akbel yazısında , “Emeklilik dilekçesini vermeyeceğini açıklayan Dilşeker, bu tutumuyla Başkan Selçuk’u kızdırmıştı. Başkan’da “Sen misin bana çıkan karşı ha” deyip, Dilşeker’i ilçenin 51 kilometre uzağındaki İcikler köyüne sürgün göndermişti “ diye özet yaptıktan sonra mobing uygulanan memurun mahkemeye başvurup hakkını aradığından bahsediyor.

Manisa 1. İdare Mahkemesi geçtiğimiz günlerde karar verdi. Böyle bir görevlendirmenin hukuka aykırı olduğuna kanaat getirdi. 30 gün içinde Abdülvahap Dilşeker’in merkezdeki görevine iadesine karar verdi. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk 12 Mayıs’ta tebliğ edilen bu kararı henüz uygulamış değil. 30 günlük sürecin bitmesini bekliyor. Bu zaman zarfında İzmir Bölge İdare Mahkemesine başvurma hakkı var. Görünen o ki, zaman kazanmaya çalışıyor “  diye yazısında mevzuat bilgisi de veren Akbel  Abdülvahap Dilşeker’in kendisine uygulanan mobing nedeniyle hakkını aradığını ve kazandığının altını çizdikten sonra bundan sonraki yaşanacak süreçte Belediyenin uğrayacağı zararın tablosunu da yazısında belirtiyor.

Akbel mobing uygulanan memurun İcikler kasabasına bazen özel taksiyle, bazen kendi otomobiliyle gidip geldiğini hatırlatarak, “ Ekspertiz raporu çıkarıldı. Rapora göre, bir günlük yol masrafı 3’de 1 yevmiye 509 lira tutuyor. 5 ayda 63 gün İcikler Köyüne gittiğine göre 63x506= 11.700 lira..Mağdur şimdi bu paranın yanı sıra manevi tazminat isteyecek yargı yoluyla.

Demirci Belediyesinde son süreçte yaşanan emekliliklerin baskıyla gerçekleştiğini ve ikna odalarında memurlara yaptığı mobbingle ve yerlerine yandaş çalışanlar aldığıyla, uzun süre gündemde kalan Demirci’nin AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk için bugünkü yazısında bir temennisi de dillendiren ünlü gazeteci Akbel yazısının sonunda şöyle diyor ve soruyor; Görevini yapan memuru “sen benden değilsin” deyip sürgüne yollamanın bedelini belediye ödeyecek.

Yazık değil mi milletin parasına?

Öyle bir adalet olmalı ki…

Tüm bu parasal bedel, belediyenin kasasından değil, Başkan beyin cebinden karşılanmalı.

 
ORİJİNAL OKUMAK İÇİN TIKLA  //i.milliyet.com.tr/Orjinal/2017/05/30/mle-31-05-2017-sayfa-6-23448578.Jpeg

GEÇTİĞİMİZ YIL AKBEL’İN YAZILARINA SESSİZ KALINMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Selami Selçuk’un Demirci Belediyesinde kadrolaşmak için memurlara mobbing uygulayıp yer boşaltmaya çalıştığını iddia eden Akbel’in yazıları o dönem ilçe gündemine oturmuş ve uzun süre tartışma konusu olmuştu.

O süreçte Muhittin Akbel’in bu yazıları için hukuk mücadelesi başlatılacağı, yazı ile ilgili tekzip davası açılacağı iddia edilmişti. AKP Demirci yönetiminin çıkan bu haberlerden rahatsızlıklarını başkan Selçuk’a ilettiklerini de iddia edenler olmuştu. "Belediyenin avukatlarına talimat verdim gereğini yapacaklar" dediği her yerde konuşulan Selçuk ‘un gelinen bu süreçte sessizliğini koruduğu da ortaya çıkmış oldu.

Bugün ulusal medyada yer bulan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ile ilgili köşe yazısının ardından ilçe gündeminde, mobing uygulanan memurun davayı kazandıktan sonra açacağı tazminat davasından sonra Demirci Belediyesinden kaç lira para alacağı var.

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 14:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhittin Akbel
Muhittin Akbel - 7 yıl Önce

yazdığım iki yazıya ses çıkarmayanlar, üçüncü yazım için tepki veriyor, beni hedef gösteriyorlar. varsa bir yanlış, buyrun yargıya diyorum. ben mobbing yapmadım deyin, diyebiliyorsanız. diyemiyorsanız, lütfen adalete boyun eğin.

SIRADAKİ HABER