Köpeklerin Duası

 “İstanbul’da yaşıyorum. Bayram için Demirci’ye geldim. Annemin evi Belediyenin hayvan barınağına çok yakın, bayram süresince tüm gece barınaktaki köpeklerin ağlaşma seslerini duydum.  
Ben dayanamayıp ertesi gün barınağa gittim. Orada görevli olduğunu söyleyen biri beni barınağa sokmak istemedi. 
Ben gecelerce köpeklerin ağlama seslerini duyduğumu ve buranın halka açık bir yer olduğunu söyleyip hayvanları görmek istediğimi belirttim. Bu ısrarlarımla benim belli bir yere kadar girmeme müsaade etti. Girdiğimde gördüklerim karşısında dehşete düştüm. Köpekler açtı. Yerde yaralı bir köpeğe saldırıyorlardı. Görevliye “bu nedir nasıl müsaade ediyorsunuz dedim” Görevli bana bu hayvanları ben kısırlaştırıyorum, az önce ameliyat ettim narkozun etkisiyle yerde yatıyor yarası da ameliyattan dolayı “ dedi. “ Niye diğer hayvanların yanına bıraktınız öyleyse, baygın hayvan ve üstelik yaralı kendini savunabilecek durumda değil “ dedim. “Başka yerimiz yok çaresizlikten buraya koydum” dedi. Yaralı olan eğer doğru ise ameliyattan çıkmış baygın köpeği…


Geçtiğimiz Cuma günü Demirci Belediyesi santralini aradım. Köpek barınağından sorumlu biriyle görüşmek istediğimi söyledim. Santraldeki görevli birini bağladı. Çıkan şâhısa telefonda bu yaşadıklarımı anlattım. Ancak telefona çıkan görevli bir bayanla konuşulmaması gereken bir üslupla ve hatta hakarete varan sözlerle “ sen oraya giremezsin, ben işime kimseyi karıştırtmam, köpeklerden sana ne? “ gibi sözler etti. Köpekler bayram boyunca aç kalmış. Ben kendimde evimde köpekler besliyorum. Onların dilinden anlarım. Belediyede yetkili bulamadım ve İstanbul’a dönmek zorundaydım. Hala aklımdan çıkmıyor. Demirci ile ilgili haberlerden sizi yakından takip ediyorum. Duyarlı bir gazeteci olarak size bu durumu anlatma gereği duydum” 


Bu olayı en ince detaylarına kadar yazdım.

Bir gazeteci olarak kamu adına çalıştığımızı söylerken kamunun içinde yaşamı paylaştığımız hayvanlar da var. 
Selami Selçuk bu şehrin seçilmiş şehremini.

Halkın takdiri sandığa böyle yansıdı ancak Hz. Ömer adaleti gibi bu memleketin insanlarından sorumlu olduğu kadar, hayvanlarından da sorumlu.

Yukarıda yaşadıklarını yazdığım ve benimle diyaloga geçen hanımefendi dışarıda yaşıyor.

Bende ismi de bağlantı kurulabilecek iletişim bilgileri de var.
“Hayvanlar açtı ve birbirlerini yiyorlardı “ demese de buna yakın sözler etti.

Sorumlu bir yayıncı olarak bu dehşeti anlatan kelimeleri kullanmamaya özen gösteriyorum.
Ama köpeklerin de canı var onları da Allah yarattı.
Köpeklerin duası kabul olsa diye başlayan bir söz var ama ya kabul olursa, ya da köpeklerin ahı da tutarsa? Maazallah!


Bu hayvan barınağıyla ilgili iddialara sakın yalan deyip geçiştirmeyin.
Bilirsiniz ispat edemeyeceğim hiçbir şeyi yazmam.


Selami Başkan bir ara bu hayvan barınağını da bir ziyaret et, bu yaşananları orada çalışanlarla da bir teyid et bakalım.
Eğer bir girişim yaparsan beni de çağır “ şöyle bir gerine gerine doğru dürüst yaptığın bir iş için haberini yapayım” 

Bunu niye söylüyorum?

Biliyorum ki sen hayvansever bir başkansın.

Kendi kaza geçiren kedin için Demirci Belediyesini teyakkuza geçirdiğini,belediyeye ait özel araçla ve belediye de görevli veteriner hekim refakatinde İzmir'deki özel kliniğe yetiştirdiğini de hatırlıyorum.

Kısaca şu köpek barınağı işini olsun hallet!
2 yılın kaldı unutma!



Mustafa Temiz






- - - -

YORUM EKLE