Burası Sabuncubeli Tüneli

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşık 4 kilometrelik Sabuncubeli Tüneli’nde gerçekleştirilen tatbikatta büyük rol alarak, ekiplere yardımcı oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Sabuncubeli Tüneli’nde gerçekleştirilen tatbikata katıldı.

Burası Sabuncubeli Tüneli

 Temsili olarak yangın ve kazanın yaşandığı tatbikata resmi kurumlardan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Uluslararası Medikal Arama ve Kurtarma, Jandarma, Karayolları, Emniyet, sivil toplum kuruluşlarından ise Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT), Manisa Şoförler Odası ve İzmir ilinden gelen ilgili kurumların ekipleri katıldı. Senaryo gereği Sabuncubeli Tüneli İzmir istikametinde iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada araçlardan birindeki yolcular araç dışına fırladı. Diğer araç ise çarpmanın etkisiyle yanmaya başladı. Yaşanan olayın haber verilmesiyle birlikte ekipler harekete geçti.
Gerçeği Aratmadı
Tünelin girişini araç trafiğine kapan trafik ekiplerinin ardından tünel içine giriş yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve AFAD ekipleri, yaralılara ilk müdahalelerini yaptı. İtfaiye ekipleri daha sonra yanan araca müdahalede bulundu. Yapılan müdahalelerin ardından yaralıların 112 Acil ekipleri tarafından hastanelere sevkleri sağlandı.

Tünel içinde bulunan karayolları ekipleri ise karayolunu kullanan sürücülere gerekli bilgilendirmeleri yaparak, yol güvenliğini sağladı. Arama, kurtarma, ekipman ve haberleşme desteği sağlayan MAT üyeleri ise AFAD ve İtfaiye ekiplerine destek vererek, yaralıların kurtarılmasını ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağladı.

Yaralıların ilk müdahalesi ve hastanelere sevklerinin sağlanması, kazaya karışan araçların yoldan çekilmesi, tünelin araç trafiğine açılmasıyla birlikte tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER