Başkanların çözemediğini başkan adayları çözdü!

Köylülerin uzun yıllar süren ve kronik bir sorunu haline gelen yol çilesi yetkili makamlarca çözülmeyince, devreye CHP’nin belediye başkan adayları girdi.

Başkanların çözemediğini başkan adayları çözdü!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek ve Kırkağaç Belediye Başkan Adayı Üstün Dönmez’in destekleriyle sona yaklaşan 7 kilometrelik yol çalışması güzergahında toplanan köylüler, başkan adaylarına ikramlarda bulunup teşekkürlerini ilettiler.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki bir kırsal mahalle olan Kocaiskan’da yaşayan vatandaşların uzun yıllardır süren yol çilesi sona ermek üzere. Yaklaşık 20 yıldır hem Manisa Büyükşehir Belediyesi hem de Kırkağaç Belediyesi’nden yol sorununu çözmelerini istemelerine rağmen bir türlü çözüm bulamadıklarını söyleyen Kocaiskanlılar, belediye başkan adaylarıyla birlikte, bu sorunu elbirliği ile ortadan kaldırdılar. CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek ve Kırkağaç Belediye Başkan Adayı Üstün Dönmez’in destekleriyle başlatılan, Kocaiskan Mahallesi girişi mezarlık mevkiinden Samantaşı mevkiine kadar uzanan 7 kilometrelik yol hattı çalışması sona yaklaştı. 


BAŞKAN ADAYLARINA İKRAMLI KARŞILAMA
Yol çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye giden CHP’li Ferdi Zeyrek ve Üstün Dönmez, burada kendilerini bekleyen Kocaiskanlıların büyük ilgisiyle karşılaştılar. Mahalle sakinleri, yolu incelemeye giden başkan adayları ile beraberindeki partililere gözleme, ayran ve çay ikramında bulundular.
“BİZ DE BAŞKAN ADAYLARINA HİZMETLERİNİN KARŞILIĞINI SEÇİMDE VERECEĞİZ”
Yol sorunlarının çözüme kavuşmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan vatandaşlar, duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlardan İsmail Kurt; “Bu yol yaklaşık 20 seneden beri ha yapıldı ha yapılacak. Birçok sözler verildi ama yerine gelmeyen sözler var. Daha önce kamyon, kepçe, greyderler geldi, yapılmadan geri gidildi. En sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ve Kırkağaç Belediye Başkan Adayı Üstün Dönmez’in destekleriyle, köylülerimizin de imece usulü katkısıyla hep birlikte destek verdiler. Sonunda yolumuz neredeyse bitmek üzere. 20 senedir mevcut belediye yönetimlerinin yapmadığını bu dönem başkan adaylarımız ve köylülerimizin katkılarıyla yaptık. Biz de köylüler olarak başkan adaylarımızın bu hizmetlerinin karşılığını inşallah seçimde vereceğiz.”dedi.

Başkan adayları Ferdi Zeyrek ve Üstün Dönmez’e katkılarından dolayı çok teşekkür ederek söz başlayan Murat Çay isimli vatandaş ise şunları söyledi; “Bu mahallemiz bizim köyden önce kurulmuş bir mahalle. Yıllardan beri sorunlu. Bir tarafta köyümüz, diğer tarafta köyümüzün bir mahallesi. Tarım arazilerimiz de hep o mahallemizin olduğu bölgede. Köyümüzün yüzde 80’i mahallemizin olduğu o tarafta işliyor. Mahallemiz ve köyümüz arasındaki bu yol, zor kullanılan bir yoldu. Köyümüzün birçok sorunu var. Sağolsun muhtarımız ve köylülerimizin destekleriyle imece usulü yapılıyor hepsi. Yıllardır kronikleşen başka bir sorunumuz daha var. Geçen yıl da bir sel baskını oldu ve 7-8 tane evi su bastı. Hiçbir yetkili gelip de “geçmiş olsun” bile demedi.”

“ONLAR BİZİ SEVİNDİRDİ, BİZ DE ONLARI SEVİNDİRMEK İSTİYORUZ”


Başkan adaylarına teşekkür ederek mahallelerinin diğer sorunlarından bahseden Ayşe Aslan; “Biz yazın 20 dakikalık yolu 1 saatte gidiyorduk. Allah’a şükür bu sorunu artık hallediyoruz. Yolumuz çok çok güzel oldu. Allah başkan adaylarımızdan razı olsun. Onlar bizi sevindirdi, biz de onları sevindirmek istiyoruz. Yolunu yaptığımız mahallemizdeki sokak aydınlatmaları yanmıyor. Bunun da yapılması lazım. Bir de haftada bir de olsa köyümüze sağlık hizmeti istiyoruz. Belediye otobüslerimize yem, gübre gibi şeyler atıp taşıyamıyoruz. Ya buna izin verilmeli ya da eskisi gibi köy arabalarımızı geri istiyoruz. Biz köylüyüz, çiftçiyiz, bu tarz hizmetlere ve ürünlerimiz için piyasaya ihtiyacımız var.”diye konuştu.


“BELEDİYE BAŞKANLARI BİZİM VARLIĞIMIZDAN BİLE HABERDAR DEĞİLLER”


Mevcut belediye başkanlarının Kocaiskanlıların varlığından bile haberdar olmadığını söyleyen Şükran Kavak; “İnanın ki bizim bu yol yüzünden içimiz dışımıza çıkıyordu. Öyle bir zorluk çekiyorduk ki zaten traktörlerimizin dahi tekerleri sağlam kalmıyordu. Ama şimdi görüyoruz ki yol çok güzel oldu. Ferdi başkanımıza ve Üstün başkanımıza çok teşekkür ederiz. Yüzümüzdeki ifadeden ne kadar mutlu olduğumuzu anlayabiliyorsunuzdur. Ne mutlu, ne güzel böyle. Mevcut belediye başkanlarının yüzünü 5 yıl önce gördük, bir daha görmedik. Bizim varlığımızdan bile haberdar değiller. Böyle seçim zamanlarında biz onların akıllarına geliyoruz. Her zaman bizi hatırlasınlar istiyoruz ama onları göremiyoruz.”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER