Silahla zorla adam kaçırdıkları iddia edilen başkanlar bakana soruldu

Manisa’da iki belediye başkanının karıştığı silahlı adam kaçırma olayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önüne gidiyor.

Silahla zorla adam kaçırdıkları iddia edilen başkanlar bakana soruldu
 Manisa’da iki belediye başkanının karıştığı silahlı adam kaçırma olayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önüne gidiyor.

Sözcü gazetesinde bugün yayınlanan haberin ardından yankılar sürüyor. Haberde Manisa ‘nın Yunusemre ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın silah zoru ile Saruhanlı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Suat Diktaş’ı silah zoru ile kaçırıp, darp ederek, 2 saat boyunca sorguladıkları iddialarının AKP Genel Merkezine gönderildiği belirtilmişti.

Basında yer alan ve Manisa kamuoyunca gün boyu gündemde olan bu iddialar CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tarafından TBMM’ne taşındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıt vermesi istemi ve Anayasa’nın 98. TBMM iç tüzüğünün 96.maddeleri gereği soru önergesi verdi.


Manisa Yunusemre ve Saruhanlı belediyeleri ile ilgili basında yer alan haberlerdeki iddialara dayanarak aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur diyen CHP’li Biçer Süleyman Soylu’ya yazılı cevap talebiyle şu soruları sordu.

1- 30 Ekim 2017 tarihinde Manisa ‘da Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın gerçekleştirdiği iddia edilen, silahla adam kaçırma sorguya çekme ve darp etme vakası doğru mudur?

2-Basına yansıyan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’ya da ulaştığı iddia edilen bilgiler ışığında herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

3- Adı geçen başkanlar Mehmet Çerçi ve Hüseyin Yaralı’nın FETÖ bağlantıları ve yolsuzluk-usulsüzlük iddiaları ile ilgili geçmiş dönemde herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmış ise soruşturmanın sonucu ne olmuştur?

4-Silahla adam kaçırıp sorguya çektikleri iddia edilen AKP’li başkanlar Mehmet Çerçi ve Hüseyin Yaralı’yı görevden alacak mısınız?


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER