Motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarına denetim

Jandarma trafik ekipleri motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri denetimlerini sürdürüyor. Yaz mevsimi nedeniyle yoğunlaşan motorlu bisiklet ve motosikletlerin sürücülerinin kurallara uyması, ehliyetsiz sürücülerin tespiti ve özellikle kask kullanmayanların cezai işlemleri devam edecek.

Motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarına denetim

 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında "İncinebilir Yol Kullanıcıları" olarak tabir edilen motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarını korumak, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının %50 oranında azaltılmasını, motosiklet/motorlu bisiklet ile sürücülerinin güvenliği konusunda "Öncelikli Müdahale Edilecek  Alanlar" olarak; "Etkin, Sürekli, Yoğun yapılan denetimlerle trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, trafik kazası sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla, Valilik Makamından "OLUR" alınmak suretiyle İl Jandarma Komutanlığına bağlı J.Mot.Trf.Tim K.lıkları (Hızır), J.Mot.Asyş.Tim K.lıkları (Huzur) ve J.Trf.Tim. K.lıklarından karma ekip oluşturulmuştur.
1.18-19-20-21 Haziran 2022 tarihlerinde (4) gün süreyle Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı (4) J.Mot.Trf.Timi, (4) J.Mot.Asyş.Timi (20) J.Trf. Timlerinin katılımıyla başta Yunusemre ve Turgutlu ilçeleri olmak üzere, tüm ilçelerde motosiklet ve motorlu bisikletlere  yönelik müşterek olarak özel denetim faaliyeti icra edilmiştir.


2. Faaliyet;
Yunusemre ve Turgutlu ilçeleri başta olmak üzere bütün ilçelerde ve mahallelerde seyir ve sabit denetim olarak gerçekleştirilmiştir.
3.Faaliyete;
(4) J.Mot.Trf.Timi (Hızır), (4) J.Mot.Asyş.Timi (Huzur) ve (20) J.Trf.Timi olmak üzere (67) trafik personeli katılmıştır.
4.Denetim sonucunda;
(3.527) motosiklet ve sürücü kontrol edilmiş, (301) motosiklet sürücüsü hakkında cezai işlem uygulanmış, (69) motosiklet trafikten men edilmiş, yakalama kaydı bulunan (1) motosiklet, çalıntı kaydı bulunan (1) motosiklet ile bakaya suçundan  yakalama kaydı bulunan (1) şahıs yakalanmıştır. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER