Ahmet Simavlı yeni başkan

Manisa ‘nın Demirci ilçesinde Madeni Sanatkârlar Odası olağan genel kurulu yapıldı başkanlığa oybirliğiyle Ahmet Simavlı seçildi.

Ahmet Simavlı yeni başkan
selcuk
Manisa ‘nın Demirci ilçesinde Madeni Sanatkârlar Odası olağan genel kurulu yapıldı başkanlığa oybirliğiyle Ahmet Simavlı seçildi.
Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan genel kurula protokol üyeleri, oda başkanları komşu ilçelerden gelen STK temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.
Kongre divan başkanlığı için verilen önerge kabul edilince genel kurul kongre divan başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Faruk Ulaş getirildi.
32 yıl boyunca oda başkanlığı yapan Şakir Keskin ve yönetiminin faaliyet raporu ve kesin hesap cetvelleri oylanarak ibra edildi.
Yıllarca yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği yapmış başkan adayı Ahmet Simavlı kürsüye gelerek üyelere hitaben konuşma yaparak “ oda olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz, üyelerimize ve esnaflarımıza değişen kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikleri en kısa sürede haberdar ederek, güncel bilgilerle mağdur ettirmeden devlet ile esnaf arasında köprü olma görevini sürdüreceğiz.” Dedi.



ŞAKİR BAŞKAN GİDERAYAK SON İCRAATINI DA YAPTI
32 yıl boyunca oda başkanlığı yapan Şakir Keskin duygusal bir konuşma yaptı. Ebediyete göç etmiş ve odanın kuruluşunda yer alan ilçenin tanınmış esnaflarını yâd eden Keskin, görevi sırasında esnaf için çalıştığını ve ilçede STK ruhunu diri tutmak için çaba gösterdiğini anlatarak tüm üyelere yönetim kurulu üyelerine ve oda sekreterine teşekkür etti.

Oda başkanı olduğu süre içinde ilçede bir kanaat önderi olarak her zaman sahada bir başkan olarak bilinen Keskin giderayak son icraatını da yaptı.
Şakir Keskin İhsan Temel’in Belediye Başkanlığı döneminde galericiler sitesi yapılmak üzere şartlı olarak belediyeye verilen taşınmazda yapılacak galericiler sitesinin yapılıp yapılmayacağını Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’a sordu.
Başkan Selçuk verdiği yanıtta İsmail Özdağlar Sanayi Sitesindeki kum ocağının kalkması için esnaf ve mahalle halkının talepleri olduğunu, buradaki işletmenin kalkması için beklenildiğini verilen sürenin bir hafta içinde tamamlanacağını, 3300 metrekarelik bir alanın boşalacağını, buraya 500 metrekarelik 3 dükkân ve artan kısma da 100 metrekarenin altında olmayacak dükkânlar yapılacağını,  galericiler sitesinin burası olacağını, odanın galericiler sitesi yapılacak diyerek şartlı olarak verdiği 7000 metrekarelik alanında yatırımcı bir teşebbüs olduğunda kullanılacağını söyledi.



Oda tarafından yaptırılan plaket Selçuk tarafından Keskin’e takdim edildi.
Kongre divan başkanlığı görevini ilçe seçim kurulu başkanlığına devretti. Oylamaya geçildiği sırada üyelere ve gelen misafirlere oda tarafından meşhur Demirci Keşkeği ve irmik helvası ikram edildi.


SANDIKTAN ÇIKAN SİMAVLI YENİ ODA BAŞKANI OLDU
Yapılan seçimler sonunda kullanılan 91 oyun tamamını alan Ahmet Simavlı Demirci Madeni Sanatkârlar esnaf odası başkanlığına seçildi. Simavlı’nın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.
Nurullah Ayyıldız, Mehmet Şahin, Kadir Emren, Mehmet Gül, Bayram Gökçe, İsmail Çilingir.
Manisa Son Haber yazı ailesi olarak Ahmet Simavlı ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileriz.

HABERCİNİN YORUMU

Bugün kongrenin göze çarpanlarını ve kongrenin yapıldığı yer ile ilgili hemen oracıkta aklıma geliveren detayları bu bölümde sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çok adaylı ve tek adaylı kongreler arasındaki fark bugün salonda bir kez daha ortaya çıktı. Daha önce gerçekleşen hem Bakkallar odası, hem de Kahveciler odası seçimlerinde adayların birden fazla olması hem heyecanı hem de katılımcıların sayısını artırmıştı. Tek adaylı bu kongrede heyecan çok fazla yoktu. Hazirun için imza atıp oy kullanmadan giden çok üye vardı.
Başkan Selçuk yine şaşırttı
İhsan Temel belediye başkanı iken galericilerin halen caddede park ederek satış yaptıkları ve o dönem çıkan yeni yasaya göre yerleşim merkezlerinde galericilik yapılamayacağı hükmüne uygun olarak yer aranıyordu.
Bu sırada oda yönetimi mülkiyeti odaya ait olan 7000 metrekarelik bu taşınmazlarını Demirci Belediyesi ile yapılan bir protokolle hafızam beni yanıltmıyor ise taksitle 160 bin TL’ye sattı ancak bu satış şartlı olarak gerçekleşti. Demirci belediyesi bu alana gerekli müştemilatı yaparak her türlü kullanım şartına uygun düzenleme yaparak bu alanı galericiler sitesi yapacaktı. Seçimler yapıldı başkan değişti. Oda yönetimi Selçuk idaresinde de galericiler sitesinin takipçisi oldu. Ama ilk geldiği günden beri İhsan Temel ‘in öngörüleriyle yapılmış ne kadar icraat var ise, aksini yapmakta ısrar eden Selçuk bu konuda da 4 yıldır topu taça atarak zamanı geçirdi. Bugün kongre sırasında yine şaşırtan Selçuk, kendi kafasında kurguladığı ve bu şartnameye uygun mu, yasal mı, değil mi olgularını tartmadan, ölçmeden, kafasından geçenleri haberde de okuduğunuz gibi sıralayıverdi. 7000 metrekare alan güya ona göre heba olacaktı. Oysa şartlı verilen bu yere başkanın kafasından geçeni yapabilmek mümkün değil. Başkanın bu konuşmasının ardından kongre havası içinde pek algılayamayanlar algılayanlarla şimdiden koridorlarda kulise başladılar. Selçuk yine öngörüsüz hamlelerinden birini daha sözlere döktü, ancak şunu biliyoruz ki bunun gerçekleşmesi için kendisinin siyasi ömrü yetmeyecek. Yetse bile resmiyet, şartname ve devlet teamülleri ve oda üyelerinin baskısı kendisine kafasındaki bu kurguyu hayata geçirmesi için o fırsatı vermez.
Söz Selçuk’tan açılmışken yine bu genel kurulun yapıldığı Ticaret ve Kültür Merkezi ile ilgili çelişkiyi de dillendirelim.
Sayın Selçuk seçildiği günden beri İhsan Temel döneminde yapılan bu tesisi yermekten kötülemekten kelime dağarcığındaki sözleri tüketti. Döneminde burada yapılacak düğünleri iptal etti. Balık Pazarı meselesinde farklılık yapmak için dışarılarda balık satışının önünü açtı. Elem etti küllem etti. Burayı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne verdi. Sanırım 2 ay kadar sonra buranın kullanım tasarrufu tamamen bu İl Spor Müdürlüğüne geçecek.
Sayın Başkan ya çabuk unutuyor, ya da kandırılmaya müsait bir yapısı var ki, genel başkanı reisi de sık sık kandırıldık aldatıldık. Diyor ve itiraflar ediyor zaman zaman.
İhsan Temel öyle bir tesis yapmış ki aynı anda 2 ayrı filmin oynadığı iki sinema, salonda resim sergisi, konferans salonunda kültürel faaliyetler, kongreler, seminerler okulların faaliyetleri yapılırken, alt katta düğün salonunda çiftlerin mutlu günleri yapılıyor, alt katta esnaf kahvesinin önünde çay içenler, yanında peynirciler, zeytinciler, kasaplar, balıkçılar ticaret sürüyor. En üst katta dükkânlar halen faaliyet gösteriyor. Ancak bunu bilinçli yaptığını biliyorum günahı var ise bana yazılsın. Burayı sırf İhsan Temel yaptı pasif görünsün diye haftada bir gün kapısı açılan derneklere de yok pahasına kiraya verdi. Şimdilerde kadınlara yönelik avlusunda Pazar kurduracak belediyeden sürekli anons ettiriyor. Ama bunu söylemezsem çatlarım. Bu fikir İhsan Temel’e aittir Sayın Başkan haberin olsun.
TKM’yi sürekli kötüledi ama, haftanın en az 3 gününde gündüz veya gece muhakkak bir faaliyet için buraya gelen, ses düzeni, ışık düzeni koltukları, ısıtması fevkalade bir tesis için Demirci’nin yüz akı olmuş bu yer için Selami Selçuk bu günlerde ne diyecek merak ediyorum.
Burayı pisipisine belediyenin başkanı ben iken elimizden çıkardık.“Aldatıldık” der mi acaba?
Demezse buraya her girdiğinde bundan sonra yüzü kızaracaktır buna inanıyorum.

HABER- YORUM VE FOTOĞRAFLAR-Mustafa Temiz-Demirci

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 01:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER