İlahi Adalette Zaman Aşımı Yoktur

Aralık ayı Belediye meclisi Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk Meclis üyelerine hitap ediyor.
"Ben Cengiz Başkan ile görüştüm, biz burada kent meydanının alanı için yetki devri teklifini geçireceğiz, büyükşehir meclisinde onay görecek"
Bu arada meclis üyeleri uyarıyor, "böyle bir teklif imar komisyonuna gitmeden geçerse Meclis Çalışma yönetmeliğine aykırı iş yaparız, en azından oturuma 15 dakika ara verin, bu arada komisyona havale edip görüşülsün, ikinci oturumda karar verelim"


Başkan Selçuk her zamanki tavrını sürdürüyor bu uyarıyı dikkate almıyor ve muhalefet üyelerini de "bu sorunu çözeceğiz engel olmayın" gibi sözlerle de ikna ediyor yetki devri teklifi oy birliğiyle Demirci Meclisinden geçiyor.


Ocak ayı, teklif Büyükşehir meclisi İmar komisyonuna gönderiliyor.
Şubat Demirci Meclisi, meclis üyesi Başkana soruyor " Bizim teklif ne oldu başkan büyükşehirden onaylandı mı?"
Başkan Selçuk " bu ay komisyondan meclise gelecek onaylayacağız"


Şubat ayı Büyükşehir meclisi  karar ; Demirci Belediye meclisinden gelen bu teklifin komisyonda bekletilmesine karar verilmiştir.
Mart ayı Demirci Belediye Meclsi,  meclis üyesi Başkan Selçuk'a soruyor " başkan bizim büyükşehirdeki kent meydanı işi ne oldu?"
Başkan Selçuk " bu ay komisyondan çıkacak, meclise gelecek onaylayacağız"


Mart ayı Büyükşehir Meclisi, imar komisyonu kararı ; Çalışmaların devam etmesi nedeniyle  yetki devri kararının komisyonda gündemde tutulmasına karar verilmiştir.


Büyükşehir meclisinde Başkan Selçuk söz istiyor. Demirci kent meydanı yetki devri ile ilgili bu kararı okuyup, komisyon başkanından bilgi istiyor.
İmar komisyonu başkanı mikrofonu eline alıp derin bir nefes çekip bırakıyor, mikrofonda o anda gökgürültüsü gibi ses geliyor. Komisyon başkanı " bu dosya kritik, bunun içinde problemler çok, şehir plancısından görüş istedik, mahkeme kararı var, buraya bu binayı yapamazsınız diyor, hukuktan görüş istedik, çalışmalar devam ediyor, iyiniyetle çalışıyoruz"


Başkan Cengiz Ergün bunalmış imar komisyonu başkanına ip atıyor adeta, bunu hukuk komisyonuna da göndersek, size destek verse olur mu? diye soruyor, İmar Komisyonu Başkanı Başkan Cengiz Ergün'ün attığı bu ipin ucunu selde sürüklenen selzede gibi havada yakalıyor ve " tamam efendim öyle yapalım" diyor.


Bu arada Büyükşehir Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya söz alıyor " Bu kent meydanı ile ilgili biz zamanında mahkemeye veren tarafız, aynı hukuk birimimiz bu mahkeme aşamasında bu işin tarafı olarak bu imar planı değişikliğinin yasal olmadığını savundu, ortada mahkeme kararları var ve bu kararların ötesi yok kesin kararlar"


Cengiz Başkan, Selami Başkan'ın "mevsimi geldi havalar ısınıyor, inşaata başlayacağız, ihale süreci var" falan derken taşı gediğine koyuyor " daha geriye gitmeyelim istersen başkan" diyor, Selami Başkan'da çaresiz ve geçmişte inat ettiği işten bin pişman " bence de gitmeyelim" diyebiliyor küçük harflerle.
Cengiz Başkan oyluyor " Demirci Belediyesinin bu yetki devri teklifini Hukuk Komisyonuna gönderilmesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler kabul edilmiştir.
Yani bizim dosya Mart ayının 10'unda Hukuk Komisyonuna havale edildi.


İş hukuksuz iş, yargı kararlarına rağmen Selami Başkan hala topu taça atıyor, büyükşehir başkanı Ergün ise iki arada bir derede, mes'ele şu ki, Cumhur ittifakı ayağına bu süreci işletiyor.


Nisan ayı Demirci meclisinde soru belli "ne oldu?" Cevap ta belli " bu ay"


Aylardır Demirci yine zaman kaybediyor. Her ay Başkan Selçuk'un meclis üyeleri sordukça, verdiği cevaplarla, Manisa'ya varınca doğru söylemediği ortaya çıkıyor.
Selami Selçuk çaresizlikten kıvranıyor, bu çok belli hatta zamana oynuyor, bu konuda da soruşturma geçiriyor, İçişleri Bakanlığı kaçak kongre merkezinin ardından , şimdi de bu dosya için soruşturma iznini ha verdi, ha verecek, ortada soluk alacak yer yok. Yargı kararlarına rağmen bu işin büyükşehirden geçmesi mümkün değil.


Büyükşehir'den geçse bile yargı süreci yeniden başlayacak.
Ortada kamulaştırılmamış özel bir parsele işgal var, mahkeme kararı kesinleşti, yargı kararı özetle diyor ki " imar planı değişikliğinin, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna varılmış, imar planı değişikliği "İPTAL" edilmiştir".

GÖRDÜNÜZ MÜ ?
Şimdi bazı tüccar zihniyetli ve güce tapan bilgisizler tayfası  " bu yapılan masraflara günah değil mi?" diye acitasyon söylevleri geliştiriyor. Hayır değil, hiç bir zarar yargı kararınının uygulanmaması kadar zarar değildir.Sanırım anlaşıldı. 
Bugüne kadar hiç "Gördünüz mü?" diye sormadım. 


Hepsinde haklı çıktım, döneminde benim hukuk mücadeleme bıyık altından gülenler, güce tapıp "o işi halledele" diyen sırıtkanlar, "ne haber? Yine ben haklı çıktım Gördünüz mü?" diye sormak istiyorum.


Şunu kabul edeceksiniz Kongre merkezi orman işgalidir yargı kararı var, Süleyman Soylu bile bakan olarak başkanı soruşturun diye imza verdi. Kent Meydanı da yasal değil, yargı kararı var. Demirci'de batırdığın pantalonunu Manisa'da değiştirmezler, çünkü o kokuyu duyarlar eline de bulaşır diye uzak dururlar, bunu bir yerinize not alın.
Neden biliyor musunuz?
Çünkü bu ülke bir hukuk devleti, size rağmen hukuk yok, üstünlerin değil, hukukun üstünlüğü var.
Yargının tecelli etmesini siyaseten önlüyorsunuz,  gün gelecek yargıya hesap vereceksiniz, bu kamu zararları ve avantalar burnunuzdan fitil fitil getirilecek aha buraya yazıyorum bakın..


Orman Genel Müdürüne 2B sızlanması için giden seccade halıdan bir kaç tane daha hazırlayın, imar komisyonu ve hukuk komisyonu üyelerine de götürün, belki şimdi bu hukuksuz işiniz olur. 
O seccade de hukuksuz iş yapıp namaz kılmaya kalksalar Allah adamı taş eder taş, ona göre!
İlahi adalette zaman aşımı yoktur, inşaallah bunu unutmazsınız.
10 Mart 2020
Mustafa Temiz

 

YORUM EKLE