Ülkücülerden İmamoğlu'na destek geldi

Seçimler yaklaşırken iktidar kanadı, adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu duyurdu. Muhalefet ise henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Muhalif ülkücüler ise İBB Başkanı İmamoğlu'na çağrı yaptı.

Ülkücülerden İmamoğlu'na destek geldi

Halk TV' 'de yer alan habere göre;  Seçimlere az bir süre kala muhalefetin cumhurbaşkanı adayı daha fazla merak ediliyor. Altılı Masa ise cumhurbaşkanı adayına dair henüz bir açıklama yapmadı. Birçok ismin adaylık için ismi geçerken muhalif ülkücülerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek geldi.

TamgaTürk yazarı M. Bahadırhan Dinçaslan, köşesinden İmamoğlu'na seslendi. "Ekrem İmamoğlu'na Açık Mektup" başlıklı bir yazı kaleme alan Dinçaslan, cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği İmamoğlu'na "Hem kendi adıma, hem fikirlerimi paylaşan insanların sözcülüğüne soyunarak size çağrı yapıyorum: Cumhurbaşkanlığına aday olma niyetinizi açıklayınız. 6’lı Masa gündemine bunu bizzat siz sokunuz. Perde arkasında ne konuşulduğunu bizim bilme imkanımız yok, ancak bilmeyen ve bilmesi umursanmayan edilgen sürüler muamelesine maruz kaldıkça inancımızı yitirmekle kalmıyor, bileniyoruz. Kazanacak profil, “doğru aday” olduğunu yalnız aday olduktan sonraki değil, adaylığa giden süreçte yaptıklarıyla da ispatlayacak; gündemdeki potansiyel adayların ikisi, bu sınavı geçemeyeceklerini ispatladılar" dedi.

Kendisinin İmamoğlu'na cumhurbaşkanı olsa da muhalefet edeceğini belirten Dinçaslan, "Açıkça Türk milliyetçisi olduğunuzu ilan etmediğiniz ve benim tasvip ettiğim milliyetçi anlayışı politikalarınıza yansıtmadığınız sürece bu -haliyle- böyle olmalı. Ancak basitçe 'kim kazanır?' sorusunun yanında 'kime muhalefet etmek isterim?' sorusunu da soruyorum ve bunu mühim buluyorum: Size muhalefet etmek isterim" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER