Yaz bu yıl geç kalacak! Sağanak ve serin hava devam edecek

Meteoroloji serin ve yağışlı havanın devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yurdun batı kesiminden başlayan serin ve yağışlı hava yurdun belli kesimlerinde etkili olacak. yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü yağacak yağmurun su baskınlarına sebep olacağı konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yaz bu yıl geç kalacak! Sağanak ve serin hava devam edecek
Yaz bu yıl geç kalacak! Sağanak ve serin hava devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICALIĞI DÜŞECEK

Hava sıcaklığının ise Marmara ve Ege'de 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 dereceği artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu' da kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER