Kula, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Adayı

Geçtiğimiz yıllarda Kula'da çekimleri 6 ay gibi bir sürede detaylı bir şekilde yapılan 27 dakikalık ''YAŞAYAN MÜZE KULA'' belgeseli, geçen yıl İstanbul Turizm Film Festivali'nde Türkiye genelinde 1.lik ödülü almıştı.

Manisa Son Haber
Kula, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Adayı

Bu yıl belgesel ''Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'ne 9 ülke ile uluslararasında yapılacak yarışma için gönderildi. 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görevli Cihad Kıtır, "çektiğimiz Kula’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı ‘Yaşayan Müze Kula’ adlı belgesel film Kültür, Turizm ve Spor Filmleri Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali’nde ülke turizmi ve destinasyon turizmi kategorisinde ‘En İyi Belgesel Film’ seçildi. ‘Yaşayan Müze Kula’ belgeseli bu ödülle ayrıca, 2019 yılı içerisinde 20 farklı ülkede düzenlenecek Uluslararası Film Festivalleri’nde de yarışmacı olmaya hak kazandı.

Ayrıca belgeselimize katkılarından dolayı Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun'a  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu yıl da belgeselimiz Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nde  9 ülke ile uluslararası yarışması için başvuruda bulunduk. Rabbim derece ile sonuçlandırır inşallah. Bu eser bizim değil! Tüm Kula'nın eseridir"dedi.

Haber : Hasret Dilek Delier / MANİSA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER