Kula’ya Bebek Maması Fabrikası Kuruluyor

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçeye yapılması planlanan bebek maması fabrikası yatırımcıları ve yönetim ekibiyle bir araya geldi.

Manisa Son Haber
Kula’ya Bebek Maması Fabrikası Kuruluyor

Manisa’da son zamanlarda hayata geçirilen ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif yatırım hamleleri ile adından başarıyla söz ettiren Kula İlçesi, yatırımların merkezi olmaya devam ediyor. ​​​​​Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçede inşaatına başlanan ve günlük 250 ton süt işleme kapasitesinde yapılacak Bebek Maması Fabrikası’nın yatırımcıları ile bir araya geldi. Kula Belediyesi Başkanlık makamında yapılan görüşmede yatırımcı Hozan Mohamad ve İtalyan ortağı Ala Aws Dabas ile yönetim ekibi Doç. Jomaa Alomar, Dilgeş Şeyhi Başkan Tosun’a inşaatı başlayan fabrika hakkında bilgi verdi. 

Başkan Tosun; “Yerel Kalkınma Vazgeçilmez Hedefimiz”
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinde ilçe ekonomisine katkı sağlayacak bir yatırıma imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ; “Dünya genelinde yatırımların durduğu, ekonomilerin daraldığı bir ortamda yabancı sermayeli bir yatırımın, gayretlerimizle birlikte ilçemizi seçmesi bizleri memnun etmiştir. İstihdama, yerel kalkınmaya katkı sağlamayı hedefleyen sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Geçtiğimiz yıl içerisinde 25 Milyon Lirayı bulan tekstil fabrikası yatırımını ilçemize kazandırdık, şimdi orası binlerce vatandaşımıza istihdam sağlıyor. İstihdam alanında ciddi projeler ve yatırımlar üzerinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Manisa’da büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde birinci sırada yer alıyoruz. Özellikle süt yetiştiriciliğinde potansiyeli değerlendirecek sektör yatırımcılarıyla sürekli temaslar kurduk.  Hem ilçe ekonomisine, hem de tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak uzun süredir temas halinde olduğumuz yatırımcılarla yabancı sermayeli bebek maması fabrikasının inşası başladı, önümüzdeki yılbaşında üretim faaliyetine başlaması hedefleniyor. Bu önemli yatırımın, başta kırsalda süt yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımız ve memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER