Yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi

Türkiye genelinde devam eden kar yağışı sebebiyle kar tatili ile ilgili açıklamalarda gelmeye başladı. Yurdun birçok bölgesindeki yoğun kar yağışı eğitimi olumsuz yönde etkiliyor. Kar yüzünden şu ana kadar açıklanan il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi

 İlk haber Bursa Valiliği’nden geldi. Valilik, gece buzlanma ve don beklenmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun Twitter’daki hesabından da duyurduğu bir günlük tatil ile ilgili Valilik de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiği için il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde bir gün süre ile eğitime ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel, idari izinli sayılacakları belirtildi.
ÇORUM’DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Çorum’da kar yağışı nedeniyle yarın il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. İl merkezinde gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.
Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar yarın (20 Ocak Çarşamba) tatil edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER