Biz halkımız için en iyisini yapacağız

İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan, şehrin önemli sorunlarından birisi olan kentsel dönüşümle ilgili açıkladığı projesinin detaylarını paylaştı.

Biz halkımız için en iyisini yapacağız

İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI GÜRHAN ÖZCAN:
“MANİSA’DA RANTLI DÖNÜŞÜM DEĞİL GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK”

Op.Dr. Özcan, “Kentsel dönüşümle ilgili 3 strateji belirledik. Binaları güçlendirme, yerinde dönüşüm ve rezerve alanlarına taşıma. Biz halkımız için en iyisini yapacağız.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan,  “Ayakları yere basan” projeler mottosuyla yola çıktıklarının altını çizerek depremlerin hayatın bir gerçeği olduğunu vurguladı. Bu yöndeki çalışmalarının detaylarını aktaran Özcan, şehri iyileştirecek reçetelerinin hazır olduğunu da söyledi.

“GEREKİRSE ADA BAZLI REFERANDUMA GİDECEĞİZ”
İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan, kentsel dönüşüm ve afet planlarıyla ilgili, “Hepimizin bildiği üzere Manisa deprem bölgesi. Bunun örneğini de geçmiş yıllarda yaşadık ve gördük. Umuyorum ki rabbim bir daha bizleri deprem gerçekleriyle yüz yüze getirmesin. Bizim şehrimizdeki kentsel dönüşümle ilgili önemli projelerimiz ve fikirlerimiz var. Kentsel dönüşümü bu şehirde en sağlıklı şekilde uygulayacağız. 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi hakkındaki kanuna göre kentteki risk taşıyan alanların belirlenip sağlıklı ve yaşanabilir bir hale getirilmesi gerekmektedir. İyi ki demek keşke demekten iyidir. Kentsel dönüşüm şehrimizde 3 yolla mümkün. Birincisi en kolayı ve hesaplısı imkanlar varsa binalar güçlendirilmelidir. İkincisi binaların yerinde dönüşümü yapılmalıdır. Üçüncüsü ise imkanların ve gerekli koşulların sağlanmasının ardından devlet iş birliği içerisinde oluşturulan rezerv alanlarına taşınmasıdır. Bizim kentsel dönüşümle ilgili olarak en çok dikkat edeceğimiz konulardan birisi hiç kimsenin hakkına girmeden, herkesin hakkını alacağı şekilde bir dönüşüm planını hayata geçirmemizdir. Halkın rızasını almadan hiç bir planı uygulamayacağız. Gerekirse ada bazında referandumlar yapacağız.” açıklamalarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER