Bir öğretmen bunu yapabilir mi ?

Manisa’da bir baba çocuğunun öğretmen tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili şikayette bulundu. Çocuğunun eğitim gördüğü okul önünde açıklama yapan baba çocuğunun tüm sınıfın önünde öğretmen tarafından tekme tokat dövüldüğünü ve kendisinden şikayetçi olduğunu açıkladı.

Bir öğretmen bunu yapabilir mi ?

 Manisa’da karne almaya bir gün kala öğretmeni tarafından darp edildiği iddia edilen öğrenci karne sevinci yaşamadı. Olay dün Manisa Şehzadeler Gazi İlkokulu’nda meydana geldi. Sınıf arkadaşı ile tartışan üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki F. Ş, tartıştğı sınıf arkadaşı tarafından öğretmeni Mustafa Hüser’e şikayet edildi. İddialara göre şikayet üzerine öğretmen Mustafa Hüser, öğrencisi Furkan Şahin’i tüm sınıf önünde tekme tokat dövdü. Yediği dayağın şokunu üzerinden atlatamayarak, psikolojisi bozulan öğrenci, tüm olanları ailesine anlattı. Çocuğunun yüzündeki tokat izlerini gören F. Ş.’in babası Nuri Şahin, karakola giderek öğretmen hakkında şikayette bulundu. Çocuğunu döven öğretmen hakkında suç duyurusunda da bulunduğunu belirten baba Nuri Şahin, çocuğunun öğrenim gördüğü Gazi İlkokulu önünde açıklama yaptı.

 
ÇOCUĞUMUN PSİKOLOJISI BOZULDU
Öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da gerekli işlemlerin yapılmasını isteyen baba Nuri Şahin, “Oğlum bir arkadaşı ile kendi aralarında tartışmışlar. Çocukluk hali bu tür şeyler olur. Oğlumun tartıştığı çocukta öğretmenine şikayet etmiş. Öğretmeni de sınıfa girer girmez sorgusuz sualsiz çocuğumu dövmeye başlamış. Darp raporu alarak gerekli mercilere şikayette bulundum. Karakola da şikayette bulundum. Milli Eğitim Bakanlığı da şikayette bulundum. Çocuğum bugün karne almaya da gelemedi. Psikolojisi bozuldu. Evde yatıyor. Bu karne gününde bu yapılır mı. Çocuklar tartıştıysa ikisini de çağırırsın neden anlaşamadıklarını sorarsın. Vurmasın dayak istemiyoruz. Çocuğun eli yüzü her yeri mosmor. Bu yönden vicdanım rahatsız” dedi.
 
ÖĞRETMEN HAKKINDA MİLLİ EĞİTİM İNCELEME BAŞLATTI
Darp olayına ilişkin Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’ta inceleme başlattıklarını, raporlar doğrultusunda öğretmen hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.



Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER