Simav itfaiyesi yolda kaldı mı kalmadı mı?

Manisa Son Haber internet sitesi yaptığı haberlerle ses getirmeye devam ediyor.

Simav itfaiyesi yolda kaldı mı kalmadı mı?

 Manisa Son Haber internet sitesi yaptığı haberlerle ses getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Kütahya ‘nın Simav İlçesine bağlı Pulluca köyünde çıkan yangınla ilgili yaptığımız  “Simav yolda kaldı Demirci yetişti “ başlıklı haberimiz okurlarımızdan büyük ilgi gördü. Okurlarımızın büyük ilgisine rağmen haberimiz görevini layıkıyla yapmayan, vatandaşı mağdur eden belli kesimleri ve kurumları da rahatsız etmiştir.

Haberimizin yalan olduğuna dair Simav Belediye Başkanlığı sosyal medya üzerinden bir basın açıklaması yapmıştır.

Yapılan bu açıklama ilk satırından itibaren çelişkilerle ve durumu geçiştiren, eksik bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yazıdır.

Açıklama da haber için “sosyal medya da yayınlanan haber” ifadesi kullanılmıştır.

Bu açıklamayı hazırlayanların sosyal medya ile lisanslı haber sitesini ayırt edemedikleri yanı sıra, bilgi eksikliğinden panik cehaleti çektikleri de hemen anlaşılmaktadır.

Zira Manisa Son Haber internet haber sitemiz lisanslı ve günlük haberlerinde aldığı hit sayısı ile tüm arama motorlarında en önde çıkan, basın yayın ilkelerine bağlı, ahlaklı haber yapma özverisi içinde yayınlarını yapan önemli bir haber kuruluşudur.

 

AÇIKLAMADA GERÇEKLER HALKTAN GİZLENİYOR

Yapılan açıklama da halktan kaçırılan eksik bilgiler de mevcuttur. Haber meydandadır. Simav arazözleri yolda kalmış mıdır? Kalmıştır.

Haberi okuyan okurlarımız göreceklerdir ki burada haberin ana teması yangına kimin ilk müdahale ettiği değil, Simav İlçesine bağlı Pulluca köyü ile ilçe arasındaki 24 kilometrelik yolun İl özel İdaresi ekiplerince karla mücadele yapılmadığı için trafiğe kapalı olduğudur.

Kurum olarak bu köy yolunda karla mücadele yapmayanlar açıklamada halktan gizlenmektedir.

Haber öncesinde, hem Demirci İtfaiyesi, hem de Simav İtfaiyesinden görüşülen yetkililer Simav ilçesinden 3 aracın yangına müdahale etmek için yola çıktığını, yollardaki karla mücadelenin yapılmaması nedeniyle arazözlerin yolda kaldığını da doğrulamışlardır. Açıklama da ifade edildiği gibi o sırada kar yağışı da yoktur.

AÇIKLAMADA TEKNİK BİLGİ EKSİK

Yapılan açıklama da yola çıkan diğer arazözler kamuoyundan gizlenmiş, yolda kaldıkları için Pulluca köyüne ulaşamadıkları ve yangına bu yüzden müdahale edemedikleri kamuoyundan bilgi olarak kaçırılmıştır.

4x4 arazöz denilen arazözün köye ulaştığı ve yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği haberimizde açık seçik olarak ifade edilmiştir.

4x4 arazöz tip itibariyle 3 tonluk öncü bir araçtır, ihbar aldığı saatten itibaren 24 km mesafedeki köye 4x4 özelliğiyle ulaşıp ilk müdahaleyi yapsa da 2 katlı yarı ahşap inşa edilmiş bir evde çıkan yangını kontrol altına almaya ve tamamen söndürmeye ve hatta yangın sonrası soğutma yapmaya 3 tonluk öncü arazöz olması nedeniyle mümkün değildir.

Bu tür araçlar arazi koşullarındaki seyir hâkimiyeti, az tonajlı ve seri olması nedeniyle ağır tonajlı arazözlerin önünde gider, yangına ilk müdahaleyi yaparak diğer ağır tonajlı arazözler gelinceye kadar zamanı iyi kullanma adına kullanılan araçlardır.

İhbarı ilk önce alan Simav itfaiyesine ait Pulluca köyüne ulaşan 3 ton su kapasiteli öncü 4x4 arazöz, sadece 24 kilometrelik bir yolu kat ederek köye ulaşıp yangına ilk müdahaleyi yaparken, Pulluca köyüne 42 kilometrelik yolu kat ederek gelebilmiş ağır tonajlı 7 ton su kapasiteli Demirci İtfaiyesine ait arazözün, ilk gelip, yangına ilk müdahaleyi yapabilen Simav arazözü ile arasında sadece 3 dakika gibi bir zaman farkı vardır.

Su takviyesi yapılmış, soğutma çalışmalarında da desteği bizzat yine Demirci arazözü sağlamıştır.

Haberimiz okurlarımızdan büyük ilgi görmekle birlikte 16.01.2017 tarihinde FOX Tv’ deki sabah haberleri programında Pulluca köyü doğumlu başarılı sunucu İsmail Küçükkaya tarafından da izleyicilerine aktarılmış, Demirci itfaiyesine de teşekkür edilmiştir.

Manisa Son Haber olarak Pulluca köyündeki bu yangın haberinde, haber kaynağı haber sitesi olarak okurlarımıza, haberimizi kullanan basın yayın kuruluşlarına, Simavlı hemşerilerimize ve eksik ve yanıltıcı bilgilerle açıklama yapmak zorunda kalan Simav Belediyesinin sitemizde yayınlanan yangın haberimizi itibarsızlaştırma niyetini, haberimizde Simav İtfaiyesini karalayan bir ifade bir kelime bulunmamakla birlikte, kar yağışından sonra yollardan sorumlu kurumun karla mücadele yapmadığının öne çıkarıldığını belirtir bu gerçekleri kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Mustafa Temiz
Manisa Son Haber İmtiyaz Sahibi
Genel Yayın Yönetmeni

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER