Başkan Tosun'un 3 Aralık Engelliler Farkındalık Günü Mesajı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, , Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Manisa Son Haber
Başkan Tosun'un 3 Aralık Engelliler Farkındalık Günü Mesajı

Başkan Tosun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın, rahat bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlamak ve engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve toplumda farkındalık oluşturma amacıyla 3 Aralık 1992 yılından bu yana kutlanan bir gündür. Engelli olmak herhangi bir kusur ya da eksiklik değildir. Bundan dolayı, çeşitli sebeplerle oluşan engelleriyle hayata tutunmaya çalışan tüm vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetin ve duyarlılığın artması gerekmektedir. Bizler yöneticiler olarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmakla sorumluyuz. Yaptığımız engelli rampaları ve hizmette olan engelli parkları gibi projelerimizle engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Unutmayalım ki, bu dünya sadece sağlıklı bireylerin yaşadığı bir dünya değildir ve ayrıca kimsenin sağlıklı kalacağının garantisi yoktur.

Bu duygularla ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumda farkındalık oluşturmasını, saygı ve sevgi içerisinde farklılıklarımızı kazanım olarak değerlendirmeyi diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2021, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER