Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı İlçe Gezilerini Sürdürüyor! Demirci'ye gelen hangi Cengiz Ergün?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Selendi'den başladığı ilçe gezilerinin ikincisini Demirci'ye yapacak.

******
Cengiz Ergün Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan Belediye Başkanı oldu. Manisa Büyükşehir olunca tekrar seçildi. Bu defa da kısa süre içinde Manisa Büyükşehir Belediyesine tabelasındaki yazıdan başlayarak değişim yaşattı, kurumsal olarak kimlik kattı, ilçelerde iyi organizeli kadrolar kurarak, büyükşehir ağını kısa sürede kurup, hizmet sunmaya başladı.
Cengiz Ergün'ün ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, entellektüel bakış açısı ile Büyükşehir, Manisa ve ilçelerini çok sosyal işlerle buluşturdu.
Tiyatroların, müzik gruplarının, halk konserlerinin şehri oldu Manisa.
İlçeler bu faaliyetlerle tanıştı, halk mutluydu, gençler bu tür faaliyetlerin ve Cengiz Ergün'ün hayranı oldu.
Manisa Büyükşehir bünyesinde spor kulüpleri ve çok değişik branşlarda yapılan faaliyetler göz doldurdu.
Doğrusu sanatsever bir insan olarak o dönemleri bir Manisalı olarak çok mutlu yaşadım.
Konserler ve tiyatrolar arasında mutlu bir dönemi  solukladım.
Demirci ilçesindeki Hande Yener konseri yaşadığım bu şehirde halkın en çok katılım gösterdiği bir sosyal faaliyetti.
Yaşamsal standartlarda çıtayı yükseltti Cengiz Ergün.
Cengiz Ergün
" hizmetin siyaseti olmaz" sözüyle gönüllere girdi.

*******
Demirci için müthiş bir proje ile kendini göstermek istedi.
Altı otopark, üstü kent meydanı bu projeyi AKP'li Demirci Belediyesi yaptırmadı. 
İlçe belediye meclis kararlarıyla önü açılması gereken tüm işlerde Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk bütün işlere mani oldu.

*******
O dönem bu ilçede bilbord savaşları yaşandı.
Bilbordlar küçük şehirin, yok büyükşehirin tantanaları içinde, geceleri bilbordlardan afiş yırtma mücadeleleri yaşandı.
Kırsal mahallelerdeki bilbordlar bile bundan payını aldı.

********
Kent meydanı ve otopark projesine mani olan Selami Selçuk, kendisi yerel imkanlarla tüccar zihniyetli bir girişime girdi.
Bunları defalarca yazdığım için kısa kısa geçiyorum.
Kamusal alanı ticari alan yaptı, Çevre şehircilik Bakanlığına onaylattı, banka kredisi kullandı, yarım yamalak işçilik usulüyle, ihalesi var mı yok mu belli olmayan bir inşaat yaptı.
O sırada Büyükşehir kamusal alanın ticari alan yapılmasının hukuken mümkün olmadığı gerekçesiyle burayı yargıya taşıdı.
Mahkeme kazanıldı. Yürütmenin durdurulması kararı çıktı.
Hatta Büyükşehir Selami Selçuk başkanın yaptığı binanın içinde özel bir şahsa ait kamulaştırılmadan işgal yoluyla elde edilmiş bir parseli bile buldu.

********
Selami Selçuk, ticaretten siyasete iltihak ettiği için bu işleri de tüccar marifetiyle yaparım sandı, fakat yargıya burnunu kıstırdı.
Çok değişik aşamalarda yargılamalar devam etti. Nihai kararla burası hukuka aykırı bulundu ve mahkeme kararıyla kamusal alan kaldı. Ticari alan yapılmasına mahkemeler hayır dedi.

********
İTTİFAK SONRASI CENGİZ ERGÜN'ÜN AYARLARI DA DEĞİŞTİ
Cumhur ittifakı ile birlikte değişim yaşandı.
Mecliste büyükşehirin asfalt sezonu öncesi ihalelerine itiraz edip iş yaptırmama klasiği bile değişti.
Biz son gün süre bitimine  5 dakika kala açıklanan yargı kararlarıyla Cengiz Ergün'ün asfalt yapamadığı günleri de halen hatırlıyoruz.

********
İttifak öncesinde borçlanma yetkisine karşı çıkan ve Ergün'e iş yaptırmamak için, dokuz dereden su getiren AKP büyükşehir meclis üyelerini Cengiz Ergün bir gece meclis çıkışında salondan ayrılırlarken protesto amaçlı alkışlatmıştı. 
Bu alkış yağmuru arasında geçenlerden biri de Selami Selçuk idi.
"Demirci'de MHP'li belediyeye iş yaptırmam" mealindeki söylevlerin sahibi olan Selçuk ile Ergün, Bahçeli'nin Erdoğan'a yanaşmasıyla başlayan ittifaktan sonra girdikleri seçim öncesi, Demirci'deki meydanda gerdan kıra kıra çiftetelli oynuyordu. 
Davulun tokmağı vurdukça, klarnetin neva perdesinde uşşak makamı ortalığı sardıkça, Ergün'de o gün evrim değiştirdi.
Mecliste bir önceki dönem karşılıklı
"hodri meydan" naraları attıkları Selçuk ile kuzu sarması oluverdi.

-

********
İttifaktan sonra Demirci meclisi yeni bir karar aldı.
Karar Büyükşehirden geçti.
Komisyonlardaki sancılı oturumları, Komisyonlarda Palabıyık başkanın ızdıraplarını daha önce de yazdım zaten.
Pandemi işin içine girdi. 3 aylık boşluktan sonra toplanan büyükşehir meclisinde biriken ne kadar komisyondan gelen teklif varsa tek torbada tek oyla çıkarma hamlesini yaptılar.
Bir oturum öncesi
"hukuksuz iş yaptırmam" diyen Cengiz Ergün, bu oturumda kendisinin mahkemeye verdiği ve kazandığı usulsüz işi , ortada mahkeme kararı yokmuş gibi oylattı ve etliyle sütlünün arasında kendini ve hukuku inkar edercesine karara bağlattı.
İYİ Parti itiraz etti.
Büyükşehirin meclis kararı sonrası mahkemeler kuruldu, bilirkişiler geldi, daha önceki verilen mahkeme kararları ortalığa saçıldı. Büyükşehir meclisinde çıkan bu kararın yürütmesi durduruldu.
Bir mahkeme öncesi kazanan Ergün, bu kez ittifakın zorlamasıyla kader arkadaşı olduğu Selçuk ile beraber kendisinin başlattığı yargı süreci içinde bir başka mahkemeyi de kaybetmiş oldu.
Defalarca yapılan itirazlar kabul görmedi. 
Büyükşehir hukuk departmanı işi gereği idare mahkemesinin aldığı bu kararı istinafa götürdü. Mahkeme bir önceki mahkeme kararını kaldırdı.

**********
Son süreçte " Adalet Mülkün Temelidir" manşetli haberleri yaptıran Selçuk, kendisinin usulsüz başladığı, Cengiz Ergün'ün mahkemeye taşıyarak ayar verdiği işte, ittifakın zorlamaları ve hatta yargıya müdahale edildiği şüphesi içinde zafer sarhoşu oluverdi. 


Şimdi adaletten dem vuruyor. Ancak kamuoyuna yerel gazete de bile aynı başlıkla verilen bu haber bu kez imzalı şekilde de okunuyor. İyi de bu haber belediyenin sitesinde yayınlanalı 1 hafta oldu, kopyala yapıştır altına isim yaz. Komik işler bunlar, virgül bile koymadığın haberin altına isim yazmak. Tam estirilen bu hukuksuz havaya uygun, tesadüfen ele geçen güç zehirlenmesi taktiği bu işte.


Bu son mahkeme kararında Danıştay ayağının olduğunu ne belediye, ne gazete yazmamış.
Danıştay'dan son süreçte çıkan kararlar iktidarın çok başını ağrıtıyor, hatırlatmak isterim.
Yanlış işe don giydirseler, şapka taksalar da gün gelir bir yeri hep açıkta kalır.


ŞİMDİ GELELİM CENGİZ ERGÜN'E
Cengiz Ergün Kent meydanı işi telafuz edildiğinde TV'lerde, gazetelerde, mecliste Demirci lafı geçtiğinde " Bana bu projeyi yaptırmadılar" diyerek hep sitem etmişti.

**********
Şimdi de kendi kendini inkar edercesine yutkunarak, şehrin tek nefes alanına beton yığılmasına göz yumuyor.

"Demirci'de nefes alanı olacak, halkın meydanı olacak" diyen Ergün gitti, başka biri geldi sanki.
Demirci ilçesi, 17 ilçe içinde kent meydanı olmayan tek ilçe ünvanını, bu Ergün'ün ilkeli siyasetçi bulvarında ters yöne ve kul hakkına girip, yalancı şahitlik ve suça iştirakli hukuk kazası yaptırdığı için, hiç kaybetmemiş olacak.

**********
Bu dönüş yüzünden  Demirci'de yetişecek nesil ona hakkını helal etmeyecek.
O ucube beton yığını kentin tam ortasında yıllar geçse de tarihe Ergün'ün Demirci'ye ittifak ayağına attığı kazık olarak anılacak.

**********
Şimdi soruyorum.
Demirci'ye bu defa gelen hangi Cengiz Ergün?

"Kent Meydanı Demirci'ye yakışacak, bunu yapacağım" diyen Cengiz Ergün mü?
Siyasette her şey mümkün! "Dün dündür, bugün bugündür" sözünü doğrular gibi, kendisinin mahkemeye verdiği işi inkar edip, adeta
"sarhoştum aydım, ben bu işten caydım" diyerek, kendi kendini yeniden mahkemeye verip, bu defa bu mahkemeyi kaybederek, Selami Selçuk'un kurtarıcı meleği haline dönüşen Cengiz Ergün mü?

***********
SON SÖZ: Tarih yanlış hesapların Bağdat'tan geri döndüğü çok olayları not düşmüştür. Ben de buraya not düşeyim. Günü gelecek, ülkedeki bu güç zehirlenmesinin panzehiri bağımsız yargı aşısı bulunacak, bu hukuk hastası bünyelere enjekte edilecek ! Adalet kazanacak.

Halk tabiriyle " hesap sorulacak"
Hukuksuz, omurgasız adamlar çabuk unutulur, ağızlarıyla kuş tutsalar bile... SAKIN UNUTMAYIN.... Tek yanlış, bir çok doğruyu götürdü bu işte.... Bu ülkede hakimler var, sakın unutmayın...Bu pilav daha çok su kaldırır.

**********
02 MART 2022
Mustafa Temiz


 

YORUM EKLE