YSK AKP'nin itirazını ret etti

Yüksek Seçim Kurulu seçim sürecindeki en uzun oturumunu günün ilk dakikalarında bitirdi. YSK 31 ilçede AKP’nin oyların yeniden sayılması talebini ret etti. 51 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

YSK AKP'nin itirazını ret etti

Bu sandıklardaki toplam oy yaklaşık 17 bin. Büyükçekmece ilçe seçimleriyle ilgili itiraz ise yarın görüşülecek. Karar için bugün erteleme yapıldı.Yüksek Seçim Kurulu ( YSK)'dan tüm Türkiye'nin beklediği karar çıktı. Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıdan AK Parti'nin İstanbul'da tüm oyların yeniden sayım talebi reddedilirken 21 ilçedeki 51 sandıkta yeniden sayım yapılmasına karar verildi.  Büyükçekmece'deki durum ise daha sonra karara bağlanmak üzere ertelendi. 

İSTANBUL'DA OYLARIN TAMAMI SAYILMAYACAK
YSK'nın aldığı bu kararla İstanbul'da tümden sayım yapılmayacak. İstanbul'da tamamlanma aşamasında olan sayımlar bittiğinde tablo netleşmiş olacak. 

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ TALEBİNDE BULUNACAĞIZ
YSK toplantısının ardından kameraların karşısına çıkan AK Parti YSK Temsilcisi Rüştü Özel şöyle konuştu: 31 ilçeyle ilgili talebimiz sandıkların tamamının sayılmasıydı. Fark kapanmaktaydı. YSK'nın yerleştirmiş içtihatlarına bağlı kalarak, haklı taleplerimizi, gerekçelendirerek, spesifik olarak bazı sandık numaralarını verdik. 51 sandıkta karar aldı. Sondajlamamız parti olarak devam ediyor. İtiraz yolu daha kapanmadı. Diğer taleplerimiz reddedildi ama bu sürecin bittiği anlamına gelmiyor. Bu seçimlerin şaibe altında yapıldı. Olağanüstü itiraz talebiyle yeniden geleceğiz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER