Başkan Ergün, “Öğretmenlerimize çok şey borçluyuz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Ergün, “Öğretmenlerimize çok şey borçluyuz”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Anne ve babalarımızdan sonra bizler için en önemli ve en kutsal insanlar arasında öğretmenlerimiz, şüphesiz en baş sıraya yazılması gereken değerlerimizdir. Ülkelerin kalkınması, gelişmesi ve aydınlık bir geleceğe ulaşması açısından eğitim ne derece önemliyse, bu eğitimi verecek olan öğretmenler katbekat daha önemlidir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attıktan sonra başlattığı eğitim hamlesi, bu alandaki reform ve inkılaplar, çağdaş Türkiye’nin ayak sesleri olmuştur. Yeni Türk alfabesiyle birlikte Türkiye, muasır medeniyetler hedefine emin adımlarla ilerlerken, bu noktada görev yapan öğretmenlerimiz bizlerin bu yoldaki ışığı ve rehberi olmuştur. O dönemin Bakanlar Kurulu, eğitim alanındaki çok büyük hizmetleri nedeniyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanı vermiştir. Atamızın bu unvanı kabul edişi olan 24 Kasım tarihi, doğumunun 100’üncü yılı olan 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu önemli ve anlamlı günü kutlarken, öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve hak ettiği yerde olması birinci öncelik olmalıdır.”

Şehit Öğretmenleri Rahmetle Andı

“Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, eğitim ve öğretimin önemini biliyor ve MABEM, Çocuk Kültür Sanat Merkezleri ve MASMEK kurslarıyla her yaştan vatandaşımıza eğitim hizmeti vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bu vesileyle çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileriyle birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum. Emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevleri başındayken terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER