Kula Belediye Başkanı Tosun “Yetimin hakkını Kula’da kimseye yedirtmem’’

Manisa 'nın Kula ilçesinde yerel bir gazetenin haberinden sonra ilçede gündem olan Kula ilçesine bağlı Sandal ilçesindeki işyerleri ile ilgili bu kez ortaya çıkan mahkeme kararı gündemi yeniden ısıttı.

Kula Belediye Başkanı Tosun “Yetimin hakkını Kula’da kimseye yedirtmem’’

 Manisa 'nın Kula ilçesinde yerel bir gazetenin haberinden sonra ilçede gündem olan Kula ilçesine bağlı Sandal ilçesindeki işyerleri ile ilgili bu kez ortaya çıkan mahkeme kararı gündemi yeniden ısıttı.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz gün Kula ilçesinde yayın yapan yerel bir gazete de çıkan haberde Günay Gökoğlan isimli şahıs 2015 yılının Mart ayında Kula İcra Müdürlüğünce satışı yapılan işyerlerini satın aldığını, işyerlerinin sahibi olduğunu, Kula Belediyesinin kendisine buraları tahliye etmesi için tebligat yapıldığını iddia ederek, Kula Belediyesinin usulsüz bir işlem yaptığının altını çizerek "Bu hukuksuzluk Muz Cumhuriyetinde bile yoktur" demişti.

Gazetede yayınlanan haberin ardından ilgili işyerleri ile ilgili Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Mahkemesinin kararı ortaya çıktı.



Kula Belediyesi Hukuk İşlerinden sorumlu Avukat Selim Yanbolu konuyla ilgili Mahkeme kararı elimizde mevcuttur. Mülkiyeti bu yargı kararıyla belgeli işyerlerine tahliye kararı çıkarmak Kula Belediyesinin hakkıdır, çünkü mülkiyet Kula belediyesine aittir. Kula İcra Hukuk Mahkemesi bu işyerlerinin satışı yapılan ihaleyi feshetmiştir. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi adı geçen işyerlerinin satışı yapılan bu ihalenin fesh kararını onamıştır." Dedi.



Kula'da sıcak gündem olan gazete haberi ve iddialar üzerine basına bir açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Kula belediyesi gücünü halktan ve hukuktan alır" diye başladığı açıklamasına şöyle devam etti; "evet burası muz cumhuriyeti değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz 2015 yılında Gökçeören Belde Belediyesi çalışanlarının alacaklarından dolayı Sandal Dükkânları için hukuk mücadelesi verilmiş ve Belediyemiz bu hukuk mücadelesini kazanmıştır. 

HABERİ ÇARPITMAK GAZETECİLİK Mİ?
Dün, ‘Sandal Dükkânları Satılıyor’ diye feryat edenler bugün Sandal Dükkânları satılmıyor diye feryat ediyor. Gazeteciliğin meslek ilkeleri vardır. Haber yaparken gerçekleri nesnel olarak çarpıtmadan insanların masumiyetine saygılı olmalı, yargı süreci devam eden davalarda dikkatli olmalı tekzip ve cevap hakkına saygı göstermeli, nefret ve düşmanlığı körükleyen yayın yapmaktan çekinmeli, kullandığı haberlerde kaynak belirtmeli, bir haberin yayınlanması ve yayınlanmaması karşılığında maddi ve manevi çıkar peşinde koşmamalıdır. Gazeteci kimliğine bürünen herkes gazeteciliğin evrensel ilkelerine uymaya özen göstermelidir’’ dedi. Başkan Tosun açıklamasının devamında, “Ben gazeteciden bahsediyorum. Fakat günümüzde bazı gazeteciler bu ilkelerden kilometrelerce uzaktalar. Bazı gazeteci müsveddeleri asılsız, dayanaksız ve tutarsız haberler yapıyorlar.

YARGI KARARI VE TAPU BURADA İŞTE BELGE BUNU DA HABER YAPIN

Sandal dükkânlarının Kula Belediyesi’ne ait olduğunu gösteren tapu ve yargı kararları elimizde mevcuttur. Bu belgeleri ilgilenen arkadaşların daha iyi görebilmeleri için kamuoyuyla paylaşıyoruz. Arkadaşlar, bu belgelere iyi baksın, ‘Ben hukuk tanımam, ben tapu tanımam’ diyeceklerini düşünmüyorum. Bu açıklamaları okuduktan sonra bir haber daha yapmalarını bekliyorum. Tabi ki müsvedde sınıfına girmiyorlarsa. Evet, burası muz cumhuriyeti değil, yetimin hakkını Kula’da kimseye yedirtmem’’ diye konuştu.


Kula Haberleri

Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER