Askerlerin zehirlenme şüphesi! Manisa 'da gözaltılar 40 'a yükseldi

Manisa’da 1. Piyade Eğitim Tugayında 17 Haziran 2017 günü meydana gelen zehirlenme olayı ve 731 askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından başlatılan soruşturmalarda gözaltı sayısı 40 ‘a yükseldi.

Askerlerin zehirlenme şüphesi! Manisa 'da  gözaltılar 40 'a yükseldi
 Manisa’da 1. Piyade Eğitim Tugayında 17 Haziran 2017 günü meydana gelen zehirlenme olayı ve 731 askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından başlatılan soruşturmalarda gözaltı sayısı 40 ‘a yükseldi.

Başsavcı Şimşek, "Manisa merkezinde, sorumlu gördüğümüz yemek şirketinin bazı çalışanları var. Onlar da gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 40’a yükseldi" dedi.

Manisa 1'inci Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 17 Haziran gecesi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 731 askeri etkileyen olayla ilgili, kışlaya yemek veren özel şirketin Manisa'daki yöneticileri ve çalışanı 24 kişi gözaltına alınmıştı.

İLK ETAPTA GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İlk etapta gözaltın alanın V.A.G., M.K., E.D., F.Y., M.K., H.D., G.C., M.P., M.S., Ö.Y., L.K., H.Z., C.B., A.K., M.Ş., A.K., Y.K., M.Ş., Y.D., M.K., M.K., V.A., N.Y. ve İ.Y.'nin, ile ilgili gözaltı süresi uzatıldı ve zanlılar bugün sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında kadın ve erkek şüpheliler ayrı araçlarla Manisa Devlet Hastanesi'nde getirildi. Erkekler otobüsle, kadınlar ise özel polis araçlarında hastaneye getirilip, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ASKERLERİN TAMAMI TABURCU EDİLDİ

Öte yandan zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerden tedavisi tamamlanan son 3’ü de taburcu edildi. Manisa Valiliği, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki zehirlenen askerlerinÿtamamının tedavilerinin ardından birliklerine döndüklerini açıkladı.

’ORTADA BİR SUÇ VAR, ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise rahatsızlanan askerlerden alınıp teste gönderilen örneklerin kültür sonuçlarının 72 saatte belli olacağını söyledi. Tahlil sonuçlarının 22 Haziran Perşembe günü çıkmasını beklediklerini belirten Milletvekili Biçer, şunları söyledi:

"Her şeyin üstünü kapatmaya çalışıyorlar. İlk olayda kültür sonucu 72 saat sonra belirlenmişti. Zehirlenmelere, salmonelle bakterisini neden olduğu belli olmuştu. Ama sonuçları hastalara vermediler. Hastalar, başhekime gittiklerinde ’Gidin mahkeme kararı çıkarın’ dediler. Kültür sonuçları, 22 Haziran Perşembe sabahı belli olur. Hastaların gaitalarından yapılan kültürler, o zamana kadar üremiş olacak. Adli olay olduğu için numuneler hem hastane hem de Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gidiyor. Gıdalardan alınan numuneler ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın laboratuvarlarına gönderiliyor. En sağlıklı kültür sonucu 72 saatte çıkar. Çünkü, bakteri varsa 72 saat üremesi için beklenmesi gerekiyor. Sonuçları hem ben, hem de hasta yakınları isteyecek. Ortada bir suç var, üstü kapatılmaya çalışılıyor. O tetkikleri yayınlamıyorlar."

İhalelerin bu aşamadan sonra Kamu İhale Yasası’na uygun yapılmayacağına dair açıklamaları da eleştiren Biçer, "Kamu İhale Yasası’nda bunların elini ayağını bağlayan bir iki madde var. Onu by-pass etmiş olacaklar. Tamamen pazarlık usulüne geçiyorlar. Bu da malı en ucuza almak anlamına geliyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER