TikTok Türkiye’de Yasaklanıyor Mu?

TikTok, popüler bir sosyal medya platformudur ve genellikle kısa video içeriklerinin paylaşıldığı bir ortam olarak bilinir. Son süreçte çıkan dolandırıcılık ve dolar zenginleriyle gündeme gelen tiktok yasaklanacak mı?

TikTok Türkiye’de Yasaklanıyor Mu?

İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen TikTok, özellikle genç kullanıcılar arasında büyük bir popülerlik kazanmıştır.

TikTok'un temel özellikleri şunlardır:

Kısa Videolar: TikTok'ta kullanıcılar genellikle 15 saniyelik kısa videolar oluşturur ve paylaşır. Bu videolar genellikle müzik eşliğinde, danslar, mizah içerikleri, eğlenceli gösteriler veya kreatif içerikler içerebilir.

Müzik: TikTok, geniş bir müzik kütüphanesine erişim sağlar ve kullanıcılar bu müzikleri videolarına ekleyebilirler. Bu özellik, platformda müzikle senkronize edilmiş içeriklerin yaygın olarak paylaşılmasına olanak tanır.

Trendler ve Hashtag'ler: TikTok'ta belirli müzikler, dans hareketleri veya temalar etrafında oluşan trendlere ve hashtag'lere sıkça rastlanır. Kullanıcılar, popüler trendlere katılarak veya belirli hashtag'leri kullanarak daha geniş bir izleyici kitlesiyle etkileşim kurabilirler.

Kullanıcı Etkileşimi: TikTok, kullanıcıların birbirlerinin videolarını beğenmelerine, yorum yapmalarına ve birbirlerini takip etmelerine olanak tanır. Bu, kullanıcılar arasında etkileşimi artırır ve içerik üreticileri ile izleyiciler arasında bir topluluk oluşturulmasına yardımcı olur.

Algoritmik Besleme: TikTok, kullanıcının ilgi alanlarına ve etkileşim geçmişine dayanarak kişiselleştirilmiş bir içerik besleme sunar. Bu, kullanıcıların platformda ilginç içeriklere kolayca ulaşmalarını sağlar.

Ancak, sosyal medya platformları gibi TikTok'un da bazı eleştirilere ve endişelere yol açan yönleri olabilir. Gizlilik konuları, içerik moderasyonu ve platformda dolaşan zararlı içerikler gibi konular, genel sosyal medya tartışmalarının bir parçasıdır. Kullanıcılar, bu tür platformlarda güvenli ve sağlıklı bir deneyim için dikkatli olmalı ve gizlilik ayarlarına özen göstermelidirler.

YASAK MI GELİYOR?

Sosyal medya platformu TikTok'un, Türkiye'de yasaklanması yeniden gündeme geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, uygulamnın yasaklanmasına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Çin merkezli video platformu TikTok, ABD dahil dünyanın pek çok yerinde yasaklandı veya kısmen engelleme getirildi.

Paylaşılan videoların toplumsal zararları sıkça gündeme gelirken, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise yasak getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TİKTOK İÇİN TÜRKİYE YASAĞI HER AN GELEBİLİR
İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Hüseyin Yayman, Tik Tok başta olmak üzere sosyal medya platformlarına yönelik çalışmaların detaylarından bahsetti.

Konuya ilişkin Yayman, Tik Tok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisinin komisyona çağrıldığını belirtip, “Tik Tok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza, ananemize, kültürümüze yönelik, çocuklarımıza yönelik, kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri, kınıyoruz, lanetliyoruz.

Buradan tüm milletimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 Aralık tarihinde Tik Tok’un Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen beyi davet ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Dijital Mecralar Komisyonuna gelecek ve bu konularla ilgili açıklama yapacak” dedi.

TORBA YASASI VE LİSANS İPTALİ GÜNDEMDE
Öte yandan Yayman, devam eden bir torba yasa hazırlığı olduğuna vurgu yaparak, “Başta Tik Tok olmak üzere kendilerine sosyal medya fenomeni diyen bazı insanların ki onların neyin fenomeni olduğunu asla bilmiyoruz ve ne yaptıklarını bilmiyoruz.

Bu konuyla ilgili TBMM’de bir torba yasa hazırlığı var. Özellikle gelirlerinin araştırılması, muhasebeleştirilmesi, vergilendirilmesi konusunda çok çok ciddi adımlar atacağız. Tik Tok başta olmak üzere dijital mecralarda milletimize yönelik, ahlakımıza yönelik, ailemize yönelik, çocuklarımıza yönelik, başta müstehcenlik olmak üzere uygulamalar asla tasvip edilemez ve bu insanların iyi bir iş yapıyor gibi ortaya çıkması ve bunlara bağış yapılması zaten meleşenin vahametini ortaya koymaktadır. Biz Dijital Mecralar Komisyonu olarak başta bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz bunu kamuoyuna açıklamak isterim'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER