Manisa'da siyaset ve bir doktor

Seçim havasını artık sokakta yürürken, televizyon seyrederken, sosyal medyayı takip ederken, yaşıyor ve soluyoruz.
Manisa siyasetin önemli simalarını öne çıkarmış, her zaman mecliste farkını ortaya koymuş bir vilayettir.

****
Burada  Manisalı seçmenlerin oyuyla tüm partilerden milletvekili ve hatta bakan olmuş yüzlerce insanın adını yazabilirim.  Fakat yazının özü dağılmasın diye bu isimlere girmeyeceğim, altını çizmek istediğim aslında Manisa'nın bu seçim sonucunda da yine tüm partilerin içindeki kadrolara bakarak çok iyi isimlerle mecliste temsil edileceğini gözlemlemem olacak.

****
Ancak burada yine geçtiğimiz seçimlerde seçmenine yamuk yapıp, İYİ Parti'den aday olup, AKP'ye en hararetli muhalif olarak milletvekili seçilen, daha sonra hiç alakasız bir bahaneyle AKP'ye geçen Tamer Akkal'ında kulaklarını çınlatmadan geçmeyeceğim. Onca kaliteli, ilkeli siyasetçiyi Ankara'ya gönderen Manisalı seçmen maalesef Tamer Akkal gibi bir siyasetçiyi de gördü. O günlerde istifanın ardından bir çok insanın oyunu haram ettiği bir siyasetçi oldu. Bugüne kadar da AKP'ye geçtikten sonra milletvekili olarak dostlar alışverişte görsün icraatlarıyla yasama döneminin sonuna gelmeyi becerebildi. Ancak Manisa'da milletvekilliği sona erdiğinde cadde de sokakta Akkal'ın karşılacağı manzarayı bugünden hayal edebilmek çok zor değil. Manisalı seçmen AKP'ye karşı söylevleriyle kendisine oy verdiği Akkal'ı unutmaz. İYİ Parti'ye gönül veren seçmen ise onu siyasi hayatı boyunca çok hoş karşılayacak ve hatta affedecek gibi durmuyor. Siyasette bazı isimlerin altı, bazılarının üstü çizilir derler ya hani.... Tamer Akkal'ın da isminin üstü çizilenlerden olduğunu, Manisa siyaset tarihine de geçtiğini, Manisa'daki Spil dağında özgürce koşan Yılkı atları bile öğrendi.

****
MANİSA'DAKİ ADAYLAR GÖZ DOLDURUYOR
Manisa'da iktidar partisi AKP'de önceki seçimlerde olduğu kadar milletvekilliğine pek rağbet görünmüyor. Aday adaylarının arasında da öyle çok devlet görmüş, sıfırdan gelen pek isim göremedik. Mesela milletvekilliği adaylığı için süre bitiminde AKP yönetiminden güvenilir bir bilgi aldığım kaynağım  bir tek bürokratın istifa edip aday olmadığını da söyledi.
MHP'de değişen bir şey yok. Onlar yine bilinen isimler ve sıfırdan aday olan birkaç kişi dışında önemli bir isimi de göremedik.

****
CHP ve İYİ Parti'nin aday adayları arasında ise farklı ve çok kariyerli isimleri görebiliyoruz. CHP'de sahadan gelen her meslek grubundan renkli isimler dikkat çekiyor. İYİ Parti ise sanırım adalet söylevlerinden olacak, bir çok hukukçu aday ile vitrinini doldurmuş görünüyor.

****
Aday adayları ilçeleri ziyaret ederek parti binalarında ve çarşıda pazar da kendilerini tanıtmaya listelerin açıklanmasından çok önce temayül veya ön seçim için bu gayretlerini sürdürdüler.

****
Bu adaylardan biri de İYİ Parti'den Operatör Doktor Gürhan Özcan
Özcan Manisa'da tanınmış bir insan. Bu kendisi için çok önemli bir avantaj. Gittiği ilçelerde karşısına hastalarının çıkması ve kendisine gösterilen sevgi gösterileri de medyaya yansıdı okuduk gördük. 

****
Doktor karşısındaki insana pozitif bir enerji geçiriyor. Zarif ve yalın bir dil kullanıyor. Kendisiyle sohbetimiz sırasında benim dikkatimi çeken bir şahsiyet olduğunu burada rahatlıkla yazabiliyorum. 

****
Doktorla sohbetimizde ben sordukça zamanı iyi kullanan biri olarak doyurucu cevaplar verdi. Doktorun güneşli rozetini İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu takmış. Doktor konuşurken fark ettim ki, ülkenin son sürecinde bağımsız adalet eksikliği içine işlemiş. Benim çocuklarım var, siyasete onlar için girdim, gelecek kuşakların böyle kanser olmuş bir ülkede yaşaması mümkün değil, kötü huylu bir kanser var bu ülkede bu ülkenin çocukları için bir doktor olarak diyorum ki, bu hastalığı tedavi etmek gerekiyor. Ben mecliste etkin bir şekilde bunun mücadelesini vermek için kendimde yeterli donanımın devlet tecrübemin etkin olacağını düşünüyorum. Diyor.

****
O kadar iyi vücut dilini kullanma becerisi var ki doktorun, çok donanımlı bir insan olduğunu hemen anlıyorsunuz. Çalışkanlığıyla bilinen bir Türk hekimi doktor. 

****
Türk milliyetçiliğini içine sindirmiş, bugüne kadar bundan hiç ödün vermemiş bir insan. Konuşmalarından kelime aralıklarından bu hemen anlaşılıyor. 

****
Gazi Üniversitesi tıp mezunu. Kısa sürede elde ettiği başarılarının arkasında hep çok çalışmak olduğunu söylüyor. Doktorun bu çalışkanlığı gözlerden kaçmamış, dönemin MHP'li Sağlık Bakanı merhum Osman Durmuş kendi memleketine tayinini çıkarmış. Ebulfez Elçibey'in Türkiye'deki tedavisi sırasında bu süreçte yer alan ekipte de özel görevlendirmeyle çalışmış. Gördes ilçesinden evli. Bu bölgenin yollarını da sularını da, insanını da bildiğini söylüyor. Doktor siyasete girerken Manisa ve çevre ilçelerde tedavi ettiği insanların onayını da almış. Doktorun esprili, sevecen bir diyalog kurma şekli var ki, insanlar en çok bu yönünü beğeniyor. Doktorun en büyük özelliği konuşurken insanların gözlerinin içine bakıyor, samimiyetini buradan anlıyoruz. 

****
Kendisi ile hoş bir sohbetim oldu. Gerçekten siyaset yapmış bir insan, hatta milletvekili adayı olarak seçimlere girmiş, kampanya yürütmüş bir insan olarak söylüyorum ki, onunla siyaset yapmak isterdim.

****
 Beni böylesine etkiledi. Ben İYİ Partili delegelerin ve hatta genel merkezin bile Doktor Gürhan Özcan ismini çok dikkate alacağını ve İYİ Parti Manisa Milletvekili listesinde en uygun yere yazacağını düşünüyorum. 

****
Bağımsız hiç bir siyasi partiye üye olmayan bir gazeteciyim ama doktoru tanıdıktan sonra bu seçim için bile İYİ Partili olmak isterdim. İYİ Parti'de delege olsam onun mutlaka meclise gitmesi ve tecrübelerini , birikimini, çalışkanlığını bu millet için seferber etmesini sağlardım. Manisa böyle çalışkanlığının rüştünü ispat etmiş bir milletvekiline layık diye düşünüyorum.

****
Takdir İYİ Partili delegelerin Pazar günü...İYİ Partili delegeler Demirci ilçesinde ve bir çok ilçede kurulan sandıklarda vekil adaylarının sıralarını takdir edecekler...Umarım delegeler gereğini yaparlar ve umarım doktor Manisa'dan milletvekili seçilecek oyu alır.

****
Kendisiyle sohbetin ardından ayrılırken şunları söyledim..."İYİ Partili delegeler ve genel merkez sizi es geçmez öyle inanıyorum"...Bu inancımı da listelerin açıklanmasına günler kala bu sütunlardan şimdiden yazıyorum...En azından tarihe not düşüyorum...
Yolun açık olsun, oyun bol olsun doktorum...Valla ben seni çok sevdim o meclise layıksın sen insanlara dokunan şifa dağıtan bir insansın, hipokrat yemini edip din, dil, ırk, millet, ayrımı yapmadan hizmet etmeye yemin etmiş bir adamın, milletvekili yemini de ettikten sonra eğilip bükülüp, kaypaklık yapacağını düşünmüyorum, umarım seçilirsin ve o hayal ettiğin hizmetleri bu millete sunabilirsin..

****

Allah'a emanet ol doktorum.


02 Nisan 2023
Mustafa Temiz

YORUM EKLE