Büyükşehir AKP Meclis grubundan adaletsiz bir karar daha

Manisa Büyükşehir Meclisinde AKP grubu yine siyasi bir karara imza attı.Büyükşehir belediyesinin hareket alanını daraltmak ve Manisa halkının aleyhine olacak bir çok kararda siyasi hareket eden AKP grubu bu kezde park ve yeşil alanlarla ilgili aldığı kararla yine şaşırttı.Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte kent merkezinde bulunan park ve yeşil alanların sorumlulukları belirlendi. Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda AKP’li meclis üyelerinin hizmetin önünü kesmek ve Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet yaptırmamak adına oy çokluğuyla aldıkları karar çerçevesinde çok sayıda park ve yeşil alan ilçe belediyelerine devredildi.

Büyükşehir AKP Meclis grubundan adaletsiz bir karar daha

 Daha önce Manisa merkezde bulunan park ve yeşil alanların tamamından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir statüsü ile birlikte bazı park ve yeşil alanların sorumluluklarını merkez ilçelere devretti. Bu doğrultuda Atatürk Kent Parkı, Çiftlik Parkı, Bülent Koşmaz (Emekliler) Parkı, Akpınar Piknik ve Mesire Alanı, Safran Çayı ve etrafındaki yeşil alanlar, Kumludere Caddesi üzerindeki (8 Eylül Caddesi ile Kırk Kahvesi arası) yeşil alanlar, Ayn-ı Ali Parkı ile orta refüj ve kaldırımdaki yeşil alanlar Büyükşehir Belediyesi’nde kalırken, birçok park ve yeşil alanın sorumluluğu ilçe belediyelerine bırakıldı.

Mecliste Tartışma Konusu Olmuştu



Büyükşehir Belediye meclisinde paylaşımı yapılan park ve yeşil alanlar ile birlikte sorumluluk alanlarının belirlenmesi tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engelleme noktasında siyasi olarak adaletsiz yapılan paylaşımlar sonucunda, çok sayıda park ve yeşil alanın sorumluluğu ilçe belediyelerine devredilirken, ilçe belediyelerin hangi şartlarda mevcut yerlerin bakımını yapacağı ve bu yerlerin atıl duruma düşeceği tartışılmaya başlandı.   


Amaç Büyükşehir Belediyesi’ne Hizmet Yaptırmamak

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engellemek ve vatandaşa hizmet götürme noktasında siyasi olarak adım atan AKP grubu, yapılan adaletsiz paylaşımlarda büyük rol oynadı. Yaklaşan genel seçimler öncesinde oy kaygısı yaşayan AKP’nin, siyasi olarak aldığı bu karar vatandaşların da tepkisini çekti.

Hangi Şartlarda Bakım ve Onarımını Yapacaklar

Manisa’da park ve yeşil alanlarının sorumluluklarını alan belediyeler, sorumlu oldukları bölgelerde parkların bakım ve onarımlarını üstlenecekler. Çok sayıda park ve yeşil alanın sorumluluğunu üstlenen ilçe belediyelerinin bu paylaşımlar sonucunda, park ve yeşil alanların bakımı noktasında sıkıntı yaşayacağı vatandaşlar tarafından da biliniyor. Ancak siyasi olarak alınan bu kararlar vatandaşa hizmet noktasında büyük zarar verecek.



Yeşil Alanlar Ergün Döneminde Arttırıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2009 yılında göreve geldiği dönemden bu yana en çok üzerinde durduğu konu kentin sosyal ve yeşil alan açığını kapatmak oldu. Geride kalan süre içerisinde kente kazandırılan çok sayıda park ve yeşil alan, vatandaşların nefes alma mekânı haline gelirken, alınan bu adaletsiz paylaşım kararları ve sahipsiz kalacak park ve yeşil alanlar vatandaşları şimdiden endişeye düşürdü.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail çalışkan
ismail çalışkan - 9 yıl Önce

Her belediye sorumluluk alanlarına , burası bakım ve temizliği ...........belediyesine aittir diye lehva asılması .

mahmut ziya
mahmut ziya - 9 yıl Önce

Park bahçenin bakımı kokay değil.çok yakında bakımsız ve perişan göreceğimizden eminim.

SIRADAKİ HABER