Büyükşehir meclisinde sandalye sayıları yine değişti

Manisa Büyükşehir Belediye meclisinde partilerin sandalye sayıları yine değişti. AKP’den istifa eden meclis üyelerinin bağımsız kalmasının ardından dün yaşanan bir başka istifa meclisteki sandalye sayılarını yine değiştirdi.

Büyükşehir meclisinde sandalye sayıları yine değişti
 Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubundan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Okan Copkıran’ın istifa ettiği öğrenilmişti. Copkıran istifası ile ilgili hiçbir gazeteciye açıklama yapmazken, bu istifanın ardından Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, istifanın kesin olduğunu dile getirerek, “Kendisi dilekçesini verdi. Fakat konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Kendisine telefon ile ulaşmaya çalıştık ama onları da yanıtlamadı. Mecliste dengeleri değiştirecek bir geçiş değil bu.” Açıklamasında bulunmuştu.

Büyükşehir Meclisinde 7 üyesi bulunan CHP’nin bir üyesinin hem partisinden, hem de meclis üyeliğinden istifa etmesi ile mevzuat gereği yerine Turgutlu MHP’den bir üyenin meclise gireceği iddiaları da Soma ve Manisa’da konuşulmuştu.

Basında da yer alan bu iddiaların ardından mevzuat gereği istifa eden Somalı CHP’li Copkıran’ın yerine CHP’den değil ama yine Somalı MHP’den bir üyenin bundan böyle Büyükşehir Meclisinde görev yapacağı öğrenildi.

Soma’da geçtiğimiz mahalli seçimlerde MHP’den Soma Belediyesi Meclis üyeliğine seçilen Oğuzhan Gezer ‘in istifa eden CHP’li Okan Copkıran ‘ın yerine yeni üye olarak mecliste yer alacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Manisa Son Haber genel yayın yönetmeniz Mustafa Temiz’e konuşan çiçeği burnunda MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Gezer “ henüz elime resmi bir tebligat geçmedi, ancak büyükşehir mevzuatı gereği büyükşehir meclisinde görev yapacağım. Ortaya çıkan bu durum umarım hem şahsım, hem partim, hem Soma, hem de Manisa’mız için hayırlar getirsin “ dedi.

Gezer’in Büyükşehir Meclisine girmesinin ardından 7 olan CHP’li üye sandalye sayısı 6 ‘ya düşerken Büyükşehir meclisindeki partilere göre son sandalye dağılımı sayısı ise şöyle oluşacak.

AKP 44

MHP 35

CHP 6

BAĞIMSIZ 3

 

OĞUZHAN GEZER KİMDİR?

Oğuzhan Gezer 1977 yılında Soma'da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Soma'da tamamladı. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2002 yılından bu yana Soma 'da avukatlık yapıyor. 30.03.2014 yerel seçimlerinde MHP’ den Soma Belediye Meclis üyeliğine aday oldu ve seçildi.  Gezer evli ve bir çocuk babası.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER