Büyükşehir Manisa'daki çalışan gazetecileri yemekte buluşturdu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa ve ilçelerinde görev yapan medya temsilcileri ve basın emekçileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Manisa’nın tanıtılmasına önemli katkı sağlayan basın mensuplarına görevlerinde başarılar dileyen Başkan Ergün, “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır” dedi.

Büyükşehir Manisa'daki çalışan gazetecileri yemekte buluşturdu
 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün gazeteciler onuruna verdiği akşam yemeği Malta Parkı Haylazz Restaurant’ta gerçekleşti. Yemeğe; Başkan Ergün’ün yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Basın-Yayın Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın, Basın Merkezi Sorumlusu Cihad Taysi, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, yönetim kurulu üyeleri, merkez ve ilçe medya imtiyaz sahipleri, ulusal ajans temsilcileri ve gazeteciler katıldı.Yemeğe Demirci İlçesinden Manisa Son Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Temiz ve Haber Müdürü Erol Akkaya'da katılan isimler arasındaydı.
Oleybet Basını Büyükşehir Yemeğinde Buluştu (11).JPG" width="590" height="393" alt="" />
Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz

Gecede bir konuşma yapan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, gecenin düzenlenmesine öncülük eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’ne teşekkür etti. Düzenlenen yemekte basın mensuplarına yönelik bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir süreci, yapılanma ve geride kalan sürede 17 ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlemek istedikleri geceyi, herkesi derinden yaralayan şehit haberleri nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Başkan Ergün, “Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu nedenle gecemizin eğlence kısmını iptal ettik. Bu güzel gecede sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyor, güzel bir gece geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Halkı bilinçlendirmek için verdiğiniz mücadele takdire şayan

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin açıkladığı 2015 yılı raporunda 200’ün üzerinde haber sitesinin engellendiği, 70 gazetecinin fiziksel saldırıya uğradığı, 500 civarında gazetecinin işsiz kaldığı, 100 gazetecinin gözaltına alındığı ve 30 gazetecinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgilerinin yer aldığını belirten Başkan Ergün, “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görev yapan siz değerli basın emekçilerinin mesai saati gözetmeksizin vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdiğiniz mücadele takdire şayandır” dedi.


Basın kamu hizmetlerinin yürütülmesine katkı sağlıyor

17 ilçesiyle Manisa’nın kalkınmasına, tanıtılmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlayan basının ve fedakar basın emekçilerinin, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine olan inancını dile getiren Başkan Ergün, “Bu duygularla, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla ilimizin gelişimine ve kalkınmasına destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde katkıları olan siz değerli basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; basına yönelik baskıların ortadan kalktığı, haber alma özgürlüğünün yaşandığı bir Türkiye dileğiyle bu uğurda gecesini gündüzüne katarak kutsal bir vazifeyi icra eden sizlere ve ailelerinize sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Gazetecileri yarışmaya davet etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen ‘Manisa ve Mesir’ konulu ödüllü gazetecilik yarışmasına da basın mensuplarını davet eden Başkan Ergün, şunları söyledi; “Daha önce basın toplantısıyla duyurulan Manisa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Mesir Festivali kapsamında haber, fotoğraf ve röportaj dallarında düzenlediğimiz ‘Manisa ve Mesir’ konulu ödüllü yarışmadan söz etmek istiyorum. Bu yıl ilk defa yapacağımız ancak bundan sonraki yıllarda da geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu yarışmada amacımız, sarı basın kartı taşıma şartı aranmaksızın Manisa ve ilçelerinde görev yapan basın emekçilerini, genç gazetecileri özendirip, teşvik etmek, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer örnek olarak taşımaktır. Bu vesileyle başta Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ertuğrul Aytaç ve yönetim kurulu olmak üzere, bu geceye katkıda bulunan herkese ve bu akşam burada olduğunuz için sizlere teşekkür ederim.”


Başkan Ergün basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi

Konuşmanın ardından Başkan Ergün, Malta Parkı içinde basın mensuplarıyla uzun süre sohbet etti. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gazetecileri de geri çevirmeyen Başkan Ergün, tüm konuklarıyla tek tek ve gruplar halinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenledikleri geceye katılan tüm basın emekçilerine teşekkür eden Başkan Ergün, hep birlikte Manisa’yı en güzel yerlere taşımanın mücadelesini verdiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER